Witam wszystkich serdecznie!
Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego chciałbym się najpierw przywitać ze wszystkimi Mam na imię Michał, mam 28 lat. W temacie spinningu jestem dość zielony, choć łowie już tak ponad rok to bez większych wyników. Jednakże chciałbym poruszyć temat wód okręgu PZW Bydgoszcz, konkretniej chciałbym dowiedzieć się czy w okolicach Bydgoszczy są wody na które warto jeździć za szczupakiem?
Próbowałem póki co na Noteci (Dębinek, Antoniewo, Tur) ale bez wyników... Nie wiem czy tylko odnoszę takie wrażenie czy w okolicach Bydgoszczy nie jest zbyt dobrze jeśli chce się połowić "pike'a".
Jest tu może ktoś bardziej obeznany w wodach tego okręgu, kto mógłby mi doradzić gdzie mógłbym się ewentualnie udać na łowy? Dodam że wyznaje zasadę "no kill" i łowię raczej tylko z brzegu więc dobrze jeśli byłby dobry dostęp do wody. Ostatnio przez brak jakichkolwiek wyników czuje się bardzo wypalony jeśli chodzi o spinning... Tym bardziej że przed rozpoczęciem sezonu zakupiłem sporo sprzętu, nową wędke i młynek, pozwolenie pzw... Żeby nie było, pod koniec zeszłego roku wróciłem z Irlandii i tam zaczynałem swoją przygode ze spinningiem, łowiąc na tamtejszych rzekach i kanałach...
Panowie, proszę doradźcie coś... może lepiej się przeprowadzić i przenieść do innego okręgu? Chyba zaczynam świrować
Pozdrawiam.