Dobra. Wędeczka dotarła. Jak na dobrą pracownię w eleganckiej tubie. Jednoczęśćiówka 1,9 metra zrobiona na polskim blanku Blaas XF. Moc blanku to wzmocnione 6 lb a ciężar wyrzutu 1 do 9 gr. Nie pomyliłem się. Tego mi brakowało. Łowię pstrągi delikatnie - jak ktoś zresztą zauważył - do 3 gramów, jednak potrzebna mi moc w razie kontaktu z dużym pstrągiem. Nie mogę podnieść mocy linki bo stracę na czuciu przynęty, więc taka igiełka daje komfort delikatnego łowienia i zapas mocy aż do dolnika. Świenie wyważona, super lekka - już nie mogę się doczekać by wyskoczyć z nią nad wodę.
Kijek pod pstrąga-inaczej
#61 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:23
- popper lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:23
Sugerujesz, że XRods również kręcił z blankami? Skąd taka wiedza?
Sugeruję że kilku klientów zostało oszukanych. O to mi chodziło.
#63 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:25
Dobra. Wędeczka dotarła. Jak na dobrą pracownię w eleganckiej tubie. Jednoczęśćiówka 1,9 metra zrobiona na polskim blanku Blaas XF. Moc blanku to wzmocnione 6 lb a ciężar wyrzutu 1 do 9 gr. Nie pomyliłem się. Tego mi brakowało. Łowię pstrągi delikatnie - jak ktoś zresztą zauważył - do 3 gramów, jednak potrzebna mi moc w razie kontaktu z dużym pstrągiem. Nie mogę podnieść mocy linki bo stracę na czuciu przynęty, więc taka igiełka daje komfort delikatnego łowienia i zapas mocy aż do dolnika. Świenie wyważona, super lekka - już nie mogę się doczekać by wyskoczyć z nią nad wodę.
Dawaj fotki Ja już wstępnie rozmawiałem z p. Krzysztofem na temat takiego patyka, ale widzę, że to będzie produkcja seryjna
#64 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:29
Dawaj fotki Ja już wstępnie rozmawiałem z p. Krzysztofem na temat takiego patyka, ale widzę, że to będzie produkcja seryjna
Też jestem za ! Będe wiedział co przekazać mojemu zbrojmistrzowi
#65 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:30
Chyba zabrnęliśmy za daleko. Nie przypuszczam, żeby wędki "od Mazura" były jakieś trefne.
Po prostu bym nie kupił, nie mając wiedzy o blanku.
Reszta to już
#66 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:31
Proszę o cierpliwość - dopiero zajechałem do domu po całym dniu. Fotki jutro powrzucam.
- Tomasz eS lubi to
#67 OFFLINE
Napisano 20 październik 2014 - 20:33
Proszę o cierpliwość - dopiero zajechałem do domu po całym dniu. Fotki jutro powrzucam.
Trzymam za słowo
#68 OFFLINE
Napisano 21 październik 2014 - 16:36
Witam. Przesyłam fotki. Nie mam pojęcia jak zrobić w domu zdjęcie kija, żeby to miało jakiś sens, ale najważniejsze elementy postaram się pokazać.
Załączone pliki
#69 OFFLINE
Napisano 21 październik 2014 - 16:55
Dzięki! Mógłbyś jeszcze cyknąć cały dolnik? Z jakim młynkiem będzie ten kij współpracował?
#70 OFFLINE
Napisano 21 październik 2014 - 20:35
Witam, czy można zobaczyć zdjęcie pracy kijka ??
#71 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 16:36
#72 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 19:41
Witam, czy można zobaczyć zdjęcie pracy kijka ??
Podpisuję się pod prośbą. Takiego czegoś szukam od dawna. O ile kijki są opisane jak ten to gną się strasznie. Mam juz jednego XF-a i o ile ten tak samo się gnie może być super szpada
#73 OFFLINE
Napisano 23 październik 2014 - 20:39
Była mowa o Matagi właśnie znajomy mi takowego składa a dokładniej to Matagi TR80 Super Mebaru-L SGT
Ja jak wspominałem wcześniej będę chyba "prekursorem " Matagi TR60 Super Trout. Kurcze niestety nigdzie na naszych forach się tym kijkiem nikt nie chwalił i zostają tylko rosyjskie stronki a z cyrylicą u mnie kiepsko więc kijek brany trochę w ciemno i na słowo honoru ale sam blank będzie na dniach więc dam znać jak to wszystko wygląda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych