Nie słyszałem o benzynie, która się krystalizuje
Gaźnik warto rozebrać i przeczyścić, ale trzeba mieć do tej zabawy komplet uszczelek, ponieważ jak rozbierzesz to zwykle bywa, że któraś jest do wymiany. Ja na Twoim miejscu zacząłbym właśnie od kompletnego przeglądu linii paliwowej czyli od zbiornika do gaźnika. Po kolei demontaż wszystkich elementów pod kątem czystości i szczelności. Jak nie przyniesie efektu to wtedy dopiero zabrałbym się za gaźnik. Jak kupiłem swój silnik to też miał być w świetnym stanie i serwisowany u specjalistów, ale nad wodą okazało się, że nie za bardzo dobrze zapala ... Po kilku perypetiach wziąłem się za skromny przegląd na miarę swoich możliwości i co wyciągnąłem ze zbiornika, przewodów i filtrów to wystarczyło by do 3 innych silników ... Po tym przeczyszczeniu silnik zaczął odpalać bez problemu, a po zimowym ponad 5 miesięcznym przestoju zapracował po drugim szarpnięciu ... Zdejmij czapę i wrzuć foto to Ci powiem czy masz gaźnik czy wtrysk bo pojęcia nie mam co w tych silnikach było, ale jest tu na forum kilku specjalistów i jak wrócą z ryb to coś zapewne podpowiedzą 
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 21 czerwiec 2019 - 09:26