Oczywiście, maj
Bolenie - sprzęt
#41 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 20:41
Oczywiście, maj
#42 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 20:52
Wiele dobrego słyszałem o tym kawałku Rzeki. Warto się tam przejechać? Bliżej mam co prawda po swojej stronie na wysokości Łomianek czy Dziekanowa, ale tam sos z W-wy płynie.
#43 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 21:15
Pierwsza rapa sezonu - maj 2005.
Załączone pliki
#44 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 21:16
#45 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 21:54
#46 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 22:27
Panowie, lecę po lametę do sklepu, pilniczek do piłowania sterów i drobne szczypczyki do korekcji uszka. Czekam na pełne szkolenie nad wodą w zakresie tuningu, taktyki i techniki. O ... rany ale ciężko iść spać jak sie widzi to co się widzi ... Patrzę na wędki i kurcze poszedłbym na nocne bolki
Piękne zdjęcia! Piękne ryby! Zaczynam od 1 maja. Gratulacje!
Jeśli chodzi o Jabłonną to byłem tam kilka razy - urokliwe miejsce
Pozdrawiam
Remek
#47 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2006 - 23:26
@Remek: czy nie byłeś tam z Pawłem P.? Jeżeli tak, to Paweł łowi w miejscach, które mu kiedyś pokazałem
Rozgrzewki ciąg dalszy - tym razem Z. Zegrzyński i... trolling (to bardzo częsty 'przyłów'
Załączone pliki
#48 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 09:19
A tak przy okazji to świat jest ... mały.
Piękny, kolejny boleń. I kolejny dzień zaciskania pasa i odmawiania mantr ... byle do 1-go .... maja.
Pozdrawiam
Remek
#49 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 09:36
Załączone pliki
#50 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 09:39
Strzelam .... Odra? Piękny kolejny boleń ...
Rognis, chyba nie musisz się obawiać o swój konkurs. Właściwie to już możemy zamykać
Pozdrawiam
Remek
#51 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 09:39
to się nazywa wejście w dobrym stylu! Witaj
Może napiszesz kilka slów o swoich wędkarskich zainteresowaniach?
Pozdrawiam
#52 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 10:07
Remek oczywiście Odra!
Friko jak sądzę chodzi Ci o moje zainteresowania wędkarskie
Wiosna pstrągi i płoteczki;), lato spinning ale tylko z łodzi na Odrze , czasem jakieś kleniki w małych rzeczkach , jesień cięzki spinning z brzegu na Odrze za boleniem i sandaczem . tak w skrócie planuje mój kalendarz wedkarski , a wychodzi tak , że łowię w całej Polsce poczynając od muchówki przez wszystkie odmiany spinningu kończąc na tyczce i feederach .
Pozdrawiam
Tomek
#53 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 10:16
Odra jest piękna, Wisła też
Pozdrawiam
Remek
#54 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 12:50
ta burzańska burta jest przepiękna i co jest najważniejsze bardzo rybna.
Ciągnie się prawie przez kilometr rzeki. Roboty jest dla 2-3 spinningistów na cały dzień. Na burcie jest mnóstwo wspaniałych warkoczy, a w wodzie wiele rozmytych naturalnych rafek.
Na tą burtę jeżdżę głównie na wiosenne bolenie ale są tam także duże klenie, brzany i sumy. W zeszłym roku jeden wędkarz złowił w tym miejscu dwa sumki powyżej 30 kg!
Są i kłusole ale na szczęście nie walą prądem.
@Mario,
ja także łowię w twoich wiślanych rewirach, dzięki rozmowom z tobą sprzed kilku lat. Teraz znam te miejsca coraz lepiej. Główny cel to bolki ale są tam także piękne jazie oraz sandały i szczupłe.
Koniecznie musimy się tam spotkać.
@Tomek_W,
my znamy się z forum Salmo.
Cieszę się, że dołączyłeś do nas.
@Remas,
przypominam, że konkurs dotyczy rapek złowionych w maj-czerwiec 2006.
#55 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 14:22
oczywiście, może w końcu nam się uda
w maju rapy nie mają tam litości a i klenie jeszcze są przy brzegu...
#56 OFFLINE
Napisano 01 luty 2006 - 22:59
Wow - widzę, że tworzy się silna frakcja boleniowa z Warszawy - tylko z korzyścią dla boleniowych początkujących - takich jak Remek czy ja.
Ja mieszkam na razie też na Bemowie, ale niedługo być może czeka mnie przeprowadzka na drugą stronę Wisły...
Pozdro,
marcinesz
#57 OFFLINE
Napisano 02 luty 2006 - 10:33
czyli 'północna grupa' jest b. mocna - ja mieszkam na Bielanach/ Chomiczówce (ul. Bajana)
#58 OFFLINE
Napisano 02 luty 2006 - 12:11
na pomoc możesz zawsze liczyć. W tym sezonie planuję kilka obowiązkowych warsztatów klubowych WKS (spotkania nad wodą) poświęconych bolkom.
#59 OFFLINE
Napisano 02 luty 2006 - 16:04
Może z tego jakieś lokalne spontaniczne wypady wyjdą
@all W-wa
Też chętnie się czegoś nauczę (nie mam np. pojęcia o rapach 'z piachu' czyli przykosy itp.), jestem otwarty na propozycje wypadów i spotkań nad wodą.
#60 OFFLINE
Napisano 03 luty 2006 - 10:14
Jeśli chodzi o długość kija to na szczęście będę miał możliwość dokładnego go obadania u zbrojmistrza.
Byłem wczoraj w JERKU, stoi moim zdaniem bardzo fajny gotowy kijek z FC dlugosci 2,75 na blanku bodajze IST1084 , do 21gram. Naprawde bardzo ciekawy kij, cena do negocjacji - bedziesz mial okazje to zajrzyj
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych