https://sonaryimapy....k-reveal-7.html
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 10 kwiecień 2021 - 09:34
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 kwiecień 2021 - 09:34
https://sonaryimapy....k-reveal-7.html
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 10 kwiecień 2021 - 09:34
Napisano 11 kwiecień 2021 - 15:19
Napisano 12 kwiecień 2021 - 06:44
Ciekawe, jak dla mnie na tym filmiku lepiej pokazuje na Hook'u. Właśnie mam zamiar kupować i mam dylemat.Rozważałem Elementa, ale chyba bardziej mnie przekonuje Lowrance.
Nie wiem jaką wersję oprogramowania miał właściel Elementa, natomiast drażnią mnie w nim dwie sprawy- konieczność długiego klikania ,by dostać się do poszukiwanych ustawień oraz brak płynnej regulacji czułości, która tam jest realizowana skokowo, stąd albo za jasno- albo za ciemno na ekranie. Pierwsze najprawdopodobniej jest do ogarnięcia programowalnymi przyciskami, bo inaczej to dość irytujące....
Samo obrazowanie jest ok, od dawna piszę że DI bardzo dobre, chyba najlepsze na rynku w tierze ech raczej tańszych. 2D- dużo dokładniejsze niż w Lowrance, pokazuje lepiej twardość dna. Si- tutaj już Lowrance i koniec, podobnie jak opcje mapowe.
Mam nadzieję opływać jeszcze raz obydwa ekrany, ale solo, zapodać materiały.
Napisano 18 kwiecień 2021 - 20:15
Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dna
Napisano 18 kwiecień 2021 - 20:39
Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dna
Cokolwiek dwuzakresowego- w sensie sonar tradycyjny i obrazowanie wertykalne w wyższych khz( DI, CV, itp.) Wtedy będziesz miał możliwość obejrzenia struktur na dnie i zawartości toni. Wejdź do mnie na bloga, poczytaj: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)
Są tam screeny z obydwu urządzeń w różnych trybach obrazowania. Jeśli nie chcesz przepłacać za funkcje, których nie będziesz używał- idź w Garmina 5 czy 7 cali
Napisano 18 kwiecień 2021 - 20:55
Własnie chodzi mi o obrazowanie jak najlepsze z punktu widze clearvu czy downvision
Napisano 18 kwiecień 2021 - 21:13
Własnie chodzi mi o obrazowanie jak najlepsze z punktu widze clearvu czy downvision
są podobne, sprzęty lowrance nałożą ci ryby z trybu 2d na obrazowanie dna z DI, (fishreveal) ładnie to wygląda, czy jest realnie przydatne - nie wiem, bo nie używam.
Napisano 18 kwiecień 2021 - 21:23
A co powiecie o Dragonflay 7 pro ? Z tego co widze to całkiem niezłe wyglada clearvu
Napisano 19 kwiecień 2021 - 05:19
A co powiecie o Dragonflay 7 pro ? Z tego co widze to całkiem niezłe wyglada clearvu
Ray ma najlepsze obrazowanie wertykalne w wysokich khz wśród ech tańszych. Tak było od zawsze praktycznie. Oczywiście są lepsze rozwiązania overall, bo ducery combo HB msi+ czy GT56 dadzą lepszy obraz, ale to inna półka cenowa ekranów.
Napisano 19 kwiecień 2021 - 07:25
Czyli rozumiem ze dragonfly nie ma sobie równych z tanich urządzeń . Ok dziękuje bardzo za informacje
Napisano 19 kwiecień 2021 - 09:03
Czyli rozumiem ze dragonfly nie ma sobie równych z tanich urządzeń . Ok dziękuje bardzo za informacje
Jeśli nie zależy ci na obrazowaniu innym niż down/2d, rysowaniu map- to będzie dobry wybór.
Napisano 19 kwiecień 2021 - 12:07
Napisano 19 kwiecień 2021 - 22:22
Czy dragonfly występuje w dwóch wersjach ? Bo co raz widze oznaczenie pro5 i proszę sonar
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Miałem dragonfly 4pro moje 1 kolorowe echo i bym miał dalej gdyby nie promka na happyangler na strikera. Dragonfly super obrazowanie, ustawiłem je pod siebie i naprawde robiło robotę, podłaczone pod tablet 7 cali miałem 2 obrazowania. Niestety striker z bocznym robi lepszą robotę ale rozdzielczość słaba. Teraz mam zajebisty tablet 10 cali szajsunga i jak bede u brachola na łódce (bo sprzedałem mu dragonflaya) to się podłącze i nagram filmik jak wygląda obrazowanie.
Napisano 20 kwiecień 2021 - 15:14
Napisano 20 kwiecień 2021 - 15:23
Napisano 22 kwiecień 2021 - 18:20
Cześć
Panowie będę wdzięczny za radę, czy kilkuletnia Lowrance Elite 9Ti z TotalScan za 3,5 tys. to opcja warta tej ceny.
Pozdrawiam
Sławek
Napisano 22 kwiecień 2021 - 19:50
Do poczytania- subiektywne opinie ode mnie o wyborze echosondy.
https://sonaryimapy....wedkarstwo.html
Napisano 22 kwiecień 2021 - 19:56
Nowa Ti2 aktualnie 4500. Wszystko zależy od zasobności portfela. Warto negocjować. Oprócz wodotrysków, Ti2 istotnych różnic nie wnosi.
Napisano 22 kwiecień 2021 - 19:56
Cześć
Panowie będę wdzięczny za radę, czy kilkuletnia Lowrance Elite 9Ti z TotalScan za 3,5 tys. to opcja warta tej ceny.
Pozdrawiam
Sławek
https://wodomania.pl...ing-p-523.html
tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicy
Napisano 22 kwiecień 2021 - 20:01
https://wodomania.pl...ing-p-523.html
tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicy
A różnica przetwornika ma znaczenie ? Ta jest na Active Imaging tamta na Total Scan ?
Użytkownik sdd_ edytował ten post 22 kwiecień 2021 - 20:03
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych