Bo my w Poland salaries in polish zloty. You understand? ;-)Mam pytanie czemu w Polsce bardzo dual osob buduje wedki w oparciu na mhx jest przeciez disk lepszych blanks jak mudhole ?
Pochwal się nowym sprzętem ! ;)
#621 OFFLINE
Napisano 31 październik 2015 - 21:05
- sajdol1, cabage i granvorka lubią to
#622 OFFLINE
#623 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 16:15
TKLC - 66MFX 1/8 - 3/4 oz 6-16 lb
Co do kija - nie mogłem sie powstrzymać - spakowałem parę pudełek i w droge nad najbliższa drogę. Kij na sucho szybki sztywny, na początku aż sie przestraszyłem 3/4 oz i taka pała ? Oplot wzmacniający kończy sie 4 przelotka od góry - jest moc. Pierwsze rzuty nieśmiało dolnym cw - 7 gramowa cykada jackalla leci bardzo swobodnie - rozkrecam multik i jest mega - kij musi jakoś oddawać energie przy rzucie - jest dobrze - zakładam coraz wieksze przynety ( koguty, eg faith 11,5 cm , rapa x rap 10 i 12 cm, gumy na bulletach i głowkach od 7 do 18 gram) i kończe na około 25-28 gramach - można rzucać i można prowadzić - choć to już chyba górna granica komfortu prowadzenia gumowych przynet - kij wspaniały poza korkiem który w japońcach woła o pomste do nieba . Świetne przenosze drgań, wyważenie - top !! Czasem dochodze do wniosku że warto spedzać te godziny na japońskich licytacjach
I pare cudaków
Pozdrawiam Michał
- popper, TATA MAKSA, Kamil Z. i 6 innych osób lubią to
#624 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 19:19
ale korek masakra widze ze pentax ci pasuje
#625 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 19:34
bardzo przyzwoity korek i ogólnie piękny stan, ciekaw jestem jak on się ma do Inspirare, który na sucho przy wymachu wydaje się kołkiem (również szczyt), a w rzucie i prowadzeniu, to zupełnie inna, genialna wędka, mam przeczucie , że stara szkoła jest czulsza
ps. czemu one miały TCS
#626 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 20:20
#627 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 20:27
no mi niestety nie, bo pewnie dzisiaj miałbym 3 Heraclesy i problem z bani na lata
- Meme lubi to
#628 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 20:33
a ja coś takiego zakupiłem na pałę (przy okazji) z myślą o mroźnym sandaczowym woblerowaniu, sam jestem ciekaw
IMG_1393.JPG 128,33 KB 21 Ilość pobrań
łowił ktoś na to ?
- Meme lubi to
#629 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 20:35
#630 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 20:45
plecionki famell ma fajne do 20lb,25-tka juz kleszczy sie na szpuli,nylonika nie mialem mam swojego faworyta
#631 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2015 - 21:47
coś takiego kleszczy się ?
http://yamatoyo.com/...ducts/peストロング8/
w sumie, to co to naprawdę znaczy, bo pierwszy raz z taką opinią się spotkałem
#632 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 06:24
a ja coś takiego zakupiłem na pałę (przy okazji) z myślą o mroźnym sandaczowym woblerowaniu, sam jestem ciekaw
łowił ktoś na to ?
Kamil a dokladnie co to ? Żyłeczka ? Jakas hybryda ? Jezeli żyłka to z własnych doświadczeń będę polecam do znudzenia machine gun cast - bardzo fajna choc sam czaje sie jeszcze na yo-zuri hybrid
#633 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 08:58
zwykły nylon, MGC był dla mnie za sztywny, zwłaszcza na niskie temperatury
#634 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:05
Może zadam pytanie, które zostanie uznane wręcz za obrazę majestatu kijów JDM, ale skoro one takie "naj", to nie można iść drogą StC, czyli nabyć sam blank i zlecić jego odpowiednie ubranie? Z jakim tam się chce uchwytem, korkiem bez szpachli itd itd
Da się tak?
#635 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:09
nie da się
no i kłoci się to z IDEĄ
ps. no i kto mówi, że "naj"
Użytkownik bazyloss edytował ten post 06 listopad 2015 - 09:10
- Tomy i Meme lubią to
#636 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:17
Kamil - to jak ze wszystkim albo się to kocha albo nie - kije są świetne dla jednego - dla drugiego będą najgorsze - jak to ktoś kiedyś powiedział jeden lubi blondynki drugi brunetki a trzeci rude
Sam długo poszukiwałem kije 8'6'' o mocy około 16-20 lb i cw 28-35g pod bolka - wybór w jdm takich kijów nie jest duży - bo albo cena nie taka albo made in china, albo akcja ie odpowiadała mi. Po 2 miesiącach poszukiwań i wielu e-mailach znalazłem chyba tego czego szukałem ( gl tiro mr gots-832m-mr ) i to bedzie następny kijek jaki zamówię - pod ciężkie łowienie boleni
#637 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:19
Ja pytam tylko i wyłącznie z punktu widzenia użytkownika. Czysto praktyczne podejście. Mam fabrycznie zbrojonego StC, co wcale nie znaczy, że ten sam blank ubrany w pracowni, nie sprawowałby się jeszcze lepiej.
NIe wiem, co się może kłócić z IDEĄ- skoro coś można mieć w nieco lepszym wydaniu i porządniejszym uzbrojeniu- to dlaczego nie?
P.S
Odp w stylu- "nie, bo nie", jakoś do mnie nie trafia
- cabage lubi to
#638 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:20
Zawsze można oskrobać o przezbroić
#639 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 09:25
napisałem, że się nie da, bo po prostu nie sprzedają blanków, sam kiedyś się mocno zastanawiałem nad kupnem używanego Heraclesa BlueMeister i przezbrojeniu
a z IDEĄ, to trudno wytłumaczyć, to tak subiektywne i ani zwolenników, ani przeciwników, ani praktyków nie czyni gorszymi i nie ma sensu kolejny raz tego wałkować (blondynki czy brunetki )
- Tomy lubi to
#640 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 10:21
Co do jdm - brak blanku jest chyba podstawowym problemem - choc tez wiele składowych ciężko jest dostać ( uchwyty air daiwy czy megabassa itp itd )a kupic kij za x pieniędzy i go rozbierc... Mi osobiście jakoś sie nie widzi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych