I na pudełku powinno pisać braid line
w odróżnieniu od "beard line" bo wtedy to pleciona specjalnego przeznaczenia, na szwedzkie szczupaki kręcona z zarostu wikingów i włosia jaków
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 grudzień 2013 - 11:47
I na pudełku powinno pisać braid line
w odróżnieniu od "beard line" bo wtedy to pleciona specjalnego przeznaczenia, na szwedzkie szczupaki kręcona z zarostu wikingów i włosia jaków
Napisano 12 grudzień 2013 - 12:18
Haha dokładnie, ale już siedzę cicho, bo na razie nie mam punktów i nie chcę dostać za off topa
Napisano 12 grudzień 2013 - 13:40
kurcze, troche zawiedziony jestem., myslalem, ze ten castingowy sznurek bedzie sie specjalnie na azurowanych szpulach ukladal, mial specyficzne wlasciwosci podnoszace wszechobecne czucie przynety do zenitu, albo np. wspolpracowal z uzbrojeniem spiralnym ... ale nic, moze ktos sie zdradzi i bedzie rewolucja
Napisano 12 grudzień 2013 - 15:02
to ktora plecionka 30 lb jest do castingu i czym sie rozni od plecionki do spinningu?
kurcze, troche zawiedziony jestem., myslalem, ze ten castingowy sznurek bedzie sie specjalnie na azurowanych szpulach ukladal, mial specyficzne wlasciwosci podnoszace wszechobecne czucie przynety do zenitu, albo np. wspolpracowal z uzbrojeniem spiralnym ... ale nic, moze ktos sie zdradzi i bedzie rewolucja
Zdaje się, że ja i koledzy wyczuliśmy ideologicznotwórczy podstęp, który był zawarty w pierwszym z twoich postów, które zacytowałem
Użytkownik Tomek88 edytował ten post 12 grudzień 2013 - 15:03
Napisano 18 grudzień 2013 - 23:28
Napisano 19 grudzień 2013 - 22:19
Akurat ta seria Berkleyów jest ciężko zrywalna i prawie Jelcza można sobie swobodnie "holować" na drugim końcu zestawów Zależy, czym chcesz jerkować, jeśli 70(80)-200g będą latać bez bólu, jeśli Slider7 to powinieneś trochę odpuścić z wytrzymałością Poza tym Berkleye mają to do siebie, że trochę spłaszczone są w przekroju, ale tutaj raczej można by to wziąć za kosmetykę...
Napisano 19 grudzień 2013 - 23:17
Berkleye to przede wszystkim są mega przegrubione, nierzadko realna wytrzymałość jest taka jak na pudełku tylko plećka jest dużo grubsza, rozmawiałem o tym ze znajomym dystrybutorem i mamy takie same zdanie na temat tych plecionek. Nie znaczy to, że są złe po prostu trzeba brać na to poprawkę montując zestaw.
Napisano 20 grudzień 2013 - 16:41
Napisano 23 styczeń 2014 - 20:54
Witam,
ja do castingu Dragon Guide Select Skinner Cast 1.95m 40-80 gr i HS200IL zakupiłem plecionkę Dragon HM8X 0.16 / 16.9 kg fluo pomarańcz. Jak tylko nadejdą cieplejsze dni przetestuję zestaw Dragona
Napisano 27 styczeń 2014 - 16:39
Kijas jest całkiem spoko, trochę pałowaty, ale ma za to dosyć duży zapas mocy, także spokojnie do 100g rzucisz Ja do casta (=jerkowych mastodontów XXL) używam, jeśli dobrze pamiętam, jakiegoś Berkleya koło 60lb.
Napisano 05 luty 2014 - 07:43
Kijas jest całkiem spoko, trochę pałowaty, ale ma za to dosyć duży zapas mocy, także spokojnie do 100g rzucisz Ja do casta (=jerkowych mastodontów XXL) używam, jeśli dobrze pamiętam, jakiegoś Berkleya koło 60lb.
łooo, to spora moc w tej lince drzemie nawet mega zaczepy możesz wyciągać ... Nie chciałem przesadzać z grubością mojej linki bo woda, na której łowię jest bardzo czysta.
Zastanawiam się czy zastosować fluorocarbon czy bezpośrednio agrafkę i pomalować markerem. Przynęty mam różne, nawet 80g. Patrzyłem na alle...pl
i jest taki: Dragon Fluorocarbon CLASSIC 20kg/40cm
Jak uważacie z fluo czy bez ?? Czy ktoś z Was używał tego przyponu ??
Napisano 05 luty 2014 - 07:51
Napisano 22 kwiecień 2014 - 16:54
Witam Jaką plecionkę polecacie pod cast .Przeważnie przynęty 30-50g.Chodzi mi o firmę i wytrzymałość do 20kilo.Kołowrotek abu stx.kij na blanku talona hm64.Która plećka się nadaje.pozdrawiam
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:03
Wg cen rosnących:
Jaxon NCL
Spider Wire Red Code
Dragon Jiggin Braid
Penn International PB (jakas jest teraz promocja w Fishing Mart)
Varivas Sea Bass
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:04
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:08
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:10
Dzięki koledzy za podpowiedz pozdrawiam
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:13
dla mnie najlepsze z których korzystam to :
Berkley Whiplash White
Duel Hardcore X8 MilkyGreen
Stren Sonic/Super Braid
niestety nie korzystałem jeszcze z Momoi i Varivasa..
Stren siedzi u mnie na Stx'ie , nie narzekam
Użytkownik meth666 edytował ten post 22 kwiecień 2014 - 17:14
Napisano 22 kwiecień 2014 - 17:30
Ja mogę z czystym sumieniem polecić plecionkę Xzoga A8. Wcześniej używałem Strena Sonic Braid, PP, TufLine, jakiegoś Jaxona, dragona HM8X, kiedyś jeszcze Spiderwire i fireline (o tej ostatniej chciałbym zapomnieć). Teraz zakupiłem Xzogę i jest elegancka - wytrzymała, solidna ciasno pleciona, cenowo też dobrze wychodzi.
Ze Strena i TufLine też byłem bardzo zadowolony, ale Stren jest trochę gruby jak na swoją wytrzymałość i taki jakiś luźny, wytrzymałość ma elegancką. Tufline zresztą też jest fajny, ale nie jest tak gładki jak Xzoga, widziałem też wersję osmio - splotową, ale wydawał się trochę za sztywny jak na multiplikator i dlatego też go nie wziąłem.
Napisano 22 kwiecień 2014 - 19:50
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych