Witam
Kolega TOFIX99 umieścił już fotki ja niestety jestem noga w tym zakresie ...Wydaje mi się , że ten mój krótszy 8'3' /16 lb jak ten z fotek jest nieco bardziej progresywny w ugięciu , jest wyraźnie lekki akcent w ugięciu
najpierw na część szczytową , może to wynikać z siły włożonej w prezentację na zdjęciach . Dla porównania w wątku Pstragmanna jest ugięcie takiego 8'9" 15 lb /25 g i tamten ma wyraźnie pełniejsze ugięcie niż mój-
tak subiektywnie to widzę . Dzisiaj pierwszy dzień na sandaczach , ryby małe ca 42-47 cm , praca 14-17 g plus ES 4'5" linka PE 1,2 8X aby lekko spowolnić opad. Wnioski : rzutowo bardzo wydajny , mogę to robić z krótszego
zwisu niż z Matagi S.S.B , nie męczy ręki przy podbiciu , duży komfort przez dobry balans mimo boronu , ładnie w tempo wcina ryby . Kij jest czuły , drzemie w nim moc mimo pewnej takiej finezji , wydaje się , że te 16 lb jest dobrze
opisane .Nie potrafię natomiast na ten moment porównać jego czułości tak jak Kolega Del Toro . Wymienione wcześniej Matagi / Phenix M1 były /są dla mnie naprawdę czułe , więc ustawiły wysoko poprzeczkę . Ja nie szukałem
jeszcze większej elektryczności , lecz pewnej finezji przy określonej "jesiennej" mocy kija . Blanku , który przy zastosowaniu plecionki da mi komfort pełniejszym ugięciem podczas holu ryby ,a nie klęknie przy główce ca 24/25 g plus
smukła guma . Myślę że od dołu na lince PE 1.0 10/12 g plus ES 4"...