Bedziesz dzwonil, jak ktos wezmie z Ciebie przyklad i tez zacznie reagowac to wczesniej czy pozniej kogos capna
Jak nie bedzie reakcji ze strony wedkarzy, to to sie nigdy nic nie zmieni.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 grudzień 2016 - 16:56
Bedziesz dzwonil, jak ktos wezmie z Ciebie przyklad i tez zacznie reagowac to wczesniej czy pozniej kogos capna
Jak nie bedzie reakcji ze strony wedkarzy, to to sie nigdy nic nie zmieni.
Napisano 28 grudzień 2016 - 17:41
Napisano 28 grudzień 2016 - 18:23
Napisano 28 grudzień 2016 - 18:41
Według mnie zdjęli odcinek no kill w ramach rekompensaty za zakaz łowienia w portach...
Tylko, że akurat sam Port Żerański (odcinek obecnie zamknięty) nie był zbyt popularny w stosunku do innych odcinków kanału. Raczej to nie ten powód. PZW mogło nawet nie wiedzieć, że Urząd Marszałkowski planuje taki zakaz. Zakaz zdjęli bardziej z analizy gatunków ryb jakie się łapie odcinku No Kill. Tam głownie wyjeżdżał do siatek białoryb. Okręg Mazowiecki wydał w zeszłym roku swoją analizę, która uzasadniała odłowy rybackie sugerując, że w ZZ jest za dużo białorybu. Pytanie więc po co chronić karpiowate które na zimowiska wchodzą do kanału skoro rzekomo jest ich za dużo? Nie podzielam tej opinii ale wnioski takie można wyczytać z odpowiedzi na pytania z kół zadane w 2015 roku podczas walnych zgromadzeń. Już wtedy padła sugestia, że No Kill może się na Żerańskim nie utrzymać.
Użytkownik luk_80 edytował ten post 28 grudzień 2016 - 18:42
Napisano 28 grudzień 2016 - 22:34
dajcie namiar na mobilnego ssra a chetnie skorzystam
w piatek albo sobote sie wybieram
Napisano 29 grudzień 2016 - 11:23
Napisano 29 grudzień 2016 - 11:31
ładne pasiaki
Napisano 29 grudzień 2016 - 11:31
Mateusz widzę że masz rozpracowany kanał w tym roku jak mało kto.
Powodzenia!
Napisano 29 grudzień 2016 - 20:12
Jeśli chodzi o temat NK na kanale i jego wycofaniu. To ostatnio w sklepie wędkarskim spotkałem się z teorią, że cały ten zakaz był nieporozumieniem. Bo białoryb odszedł z odcinka NK, niby dlatego, że wędkarze nie łowili na nimi nęcili rybę na odcinkach gdzie można ją zabierać przez co odeszła z odcinka NK w tamte rejony:)
Napisano 29 grudzień 2016 - 20:29
Jeśli chodzi o temat NK na kanale i jego wycofaniu. To ostatnio w sklepie wędkarskim spotkałem się z teorią, że cały ten zakaz był nieporozumieniem. Bo białoryb odszedł z odcinka NK, niby dlatego, że wędkarze nie łowili na nimi nęcili rybę na odcinkach gdzie można ją zabierać przez co odeszła z odcinka NK w tamte rejony:)
Czysta teoria , i pewnie z punktu widzenia właściciela sklepu w którym to słyszałeś ,zyski spadły mu o połowę, bo mniej teraz sprzedaje zanęty i robaków.
Użytkownik grzegorzyk edytował ten post 29 grudzień 2016 - 20:29
Napisano 29 grudzień 2016 - 20:30
A to dziwne. Wydaje mi się ze tego bialorybu jest znacznie więcej. W tamtym roku nie miałem takiej ilości bialorybu na spina. Dziady są już uchachane bo będzie można mięso brać ile wlezie i szarpać w nocy. Takie rzeczy tylko w Polsce. Czasem żałuje ze nie mieszkam za granicą.
Napisano 29 grudzień 2016 - 20:40
Nic o zyskach nie mówił, zresztą ten sklep jest raczej zbyt daleko od kanału. Ja osobiście w to nie wierzę
Napisano 29 grudzień 2016 - 21:02
Odnośnie odcinka No Kill, to już na etapie odpowiedzi na coroczne wnioski z kół zarząd okręgu sugerował jego zniesienie. Strona 12 pytanie nr 35
http://ompzw.pl/modu...ol_8h3hweq0.pdf
Napisano 29 grudzień 2016 - 21:36
Nie mam 100% pewności, że aktualne:dajcie namiar na mobilnego ssra a chetnie skorzystam
w piatek albo sobote sie wybieram
Napisano 30 grudzień 2016 - 09:01
Ostatnio czytałem w biuletynie statystyki z działań PSR ... włos się jeży na głowie jak ta nasza straż jest skuteczna...
Napisano 30 grudzień 2016 - 09:39
Napisano 30 grudzień 2016 - 12:52
Hmm, ale może poprostu chciał szybki opad i szurać po dnie? Jeżeli guma i zwykła główka, bez dodatkowych haków, to w sumie co złego robił?Pogonilem ostatnio zawodnika w biały dzień łowil z opadu
główką 20g za szczupakiemna na no kill
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Napisano 30 grudzień 2016 - 14:45
Był ktoś dzisiaj przy straży?
jakieś efekty?
Napisano 30 grudzień 2016 - 15:39
Był ktoś dzisiaj przy straży?
jakieś efekty?
Ja dziś 8 okoni bez rewelacji...
Użytkownik JunakFlyFishing edytował ten post 30 grudzień 2016 - 15:39
Napisano 30 grudzień 2016 - 16:14
jak jutro złapię z 5 szt. to będzie już fajnie ...
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych