robert.bednarczyk, on 23 Feb 2014 - 14:23, said:
Do wszelkich testów i rankingów podchodzę z dystansem, ale nie ukrywam, że cieszy mnie bardzo wysoka pozycja Orvisów, a zwłaszcza Hydrosa, który chyba słusznie reklamowany jest jako najlepszy kołowrotek w swojej kategorii cenowej. Tak to, niezupełnie przypadkiem, okazałem się posiadaczem dwóch modeli kołowrotka (Hydrosa II i V) mieszczącego się wprawdzie nie "na pudle", ale w pierwszej dziesiątce. Choć w teście oceniano model IV nie sądzę by wyniki modeli mniejszego czy większego miały być istotnie odmienne.
Różnice punktowe w zakresie pierwszej dziesiątki rankingu są minimalne, więc decydują detale, a niekiedy może subiektywna ocena.
A nie mówiłem, że Hydros jest bardzo ładny ? 
Robert.
Tak więc ciesz sie, ze masz super kolowrotek, lepszy od fankliszow, luuuupow i rosssssow, jedyne co ci teraz zostało to spowodować by hamulec zagrał. W owym teście jest za dużo subiektywnosci za mało zaś konkretów bo przecież odlew jest lepszy od obróbki, hamulec hamulcowi równy i tak sobie dalej.
Moim zdaniem złym pomysłem było robienie tego testu przez żółte kamienie, niech zostaną przy wedkach, tak będzie lepiej.
Bujo
P.S. I nie mówię, ze Orvisy są kiepskie. Życzę ci abyś przez najbliższe lata wyholowal tyle ryb co ja na kolowrotki tej marki.