Quantum
Napisano 08 marzec 2006 - 20:40
http://www.quantumfi...icPTi_reels.asp
http://www.quantumfi...stPTi_reels.asp
zwroccie uwage na mocowanie korbki i plytke po nia, na bocznym panelu, moznaby pomyslec, ze korba nie jest do przelozenia, na druga strone, i ze te mlynki sa na lewa lub prawa reke
Napisano 08 marzec 2006 - 23:47
Napisano 09 marzec 2006 - 08:00
@kuba, ktory model posiadasz? jak ci nawija cienka plecionke, jestes zadowolony?
Napisano 09 marzec 2006 - 09:08
Katalystow na forum kilka. A bedzie coraz wiecej.
Ten model, ktory pokazales to morski.
Mam nadzieje, ze za pare tygodni (miesiecy) bede mogl sie podzielic z Wami wyczerpujacymi odczuciami z pracy tego cuda w rozmiarze 40

Guzu
Napisano 09 marzec 2006 - 09:19
mnie jednak bardzo interesuje nawijanie cienkiej plecionki, guzu jaka linka masz na szpuli? pewnie mono?
dobra piszcie, bo chce kupic

Napisano 09 marzec 2006 - 09:31
Na szpuli jeszcze nic nie mam. Kolowrotek w drodze...
Szeroka szpula w 40 ma kluczowe znaczenie dla mnie. TO wazniejsze niz dlugosc wedki by daleko rzucic. Nawine 15 lb PP.
Mialem okazje troche lowic 40 (ma ja Xavi 3 sezon). Mam dobre odczucia. Nie jest to Certate. Ale relacje cena/jakosc ma znakomita. To naprawde trwale maszynki - przynajmniej te niemorskie. Te PTI weszly dopiero...
Guzu
Napisano 09 marzec 2006 - 09:44
tak, pti jest teraz nowy, zrobili mu redesign na 2006
ciekawe co kuba napisze?
Napisano 09 marzec 2006 - 09:55
Kuba zwykle ciekawie pisze. Wesolo

Jak juz czekamy na wypowiedzi to jeszcze:
Gumo, Xavi.
Oni uzywaja te mlynki od paru lat, a czasem wrecz je katuja

Guzu
Napisano 09 marzec 2006 - 09:57
Jest tak, ze modele najmniejszy i 2 niewiele sie od siebie roznia wielkosciowo, ale pomniedzy 2 i 3 jest duza roznica.
Z kolei 3 i 4 jakos strasznie sie wielkosciowo nie roznia.
Praca bardzo plynna lecz kreciolek dosc delikatny, Kuba moze potwierdzic...
Jak najbardziej wart polecenia za ta cene. Widze, ze zmienili mu korbke..i dobrze, poprzednia strasznie sie rysowala...
Gumo
p.s.Jakbym mial stwierdzic do czego ten kreciol sie najbardziej nadaje to powiedzialbym, ze do lekkiego lowienia w wielkosci nr 2...
Napisano 09 marzec 2006 - 16:50
mam tego w wielkości 20. Co prawda, jak na razie jest mało używany ale plecionkę nawija rewelacyjnie. Nie mam zastrzeżeń.
Dla mnie te kręciołki to rewelacja przy tak niskiej cenie!
Pamiętam jak jakieś 3 sezony temu, namawiałem @Xaviego na ten kręcioł. I z tego co wiem jest bardzo zadowolony.
Należy tylko pamiętać, że jest to dość delikatna konstrukcja i trzeba uważać na urazy mechaniczne (nie upuszczać, nie rzucać, itp.).
Dodam jeszcze, że mechanizm działa jak masełko.

Napisano 09 marzec 2006 - 16:53
Xavi w Szwecji zsunal sie ze skaly i spadl uderzajac Quantumem o skale. Poza rysa nic sie nie stalo. Wiec chyba nie jest zle.
Guzu
Napisano 09 marzec 2006 - 18:29
Rotor z mechanizmem kablaka sa, za to, wykonane z jakichs delikatnych spiekow ceramicznych(grafitu?) i w razie uderzenia rozlatuja sie.
Wszystko zalezy gdzie sie przyladuje...
Gumo
Napisano 09 marzec 2006 - 18:58
ja bede kupowal model PTi na 2006, bo te wersje sa zdecydowanie mocniejsze od 'tradycyjnych', czyli zeszlorocznych, zdecydowalem sie juz na 30-tke i 20-tke, jeszcze nie wiem, gdzie zamowie, ale decyzja juz zapadla, zwlasza, ze nawijanie plecionki jest rewelka
dzieki wszystkim
Napisano 09 marzec 2006 - 21:06
W moich egzemplarzach mechanizm zbijania kablaka jest...no, sprezyna mu sie pewnie wyciagnela i daleki od doskonalosci. W 30tce. 20tka nie ma tej przypadlosci.
Poza tym...nie tluke nimi jakos szczególnie, to nie wiem.
A - wymagaja jakiegos takiego smaru, co ma znaczenie strategiczne dla gospodarki USA i Cabelas zabrania go wywozic ze Stanów. Przejaja...

Napisano 10 marzec 2006 - 06:05
Napisano 11 marzec 2006 - 07:34

Napisano 11 marzec 2006 - 09:20
Mam pytanie do Jerrego i do użytkowników Quantum-ów. Jak są oceniane w USA multiki quantum, a konkretnie QUANTUM TOUR i ENERGY PT? Skoro kołowrotki mają bardzo dobre oceny to i może multiki też?
Z góry dziękuję za info.

pozdrawiam
Tarlo$
Napisano 11 marzec 2006 - 09:43
czy możemy liczyć na praktyczne porównanie np. C4 5601 z Quantumem CBC21(lub 31)PTs?
Jestem na etapie zakupu i trudno mi podjąć decyzję. Relacje cenowe znam i z nimi właśnie wiążą się wątpliwości.
Napisano 11 marzec 2006 - 09:55
A jednak zdecydowales sie Jerry, myslalem ze odpuciles

Najfajniejsza jest ich cena...nie obciazaja budzetu

Gumo
Napisano 11 marzec 2006 - 10:11
po majowym otwarciu sezonu powinien sie ukazac test maszynki na jerkbait.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych