Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#641 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 30 marzec 2016 - 06:32

Mam pytanie czy ktoś z was mial okazję pomacać a najlepiej połowić, nowym travelkiem, hirameki 2,40 6-25g? Jaka akcja, realne CW (bo tu wiadomo że mikado raczej źle opisuje kijki), itp. wrażenia?

#642 OFFLINE   Henri

Henri

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • Imię:Darek

Napisano 31 marzec 2016 - 17:19

Jeżeli interesuje Was praca blanku inazumy pod szczupakami to w dziale FILMY WĘDKARSKIE wrzuciłem filmik.
Łowię w nim na wersje 198 do 22g. w jednoskładzie.
Pozdrawiam.

Możesz podrzucić linka do filmu, bo nie mogę znaleźć?

#643 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 31 marzec 2016 - 20:42

Ostatnio podczas wizyty w sklepie miałem okazję poznać Mikado Sicario SL Spin 207 cm 1-7g. Mogę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony tym kijkiem.

#644 OFFLINE   darks86

darks86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 353 postów

Napisano 04 kwiecień 2016 - 02:02

Ostatnio podczas wizyty w sklepie miałem okazję poznać Mikado Sicario SL Spin 207 cm 1-7g. Mogę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony tym kijkiem.

I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ?

#645 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów

Napisano 04 kwiecień 2016 - 07:33

I jak ten kijek mógłbyś opisać ? CW prawidłowo opisane ? Kij szybki, w stylu np. DAM Effzett Pro Special Perch, czy kluskowaty, bliżej powiedzmy Catany UL ? Wykonanie odpowiednie w stosunku do ceny ?

Żeby sprawdzić czy cw jest prawidłowo opisane to należałoby nim w pierwszej kolejności połowić. Na sucho wydaje się, że tak. Kijek jest szybki, a gdy już coś usiądzie to poczujesz i zobaczysz to w dolniku. Do tego lekki i innym może dobrze leży w dłoni. Mi osobiście SKS nie za bardzo odpowiada i raczej skłaniałbym się do TVS (byłby milej widziany). Cena 370pln za jegomościa jest porównywalna do Streeto Kongera. Okuty w uchwyt Fuji i przelotki.

#646 OFFLINE   wojtass31

wojtass31

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 08 kwiecień 2016 - 17:20

Wybór padł na Ryobi Zauber FD 4000 oraz JAXON Impress Spin GTX 2.70m 10-30g i bede mial okazje tez łapac na Dragon Viper HD 2,75 7-30g

Wszytsko bedzie stosowane głownie na Wisełce szczupaki, bolenie i sandacze

#647 OFFLINE   DAMIR

DAMIR

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1024 postów
  • Lokalizacjapomorskie

Napisano 17 kwiecień 2016 - 16:00

Witam,
Kupiłem ostatnio spinning Mikado Sicario SL 1-7g dł 2,38 m i musze przyznać ,że jest wart swojej ceny. Przetestowałem do na ostatnim rekonesansie i jestem w pełni zadowolony. Nie wiem czy wszystkim się to spodoba ale lepiej przenosi sygnał brania niż zrobiony na zamówienie MHX o podobnych parametrach. Doskonale czuć główki 2g;3g ale gdyby ktoś chciał to może użyć 7g;8g na pewno da radę :)
  • vako, Alexspin i Przemek_M lubią to

#648 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów

Napisano 22 kwiecień 2016 - 19:53

Płatny zabójca w tym gabarycie to również mój faworyt do najbliższych zakupów.

#649 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 24 kwiecień 2016 - 18:33

hej :) i co chłopaki ktoś już połapał Mikado Sicario ?? może się podzielić jakąś dokładniejszą opinią o tym patyku ? i czy cw jest dobrze opisane ?

#650 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:27

hej :) i co chłopaki ktoś już połapał Mikado Sicario ?? może się podzielić jakąś dokładniejszą opinią o tym patyku ? i czy cw jest dobrze opisane ?

No przecież kilka postów wyżej masz opisane.

#651 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:56

z tego co wiem to nowość na 2016 opisy widzę ślepy nie jestem :huh: (chyba). Sezon dopiero się zaczyna i interesują mnie opinie z nad wody a nie sklepu! może ktoś miał okazję już coś fajnego na tym poholować :ph34r:

pozwól, że zacytuję kolegę wyżej

Żeby sprawdzić czy cw jest prawidłowo opisane to należałoby nim w pierwszej kolejności połowić.

Użytkownik dziubas123 edytował ten post 25 kwiecień 2016 - 11:57

#652 OFFLINE   pietryk

pietryk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 182 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:P

Napisano 25 kwiecień 2016 - 20:42

Sicario to super szybka okonióweczka której nie straszny będzie większy okaz. Opisana od 1-7. Dla mnie opad czuć od 3-4 gram z 5 cm kaitkem. Co do góry to łowiłem na 7 gramach z 7 cm kaitusiem. Dla testów machałem 16 gramową oliwką i dała radę. Co do rybek to okonki takie po 25 cm potrafią fajnie kijek przygiąć. Akcja wybitnie szczytowa.

#653 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 21:03

Sicario to super szybka okonióweczka której nie straszny będzie większy okaz. Opisana od 1-7. Dla mnie opad czuć od 3-4 gram z 5 cm kaitkem. Co do góry to łowiłem na 7 gramach z 7 cm kaitusiem. Dla testów machałem 16 gramową oliwką i dała radę. Co do rybek to okonki takie po 25 cm potrafią fajnie kijek przygiąć. Akcja wybitnie szczytowa.

no właśnie mam kamisori perch do 12g i też nie miałem jej kiedy przetestować ale 2g  nie czuć wcale (choć tylko kilka chwil nad wodą dopiero będę testował) dla tego zastanawiałem się jeszcze nad czymś delikatniejszym ale z tego co widzę i czytam to mikado mają generalnie trochę zaniżane c.w.

#654 OFFLINE   pietryk

pietryk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 182 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:P

Napisano 25 kwiecień 2016 - 21:16

Mikado jest za nisko opisane ale jest mega fajne. Do tego waga okolo 80 gram nie męczy nadgarstka.

Użytkownik pietryk edytował ten post 25 kwiecień 2016 - 21:17

#655 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 21:32

no wrażenia na Sucho  kamisori też fajne ale trzeba jeszcze ją potestować :)

pewnie nie będę miał okazje pomacać sicaro :/ bo mieszkam na zadupiu :)

mikado ogólnie robi fajne wędki w cenie dla zwykłych śmiertelników :)

Użytkownik dziubas123 edytował ten post 25 kwiecień 2016 - 21:32

#656 OFFLINE   viciu

viciu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 106 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Wiktor

Napisano 25 kwiecień 2016 - 22:23

Dzisiaj nabyłem sicario 2,23m 1-7g. Niestety nie była jeszcze nad wodą ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne: uchwyt Fuji skss, przelotki no name ale wygladaja bardzo dobrze w porównaniu z przelotkami w sg lrf i spro addiction,wklejone bardzo równo i bez najmniejszych nadlewek.wedka leciutka,na sucho myślę że ogarnie tak do 8g + jakaś jaskoleczka. I generalnie dostałem do niej tubę co mnie pozytywnie zdziwiło.

#657 OFFLINE   darks86

darks86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 353 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 22:42

Opad od 4 gram z kopytkiem 5cm, to mam na travelu opisanym 5-25g czy inazumie flash perch. Kijek opisany do 7g powinien spokojnie pokazać 2g + twisterek. Wygląda na to, że znów wesoły skośnooki malował opis cw wędek.

#658 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 26 kwiecień 2016 - 00:05

Nie od dziś wiadomo że kije mikado mają błędnie podane CW. Konia z rzędem temu, kto da radę normalnie łowić przynetą 10-12g na sensual travel spin, opisanym 5-15g.
  • Kamil_D lubi to

#659 OFFLINE   darks86

darks86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 353 postów

Napisano 26 kwiecień 2016 - 03:12

Nie wszystkie. Nihonto Red Cut X-tra lite 2m jest opisany właściwie - 8 gram. Łowiłem zestawem 5g główka, 3 gramy guma i to faktycznie granica komfortu. Sapphire do 13g też jest w zasadzie dobrze opisany - jego max, to z kolei główka 7g + guma 8 cm.

#660 OFFLINE   dziubas123

dziubas123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów

Napisano 26 kwiecień 2016 - 07:50

też liczyłem, że sicaro będzie pokazywać coś od 1,5g lub 2 ale z tego co piszą koledzy to słabo

gdyby ktoś z kolegów miał możliwość pomachania sicaro 1-7g i kamisori perch do 12g i napisania czy te wędki się mniej więcej pokrywają w dolnym zakresie to był bym wdzięczny :)

ale przez chwile machając moim kamisori i czytając opinię kolegów to widzę że dolny zakres się pokrywa  i nie ma sensu dublowanie :)

Użytkownik dziubas123 edytował ten post 26 kwiecień 2016 - 07:51

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych