Panowie jako, że jestem autorem tematu pozwolę sobie na wtrącenie się w tą wymianę "argumentów"
Chciałbym Was prosić o zaprzestanie takich dyskusji, one do niczego Nas nie doprowadzą. Potrzeba nam łączenia sił, a nie wewnętrznej walki na własnym podwórku. Kolega FS dość niefortunnie (moim prywatnym zdaniem) napisał swoją wypowiedź, rozmawiałem z nim już dość dawno na PW i wiem, że popiera różne inne inicjatywy. Na pewno nie chce Nam zaszkodzić itp. Wiem też mniej więcej na czym polega ich działalność i zapewniam, że jest ona godna pochwały.
Reasumując, Panowie to nie forum dla szczyli z podstawówki więc proszę zachowajmy poziom. Nie negujmy pomysłów innych, każdy z Nas narzeka, że dookoła jest źle, a mało kto z Nas ma odwagę i chęci być starać się coś zrobić, coś zmienić. Więc jeżeli już ktoś taki się znajdzie, a zwłaszcza kilka osób to Panowie nie można takich inicjatyw, zalążków działania negować, trzeba wspierać. Bo bez takich inicjatyw i osób naprawdę nic nigdy się nie zmieni. Liczmy się też z tym, że każdy z Nas ma nieco inny pogląd, inny pomysł na to by dokonać zmian, więc należy mieć świadomość, że działając w grupie trzeba iść na kompromisy. Jak ktoś chce w 100% realizować swój indywidualny plan to zachęcam do gry w Lotto i wygranej kilkunastu dużych baniek i wtedy możecie realizować swoje plany na skalę np. jednego okręgu :-)
I na koniec jeszcze jedno, przypominam, że temat dotyczy SPOTKANIA nic poza tym...
Jak będą ostre wywody nie na temat, niestety będę zgłaszał wypowiedzi do usunięcia. Sorry ale nie lubię takich akcji.