Rozumien Cię doskonale i w zasadzie nie sposób odmówić Ci racji. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej testować linkę w innych warunkach. O czym niewątpliwię zrelacjonuję
plecionka do castingu
#81 OFFLINE
#82 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 09:13
w dalszym ciagu mnie nie przekonales
w zasadzie chyba nie ma linki o ktorej moglbym napisac cos zlego po jednym wypadzie,tu wszystkie w zasadzie spelniaja oczekiwania
oczywiscie z czasem bylo juz roznie
pamietac nalezy o jednym,ktos wydajac nie maly pieniadz zazwyczaj chcialby byc najblizej idealu
o wartosciach jakie powinna spelniac nie bede pisal ,kazdy juz napewno nie raz to przerobil,ale wybacz po jednym dniu....
A ja akurat nie tylko , że po dniu użytkowania ale wręcz przed zakupem miałem już ugruntowaną opinię na temat plecionki.
Otóż: w pewnym podwarszawskim centrym handlowym gdzie dominuje zapach smażonego ryżu, kupowałem cieszący się ogromną renomą kij castingowy produkowany... za pewnym murem granicznym.
Przy okazji zainteresowałem się plecionką sygnowaną nazwą pewnej bardzo renomowanej firmy. Towar był elegancko i ponadstandardowo opakowany w śliczne aluminiowe pudałko z pokrywką...wersja limitowana! Ale nawet sprzedawca powiedział: daj Pan spokój bo ... ta "plecionka" jest słabsza od nici bawełnianych
Za to dał mi kilka zajebistych pudełek aluminiowych od tego towaru (mam je do dzisiaj)
Gdyby ten towar trafił do sklepów to nabywcy już po pięci minutach zakończyli by testy nad wodą
- jerrys lubi to
#83 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 10:05
Mówiąc krótko, człowiek ma jeszcze szansę spedzić dzień na rybach bezstresowo .
- Novis lubi to
#84 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 07:28
Ja do swojej Abu używam varivasa 1.5 lb i jest git
#85 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2015 - 08:10
1.5 lb ? chyba raczej 1.5 pe
- fish28 lubi to
#86 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2015 - 14:02
używam varivas niebieskiej polecam naprawde fajna plecionka na sandacze
#87 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2015 - 16:34
używam varivas niebieskiej polecam naprawde fajna plecionka na sandacze
nie tylko na sandacze ... :-) naprawdę jest godna polecenia.
aktualnie czekam na 300m :-)
Użytkownik s4mo edytował ten post 13 listopad 2015 - 16:34
#88 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2015 - 06:57
Minie w cascie najbardziej irytuje woda spływająca z linki po multiku na palce (zawsze mam mokre opuszki).Jest to szczególnie irytujące gdy jest zimno.... Są na to sposoby,linki które nie niosą wody?
#89 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2015 - 08:15
hymmm chyba nie ma ... bo zawsze wpije ... widzisz mi też często kapie woda i mam rękę mokrą ... a w 2 kiju gdzie jest to zwykły spining to woda leci mi na twarz ... więc nie wiem co gorsze...
#90 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2015 - 22:59
W drugim zestawie testuję Berckley Fireline, nawój 270m. Jestem zadowolony.
#91 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2015 - 13:46
Sufix jest świetny. Ostatnio kupiłem Mikado Octa braid i również jestem zadowolony. Głównie łowię w wodzie słonej, z brzegu, na skałach. Te dwie marki świetnie się sprawdzają. Zaznaczam, że nawój w Mikado, to 150m.
W drugim zestawie testuję Berckley Fireline, nawój 270m. Jestem zadowolony.
A jak dlugo uzytkujesz te linki? Mikago na poczatku to moze i wyglada ok, a pozniej juz tak rozowo nie jest.
- Alexspin lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2015 - 22:54
Moje nihonto octabraid używane drugi sezon ma się zupełnie dobrze
#93 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 16:35
A jak dlugo uzytkujesz te linki? Mikago na poczatku to moze i wyglada ok, a pozniej juz tak rozowo nie jest.
Mikado Octa braid używam od marca tego roku, oczywiście zmieniła kolor na płowy, jednak wciąż spisuje się na medal.
#94 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 07:11
Odgrzebię temat, po przeczytaniu tematu widzę, że dużo z was poleca plecionkę Varivas Sea Bass. Chciał bym ją dzisiaj zamówić, ale zastanawiam się czy wybrać bardziej wytrzymalszą 4 splotową czy bardziej okrągłą 8-splotową, jakich używacie,podzielcie się opiniami.
#95 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 08:13
- minecjusz lubi to
#96 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 09:55
Ja do łowienia sandaczy używam 4splotowych,do łowienia okoni na gumy z główkami 3-8g 8splotowych.
- Rejant lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 09:58
jak chcesz mieć gejzery przy rzucie, to bierz X4
- golsyl, BOB i Rejant lubią to
#98 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 10:59
..."gejzery przy rzucie"... super określenie
- FISH lubi to
#99 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 11:05
Bo dobra pletka jest jak dobra kobieta i musi zwilgotnieć jak muskasz ją palcem
Użytkownik minecjusz edytował ten post 06 luty 2016 - 11:05
- kogut, KrzyObr, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#100 OFFLINE
Napisano 06 luty 2016 - 11:07
Przemek, kurde! ... weź pastylkę na uspokojenie (albo inaczej rozładuj, kłębiące się w głowie skojarzenia ) Bo my tutaj chcemy poważnie pomagać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych