Moje Ikony wytrzymały bez problemu półtora sezonu ekstremalnej eksploatacji w solance (kupiłem je w czerwcu 2014). Ciągle nie ciekną!
Dotychczasowy rekordzista (Solvkrokeny z pierwszego wypustu) wytrzymał niecały sezon.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 październik 2015 - 12:55
Moje Ikony wytrzymały bez problemu półtora sezonu ekstremalnej eksploatacji w solance (kupiłem je w czerwcu 2014). Ciągle nie ciekną!
Dotychczasowy rekordzista (Solvkrokeny z pierwszego wypustu) wytrzymał niecały sezon.
Napisano 07 listopad 2015 - 21:58
Miałem wcześniej Extreme z suwakiem. Używałem przez jakieś 5 lat i do przedzierania się przez chaszcze, i do brodzenia. Teraz uszczęśliwiają szwagra i dalej nie ciekną. Suwak polecam. Nie trzeba wychodzić z rzeki i można mieć przy sobie odpowiedni zapas piwa.
Od pół roku mam Ikony z suwakiem. Niemal to samo (suwak jest lekko skośnie wszyty i skarpety nie mają wzmocnień z czegoś tam na podeszwach. poza tym jedna cholera, czyli - jest dobrze i całkiem pancernie.
Napisano 29 listopad 2015 - 16:20
Mam Ikony ale te do pasa. Mam 183cm wzrostu i 90 kg wagi. Rozmiar L jest ok.
Z tego co mówili mi bardziej doświadczeni koledzy spodniobuty nie mogą być dopasowane, musi być luz. W przeciwnym wypadku na kolanach i tyłku możesz szwy porozciągać i będzie zimno.
Jak sprawuje się ten model do pasa? Używasz je w lato? Da rade odpiąć szelki i używać paska? Zastanawiam się właśnie na tą krótką wersją bo zależy mi na jak najmniejszej wadze.
Napisano 29 listopad 2015 - 21:00
Radek - posłałem priv.
Napisano 06 październik 2016 - 11:04
Napisano 31 październik 2016 - 12:25
Napisano 31 październik 2016 - 22:02
Ja trzecich nie kupie by sprawdzić postep
Już zbieram na G4Z , ikony podkleję i będą jako zapas robiły . Nie powiem , fajne bo lekkie , w miarę oddychały i zamek dobry mają tzn jeszcze nie przecieka . Moje akuratnie pod kolanami delikatnie zaczynaja puszczać wilgoć lub piszczele mi sie tak pocą
Napisano 31 październik 2016 - 22:42
Moje ciągle śmigają. Puściła/przetarła się w dwóch miejscach skarpeta, ale to raczej wina piachu w butach i łażenia po skałach. Podkleiłem Aquasurem i jest ok.
Napisano 01 listopad 2016 - 10:44
Moje hulają od maja tego roku nad Odrą za boleniami, parę razy brodziłem w mniejszych ciurkach i póki co jest wszystko w porządku(około 40 dni wędkowania średnio po 8h). Faktem jest to że w większości czasu nie brodzę, max jakieś wejście po kolana, ale też w tym celu je kupiłem. Jedyne zastrzeżenie to że materiał siąknie kolory traw i innych roślinek. Ciężko usunąć zabrudzenia a wręcz to niemożliwe. Na przyszły letni sezon mam zamiar sprawić sobie wersję hip ikonów.
Napisano 01 listopad 2016 - 13:59
Użytkownik Guzu edytował ten post 01 listopad 2016 - 14:00
Napisano 04 grudzień 2016 - 16:42
Mój plan zakłada wykorzystanie do oporu tych dwóch par oddanych do serwisu.
Te wzmocnienie warstw sprawdza sie kapitalnie w moich kolczastych okolicach.
Na to złego słowa nie powiem
Zobaczymy kiedy i w jakiej formie wrócą.
Liczę na to, ze 2017 ogarne na nich a potem sie zobaczy.
Może juz beda v3, co sięgną nowego Jorku ?
Napisano 04 grudzień 2016 - 20:17
Tak, czy inaczej opłacało się je kupić
Napisano 05 grudzień 2016 - 17:14
Napisano 10 grudzień 2016 - 13:37
Tak, czy inaczej opłacało się je kupić
Napisano 10 grudzień 2016 - 15:08
To jest ich nr. katalogowy
Napisano 07 styczeń 2017 - 21:16
Napisano 06 luty 2017 - 09:53
Dziś pierwsze testy nowych gaci
Tych co przyszły z reklamacji gwarancyjnej
Mają inne ułożenie szwów w stopach w porównaniu z poprzednim modelem.
Może nie będą tak przeciekać?
Mają nowe zapięcia - klamerki.wolalem te stare.
Suwaki i materiał wewnętrznej kieszeni sprawia lepsze wrażenie.
Oby trwałość też była lepsza...
Testy w toku
6 dniowek "na karku" spiochow.
Kieszonka wewnetrzna sie rozpadla (doslownie), takze lepsze wrazenie bylo tylko wrazeniem.
Szwy trzymaja, pierwsze lekkie rany sie pojawiaja (teren nie oszczedza)...
Testy w toku
Napisano 12 marzec 2017 - 21:39
Napisano 12 marzec 2017 - 21:48
Też mam Vision i podobne doświadczenia, po kilku wyjściach zaczęły się pocić jedna stopa, czasami przepuszczają mocniej. Problem powstał zaraz po kupnie. Poprzednie zwykłe Simms-y wytrzymały ponad sześć lat. Wspomniana kieszonka j/w padła w pierwszym dniu użytkowania.
Napisano 12 marzec 2017 - 21:54
Też mam Vision i podobne doświadczenia, po kilku wyjściach zaczęły się pocić jedna stopa, czasami przepuszczają mocniej. Problem powstał zaraz po kupnie. Poprzednie zwykłe Simms-y wytrzymały ponad sześć lat. Wspomniana kieszonka j/w padła w pierwszym dniu użytkowania.
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych