No to mi podpowiedzcie
Kolega kupił ode mnie małą łódź i zastanawia się jaką sondę wybrać. Z racji, że nie chce przesadzać mocno z wydawaniem pieniędzy ale tez nie ma w planach rozbudowywać systemu założył sobie jakieś 3-4 tys na ten wydatek. Ważne, żeby był duży ekran i jakieś boczne obrazowanie. No i dobre 2d
Mi do głowy w takich pieniądzach przychodzi tylko Garmin Striker 9 SV lub Lowrance Hook Reveal Tripple Shot. Dodam, że przychodzi mi to do głowy tylko dlatego, że właśnie wygrzebałem te urządzenia gdzieś na popularnym serwisie aukcyjnym.
Ja osobiście poleciłbym mu Helixa 10 ale to nie ten budżet.
Coś podpowiecie ?
Krzysiek, daj mu namiar na moją twórczość i odtwórczość: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)
Garmin STRIKER Vivid 7+GT52 vs. Lowrance Hook Reveal 7 TS - YouTube
i niech myśli. Zrobiłem kilka materiałów ze Strikerem, można co nieco podpatrzeć. Overall- jeśli taniej a dobre 2d, świetne świecenie ryb to Garmin, jeśli potrzeba obsługi map zewnętrznych i chęć rzeźby własnej z mapami- to Hook, ale przy założeniu że hardware jest ok, bo niestety znowu jest seria akcji reklamacyjnych u kolegów co kupili hooka. Idzie szybciej wymiana niż w ub. roku ,dystrybutor działa bezproblemowo w materii, ale po prostu istnieje, niestety, szansa na efekty specjalne na wodzie.
najlepsza opcja z tych to Ti2 9 cali ,która jest do kupienia u nas za 4.5k
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 24 czerwiec 2021 - 09:50