Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Skompletowanie reszty i od czego zacząć?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   deejaybialy

deejaybialy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 464 postów
  • Lokalizacjachelm/ den bosch nl
  • Imię:Adam

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:12

Marszal, on 31 Dec 2014 - 15:01, said:

Kursy prowadzone są również u mojego serdecznego kolegi Igora Glindy w Tartaku nad Bobrem. Poszukaj na Facebooku, bo stronkę mu hakerzy zaatakowali i jest w przebudowie. Kursy prowadzi sam Igor oraz czasami Piotr Talma z Flyhouse.
Kurs Vision jest organizowany przez Adama Sikorę. W tym kursie w lipcu 2011 roku uczestniczyłem i był świetny. Za kursy Igora i Piotra też mogę ręczyć, bo obaj należą do grona moich przyjaciół.

Znalazlem na fb tartak w dolinie bobru agroturystyka fly fishing to to? Bo mnie interesuje kompleksowy kurs tzn zakwaterowanie pozwolenie i szkolenie nie jestem czlonkiem ;-) pzw mam tylko biala karte wedkarska

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

#22 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 31 grudzień 2014 - 17:01

dokładnie to samo. Piotrek Talma to szefo flyhouse.pl  (pozdro Piotr! Grillujemy skagita na gitarze nad Łebą??).

Napisz do Igora lub Piotra i tartak nad bobrem jest opcją the best!!! Są i ryby i nauczysz sie więcej w godzinę z Nimi niż w miesiąc w sieci!!!

#23 OFFLINE   Kempa

Kempa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaNowa Sól
  • Imię:Paweł

Napisano 31 grudzień 2014 - 18:56

Powiem tak kurs u trenera kadry p. Sikory to musi być coś, ale dla mnie to jest duża wyprawa bo drugi koniec polski i z weekendu robi się 5 dni bo jeden na dojazd i jeden na powrót.

A bóbr to przynajmniej jest blisko mnie i jak skończę kurs to co weekend na bóbr mogę latać. Czuje ze wiosnę zacznę od tego kursu 

#24 OFFLINE   Marszal

Marszal

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 562 postów
  • LokalizacjaKarkonosze
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szalej

Napisano 31 grudzień 2014 - 19:05

Kempa, on 31 Dec 2014 - 17:56, said:

Powiem tak kurs u trenera kadry p. Sikory to musi być coś, ale dla mnie to jest duża wyprawa bo drugi koniec polski i z weekendu robi się 5 dni bo jeden na dojazd i jeden na powrót.

A bóbr to przynajmniej jest blisko mnie i jak skończę kurs to co weekend na bóbr mogę latać. Czuje ze wiosnę zacznę od tego kursu 

Dobry wybór. Nie będziesz żałował. Poza tym spotkasz naprawdę fajnych ludzi.

#25 OFFLINE   deejaybialy

deejaybialy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 464 postów
  • Lokalizacjachelm/ den bosch nl
  • Imię:Adam

Napisano 01 styczeń 2015 - 22:03

Kempa, on 31 Dec 2014 - 17:56, said:

Dla mnie pewnie ponad tysiac bo mieszkam w holandii dlatego potrzebuje kupic kurs od a do z, transferem zajme sie sam pewnie samolot plus jakis pociag ew autobus

Pozdr

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

#26 OFFLINE   mkuczara

mkuczara

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Kuczara

Napisano 03 styczeń 2015 - 13:04

Byłem na kursie u Adama.

Uważam, że bez tego nigdybym nie został przy muchowaniu, bo umówmy się - na początku to jest to utrudninaie sobie życia :)

Pocieszające jest to, że inni kursanci też popełniają te wszystkei błędy (odstrzeliwanie much, plątanie, uderzeanie się w głowę własną przynetą etc) i na zasadzie schandenfreude można sie pocieszyć hehe.

Jak zobaczysz jak zawodowiec to robi to dużo się rozjaśnia. Ja wyjechałem skołowany ze świadomością jak dużo przede mną do nauki. Potem się zaparłem i mozolnie nauczyłem się jakotako rzucać.

Efekt jest taki, że kompletnie porzuciłem inne metody łowienia.

#27 Guest_mikolaj_*

Guest_mikolaj_*
  • Guests

Napisano 04 styczeń 2015 - 17:26

Ale bez kursu też się da. Jeśli ktoś ma możliwość to oczywiście warto. Jeśli ktoś nie ma jest sporo kursów internetowych, są fora , dobre strony , książki i nieoceniona pomoc kolegów. To nie jest coś niemożliwego.

#28 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Robert

Napisano 04 styczeń 2015 - 23:34

mikolaj, on 04 Jan 2015 - 16:26, said:

Ale bez kursu też się da. Jeśli ktoś ma możliwość to oczywiście warto. Jeśli ktoś nie ma jest sporo kursów internetowych, są fora , dobre strony , książki i nieoceniona pomoc kolegów. To nie jest coś niemożliwego.

Da się. W 2013 r., gdy zaczynałem, spędziłem godziny w necie, potem kolejne w ogrodzie (sąsiedzi musieli mieć ubaw), następne pod czujnym okiem kolegów już w wodzie. Pierwszego pstrąga na suchara nigdy nie zapomnę..... okaz .... 20 cm ;) . Potem jakoś poleciało i chyba w miarę ogarniam. Niemniej jednak w listopadzie 2014 r. na lubelskiej "Rybomanii", testując wymarzoną wędkę pod okiem Piotra Talmy usłyszałem ......"zapraszam na kurs". Na pytanie - czy  jest aż tak źle Piotr odpowiedział dyplomatycznie, że nie,....że całkiem nieźle, ale zawsze warto. Z perspektywy jakiegoś tam czasu myślę, że jednak skorzystam z kursu po to choćby by latami nie dochodzić samemu do tego, co doświadczony nauczyciel pokaże mi w pół godziny i po to także by nie utrwalić złych nawyków.  

#29 OFFLINE   Kempa

Kempa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaNowa Sól
  • Imię:Paweł

Napisano 05 styczeń 2015 - 09:48

Podobnie uwarzam mozna dojsc do czegos samemu ale zajmuje to owiele wiecej czasu. Tak mialem ze spiningiem pierwsza pruba pare ladnych lat temu sie skonczyla totalnym zniecheceniem a gdy poznalem czlowieka ktory potrafil i chcial sie podzielic wiedza poszlo tak ze teraz nie ma tygodnia bez wyjscia nad wode. 

• robert.bednarczyk lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych