kamizelka - plecak
#1 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 18:12
czy ktoś z Was posiada lub używał coś takiego : http://www.looptackl...465/1/index.php
wygląda nieźle , zastanawiam się nad zakupem ale szukam opinii użytkowników.Chciałbym kupić coś bardziej pojemnego niż kamizelka a jednocześnie funkcjonalnego .
pozdrawiam
Marcin
#2 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 18:52
pozdrawiam
#3 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 19:25
jesli ma obszerny zakres regulacji,
posiada odpowiednio skrojone pasy - nie za szerokie i nie za wąskie
umozliwia rónomierne rozłożenie obciązanie to jest to cholernie praktyczne rozwiązanie - choć ja wolę raczej twory kamizekopodobne gdyz istnieje mozliwosc zdjecia plecaka bez zdejmowania kamizelki.
obecnie używam czegoś takiego:
i musze przyznać,że jestem cholernie zadowolony...
PS. na zdjęciu wyglada na troche pomarszczoną i niezbyt wygodną, ale zapewniam, że to tylko kwestia niewłaściwego zdjęcia...
#4 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 19:29
#5 ONLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 20:10
Kamizelko-plecak pokazany przez Mifka wygląda bardzo ciekawie i wygląda na bardzo praktyczny dla spinningisty.
Ja np. używam czegoś takiego:
http://www.hurch.pl/index.php?s=produkt&idCat=76&idP rod=2020
Fajne, ale mało pojemne. Dobre na jakieś lajtowe wyprawy z niewielką ilością przynęt. Na normalne wyprawy zdecydowanie wolę dobrą kamizelkę plus ew. torbę przewieszoną przez ramię. Można w takim układzie załadować sporo pudełek z przynętami, kurtkę od deszczu, termos, kanapki, zapasowe kołowrotki itp., a na szyi zawiesić sobie jeszcze aparat fotograficzny W moją plecako- kamizelkę nigdy tyle nie wejdzie a aparat muszę zostawić w domu (spory jest).
Pozdrowionka.
#6 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 20:55
#7 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2008 - 22:09
Chyba kolega @Tomek_N ma tego typu rozwiązanie z torbą połączoną z kamizelką.
Tak dokladnie.
Mam ten model
Exori TOM HAWK BAG-VEST
Szczerze polecam takiego typu plecaki. Jezeli idziesz na dluzsza wyprawe wszystko zmiescisz i nie musisz odkladac torby co pare metrow zeby cos wyciagnac. Jezeli lece na godzinke nad wode to nie biore, bo wystarczy mi pudeleczko przynet i papiery wedkarskie. Wtedy plecak wiecej przeszkadza niz pomoga.
Ogolnie moge naprawde polecic taki typ rozwiazania, ale najlepiej miec i kamizelke (krotkie wypady) i ten plecak (dluzsze wypady).
Pozdrawiam
#8 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2008 - 11:07
Podoba mi się ten twór, rozważam jego zakup. Jak się go nosi latem? (mam na myśli upały), czy materiał na plecach choć trochę oddycha?
Czy jest z tyłu dynks do podbieraka?
Obecnie eksploatuję kamizelkę muchową Robinsona, króra niestety nie ma spinningowej pojemności.
Na krótkie, letnie okonkowe wypady zabieram bardzo praktyczny pas Cormorana, do którego zawsze doczepić można jakąć dodatkową saszetkę lub np. manierkę.
#9 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2008 - 12:08
#10 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2008 - 13:47
#11 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2008 - 18:43
ja jestem bardzo szczesliwy bo wchodza tam baaardzo pojemne pudeleczka 14x18 w ilosci 6 sztuk.
oczywiscie mamy jeszcze malutka kieszen boczna z siateczka - ja tam na ogol nosze male pudelko z obrotkami, i cos czego mi zawsze brakowalo... po drugiej stronie jest speclajna kieszen na dlugie szczypce z zapieciem uniemizliwiajacym wyzlizniecie sie... na prawde super rzecz. o stosownej kieszeni na plecach nawet nie wspominam bo to chyba standard... naplecny zaczep na podbierak tez jest - ma sie rozumieć
#12 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2008 - 19:12
#13 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2008 - 20:30
#14 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2008 - 18:43
Właśnie się zastanawiam - zamawiać czy nie zamawiać.
I zastanawiam się czy będzie dość przewiewna na upały.
#15 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2008 - 20:31
jesli chodzi o jej przewiewnosc to jest na pewno bardziej przewiewna od kamizelki ktorej material otacza cie ze wszystkich stron, jednak sam material tej - jak ja ja nazywam - uprzeży jest raczej malo oddychajacy i przypomina raczej material mocno antydeszczowy...
#16 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2008 - 17:41
oto one:
PS> mam nadzieję, że autorzy zdjęć nie mają nić przeciwko ich tutaj umieszczeniu
Załączone pliki
#17 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2008 - 17:48
faktycznie dużo lepsze rozwiązanie od tego plecako...
Mam pytanie czy w Polsce jest do nabycia ? Czy pozostaje tylko net i zagraniczne sklepy ?
#18 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2008 - 21:03
#19 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2008 - 09:21
#20 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2008 - 15:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych