Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Varivasem Avani Saltwater Finesse X8 PE 0.2 . Do tej pory używałem PE 0.4 i wydawał się cienka, jednak PE 0.2 to już kosmos. Tak cienkiej plecionki jeszcze nie widziałem. Zobaczymy jak się będzie sprawdzała w realu. PE 0.4 używałem przez ostatnie kilka miesięcy i sprawowała się super, w dalszym ciągu jej używam. Nie wykazuje oznak zużycia, nie jest pomechacona, trzyma wytrzymałość. Jeśli cieńsza wersja będzie również tak samo dobra w użytkowaniu to nie szkoda wydanych pieniędzy. Na foto porównanie 0.2 i 0.4 . Nie wiem na ile fotki oddają realia, ale na żywo ewidentnie widać różnicę.
W jakich warunkach użytkowałes tą PE0,4?(łódka,otwarta woda)
Mocno się nad nią zastanawiałem ,ale na razie jestem fanem Light Game.Czy do brzegowego łowienia gdzie jednak ciąga się po roślinach, czasem jakiś patyk się trafi nie jest zbyt podatna na uszkodzenia jak to 8-splot?
Czy jej zachwalana śliskość i gładkość faktycznie zwiększa zasięg w stosunku do tej samej grubości 4-splotów?-przymierzam się do tej PE 0,2 pod białoryb z cw poniżej 1 grama bo tam kilka metrów zrobiłoby różnicę.
Czy faktycznie jest szansa na większy dystans?