(...)
Jeszcze tylko dolnik przedłużyć i kończymy ganianie króliczka.
Jeszcze tylko
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 luty 2023 - 08:26
(...)
Jeszcze tylko dolnik przedłużyć i kończymy ganianie króliczka.
Jeszcze tylko
Napisano 09 luty 2023 - 10:54
Do przynęt mam stosunek obojętny, mam ich dużo niektóre są lepsze, niektóre gorsze. Ale jest jedna przynęta którą jak widzę to się cały trzęsę. I w końcu udało się zrobić jakiś zapas, mam nadzieję że na kilka sezonów wystarczy albo raczej powinienem powiedzieć że szybko się skończą. Najlepsza przynęta ever.
Napisano 10 luty 2023 - 09:24
55.jpg
Dodać mogę tyle że przy przynętach 400g+ IMO waga zestawu to jest rzecz drugoplanowa, z własnego doświadczenia dodam, że najważniejsza jest technika rzutu i ergonomia zestawu, a nie jego masa. W ubiegłym roku na zlocie u Gawła obadałem tego sławetnego zenka i się trochę rozczarowałem, ale doświadczenie z tym kijem dało mi do zrozumienia że potrzebuję jeszcze czegoś mocniejszego. Tylko że musi być długi dolnik (postawa) i długi kij, rzuca się troutem40 jak wszystkim, a nie tylko pod nogi (jak mnie jeden kolega w 2021 przekonywał że takimi przynętami to się rzuca w koło łódki na 10m, mimo posiadania trzonków do 700g) ... tu już trzeba mieć trochę pary w łapach, dzisaj przy próbach 950g nie dałem rady machnąć z pełnej pizydy, a kij pozwala na więcej...
Napisano 10 luty 2023 - 14:41
Napisano 10 luty 2023 - 16:09
Tele w myśl amerykanów to takie nasze 1+1, góra powyżej foregripu chowa się w dolnik. Mam dwa takie kije oba 9', jeden chowa się po samą pierwszą przelotkę jakieś 40cm, co rzeczywiście skraca trochę kij, ale np drugi składa się coś ok15cm, także ten...
Napisano 10 luty 2023 - 18:54
przepraszam za ignorancję ale co to za przynęta?Do przynęt mam stosunek obojętny, mam ich dużo niektóre są lepsze, niektóre gorsze. Ale jest jedna przynęta którą jak widzę to się cały trzęsę. I w końcu udało się zrobić jakiś zapas, mam nadzieję że na kilka sezonów wystarczy albo raczej powinienem powiedzieć że szybko się skończą. Najlepsza przynęta ever.
Napisano 10 luty 2023 - 19:08
Użytkownik Bartek_C edytował ten post 10 luty 2023 - 19:13
Napisano 11 luty 2023 - 20:12
Tele w myśl amerykanów to takie nasze 1+1, góra powyżej foregripu chowa się w dolnik. Mam dwa takie kije oba 9', jeden chowa się po samą pierwszą przelotkę jakieś 40cm, co rzeczywiście skraca trochę kij, ale np drugi składa się coś ok15cm, także ten...
jak z wysylkami do ue/eu?
Napisano 16 luty 2023 - 21:08
Napisano 16 luty 2023 - 22:22
Z doskoku dalsze prace nad szafą.
Jest jeszcze uchwyt na multika ale nie robiłem już zdjęcia.
Teraz tylko mocowanie wędek ( pomysł już mam ).
PS.
Jak przechowujecie zapasowe szpule ?
Napisano 16 luty 2023 - 22:49
Napisano 16 luty 2023 - 22:53
Piszesz o szpulach ?
Jeśli tak to chciałem żeby w razie W były przymocowane i przypadkowo nie spadły na podłogę bo wtedy będzie duża szansa że pójdą na śmietnik.
Napisano 16 luty 2023 - 23:07
Piszesz o szpulach ?
Jeśli tak to chciałem żeby w razie W były przymocowane i przypadkowo nie spadły na podłogę bo wtedy będzie duża szansa że pójdą na śmietnik.
Napisano 16 luty 2023 - 23:17
Napisano 16 luty 2023 - 23:32
Napisano 17 luty 2023 - 08:26
To może na półce położona,przyklejona gąbka, karimata, a w niej wycięte otwory na wielkość szpul.
To jest pomysł .
Ale ...
kołowrotki czyli te mocowania przesunął bym do przodu tak prawie do samego rantu półki a za nimi półka na szpule aby wykorzystać to miejsce -IMO
edytka: uchwyty do kołowrotków przykręcić odwrotnie ,będą wtedy bliżej rantu.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 17 luty 2023 - 08:28
Napisano 17 luty 2023 - 08:48
Coś chyba słabo nasmarowane te kołowrotki, że 'korbka sama nie opada pod własnym ciężarem'
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych