Witam wszystkich Forumowiczów. Przeczytałem już wiele tematów na forum, o kijach na większe gumki i powiem szczerze, że im więcej czytam tym większy mam problem z wyborem. Wytypowałem wędki o których chciałbym się trochę dowiedzieć, od ich użytkowników, czy się w ogóle nadają.
SHIMANO BEASTMASTER CX spinning 270H 20-50g
SHIMANO TECHNIUM DF CX 270H 20-50g
SHIMANO NASCI AX SPIN 9'1" (277CM) MH 15-50g
TEAM DRAGON 2,40m 18-42g (niechętnie, ale może się przekonam )
Będę łowił z brzegu. Łowisko to jeziorko o max głębokości 6m. Ciężar główek od 3g do max.15g.
Jeśli chodzi o te kijki które wymieniłem, to niestety nie mam możliwości ich "pomacać", więc muszę zdać się na waszą opinię. Akcja wędziska jaka mnie interesuje to szczytowa, ale pod rybą musi pracować 3/4 kijka. Mam Daiwe Exceler jigger 5-25 i ona właśnie tak pracuje, ale jak wspominałem nie mam możliwości porównania gdzieś w sklepie. Wędka ma być na szczupłego, choć jeśli jakiś sandał skusi się na przynętę to chciał bym mieć jakieś szanse na zacięcie i bezpieczny hol (wiem, wiem, będzie ciężko). Do wędki będzie przykręcony kręciołek Okuma Salina 40, lub Okuma Raw II 40 (jeszcze się zastanawiam, może nawet Penn Slammer?). Dzięki wielkie jeśli ktoś przeczyta moje wypociny i co nieco podpowie. Pozdrawiam.