Chciałem zaprosić forumowiczów, zarówno z Wysp jak i z Polski na zlot w Irlandii, wiosną 2008. Dokładną datę myśle że wspólnie ustalimy, tak żeby wszystkim mogła pasować. Tematem zlotu będzie oczywiście casting, następnie troll i mucha. Rybami - szczupaki, okonie i jak ktoś będzie chciał to również pstrągi. Myślę że wykonalny jest zlot na kilkanście osób, z większą ilością może być problem z załatwieniem bazy noclegowej i łodzi, ale w zależności od odzewu jest to jakos do dogrania. Mam nadzieję że wpadnie tym razem kilka osób z Polski, samych wyspiarzy mamy przynajmniej kilkunastu. Jak wygląda łowienie - doskonale oddaje je film WMH Na tropie szczupaka. Myślę że przy sprzyjającej aurze możemy liczyć na dobre żerowanie szczupaków, jest szansa trafić na jętkę majową na jeziorze.
Łowisk w okolicy mamy co nie miara, wszystkie pokazane na filmie są w okolicy 50km od Athlone, dlatego tutaj proponuję zrobić główną bazę zlotu. W okolicy mamy Lough Ree i Lough Derg, rzekę Shannon, rzekę Suck, kilka rzek pstrągowych - także każdy znajdzie coś dla siebie. Na większości wód nie wymagane są jakiekolwiek zezwolenia. W czasie spotkania będzie można popróbować różnego sprzętu, od kijów budowanych na zamówienie po japońskie zabawki. Myślę że warto poświęcić trochę czasu na muchowanie za szczupakiem - to powinien być bardzo dobry okres. Dla osób chętnych myślę że zorganizujemy małą szkółkę castingową i muchowania szczupakowego - muchy możemy ukręcić na miejscu. Jeśli będzie cokolwiek wiadomo składowo/terminowo postaram się poprosić fisheries board o małe wsparcie - może uda się zorganizować dodatkowe łodzie. Dla chętnych opcja łowienia z belly boata.
Jeśli chodzi o budżet - bilety do Irlandii to ok 50e w obie strony, jeśli uda się trafić dobrze termin. Tuba to dodatkowe 25e, dlatego warto zapakować się w kilku do jednej bazuki. Dojazd z lotniska i z powrotem około 30e. Dzień łowienia to ok 40e za wypożyczenie łodzi. Zakwaterowanie - w zależnści jak się uda, albo zbazujemy się po miejscowych - zgłosił się już krist444 a i umnie kilka osób może się zatrzymać, albo poszukamy B&B tu ceny wachają się między 25 a 40e za dobę, mam nadzieję że przy większej liczbie osób uda się porozumieć na dobrą stawkę. Myślę że dla osób przylatujących z Polski optymalna długość pobytu to tydzień, miejscowi mają plus możliwości dojechania kiedy chcą - tu wszędzie jest blisko

A więc zapraszam, przybywajcie!!!

1. Ramay
2. Tpe1
3. Tomaszek
4. Hasior
5. Peresada
6. Pablom
7. Bujo
8. Krist444
9. Roch
10. Mentos
11. Remek??