Temat na giełdzie:
http://jerkbait.pl/t...aki-decoyowner/
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 marzec 2016 - 15:30
Dzięki. nie wiem jak tego szukałem że nie znalazłem
No cóż wiek ma swoje prawa. Czasami odnoszę wrażenie że technika posunęła się dla mnie za daleko
Napisano 18 marzec 2016 - 13:05
Witam, czy czeburaszki, które ma w swojej ofercie Dragon, to coś podobnego do innych firm, czy to już nie czeburaszka tylko inny patent ?
http://www.fishing-m...=17511&id=19283
Napisano 18 marzec 2016 - 13:07
Witam, czy czeburaszki, które ma w swojej ofercie Dragon, to coś podobnego do innych firm, czy to już nie czeburaszka tylko inny patent ?
czerubaszka, tylko zmiana przynety inaczej rozwiazana
Napisano 18 marzec 2016 - 13:32
Dzięki za odpowiedź.
A to inne rozwiązanie to na plus czy na minus, jeżeli chodzi o prezentację przynęty?
Napisano 18 marzec 2016 - 13:42
Dzięki za odpowiedź.
A to inne rozwiązanie to na plus czy na minus, jeżeli chodzi o prezentację przynęty?
Roznica jest tylko w rozwiazaniu przy zmianie przynety
Napisano 18 marzec 2016 - 14:14
Dzięki za odpowiedź.
Przy prezentowaniu małych przynęt
zdecydowanie na minus (i to duży minus)
Napisano 18 marzec 2016 - 14:33
@Lepton
Dlaczego?
Napisano 18 marzec 2016 - 15:24
@Lepton
Dlaczego?
Zdecydowanie zbyt długi drucik do mocowania haka (kotwiczki).
Powyższe powoduje,że hak lata po nim jak przysłowiowy .... .
Jeżeli przynęta jest neutralna lub pływająca, to dodatkowo oczko włazi na zaczep
co skutecznie utrudnia lewitowanie przynęty. Zacięcie często jest problematyczne.
Przy stosowaniu większych przynęt problem nie występuje.
Napisano 18 marzec 2016 - 15:33
Napisano 18 marzec 2016 - 15:57
Zdecydowanie zbyt długi drucik do mocowania haka (kotwiczki).
Jeżeli przynęta jest neutralna lub pływająca, to dodatkowo oczko włazi na zaczep
co skutecznie utrudnia lewitowanie przynęty. Zacięcie często jest problematyczne.
Ciekawe spostrzezenie
Ja akurat stosowalem wieksze przynety wiec roznicy nie zaobserwowalem
Napisano 18 marzec 2016 - 20:49
Potwierdzam, przy małych przynetach nie zdaje egzaminu.Zdecydowanie zbyt długi drucik do mocowania haka (kotwiczki).
Napisano 18 kwiecień 2016 - 18:36
Czeburaszki stosuje już od kilku sezonów i moim zdaniem haczyk musi być oddalony od główki około 3 cm. Osiągam to stosując,, łańcuszek " lub krętlik + agrafka zaciskowa. Oczywiście czeburaszki tylko stałe z wtopionym stelażem z jednego kawałka nierdzewnego drutu ...Używam drutu 0,8 m i jeszcze nigdy doszło do przykrych sytuacji
Napisano 21 kwiecień 2016 - 13:39
Czeburaszki stosuje już od kilku sezonów i moim zdaniem haczyk musi być oddalony od główki około 3 cm. Osiągam to stosując,, łańcuszek " lub krętlik + agrafka zaciskowa. Oczywiście czeburaszki tylko stałe z wtopionym stelażem z jednego kawałka nierdzewnego drutu ...Używam drutu 0,8 m i jeszcze nigdy doszło do przykrych sytuacji
Daj foto z tyl lanczuszkiem
Napisano 21 kwiecień 2016 - 14:01
Stosowałem takie rozwiazanie,ale nadaje się tylko do gumek które nie mają własnejj pracy (najlepiej pływajacych wormów).Przy zastosowaniu klasycznych dość agresywnie paracujacych gumek (riperów,twisterów czy nawet soft-swimbaitów),się nie sprawdza,przynajmniej u mnie,bo przynęta nie zachowuje się naturalnie podczas opadu czy ściagania,kręcąc się jak turbina dookoła własnej osi.
Użytkownik Paavo edytował ten post 21 kwiecień 2016 - 14:03
Napisano 21 kwiecień 2016 - 14:15
Napisano 20 maj 2016 - 19:20
Czy w przypadku haków z mniejszym uchem warto Waszym zdaniem dodać agrafkę pomiędzy czeburaszkę a hak?
Napisano 03 październik 2016 - 12:46
Zdecydowałem się wypróbować metodę z czeburaszką.Pierzaste się robią,muszę dokupić główki..
Moje pytanie.Z uwagi na wiele rodzajów dostępnych na rynku czeburaszek nie potrafię się zdecydować które zamówić...
Są z typowym drutem prostym (czy kotwica przy podbiciu łapie pletkę?),wygięte pod kątem 60 stopni,z agrafką...
Proszę o opinie osób wędkujących na "czebuszkę".
Napisano 03 październik 2016 - 12:52
Bardzo rzadko się to zdarza, ale czasem linka przejdzie przez ramię kotwicy jeśli o to Ci chodzi, bo średnio rozumiem pytanie, albo raczej twierdzenie : "Są z typowym drutem prostym (czy kotwica przy podbiciu łapie pletkę?),wygięte pod kątem 60 stopni,z agrafką..."
Użytkownik count_martin3z edytował ten post 03 październik 2016 - 12:53
Napisano 03 październik 2016 - 12:59
Dobrze rozumiesz...Które stosujesz?Masz porównanie?
Wg mnie ,najwygodniejsze to te z agrafką...Tylko nie wiem ile taka agrafka wytrzyma cykli zapięć-rozpięć?
Użytkownik chlodnica edytował ten post 03 październik 2016 - 13:07
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych