Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#701 OFFLINE   flymar

flymar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 229 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 14 czerwiec 2016 - 22:07

Też rozważam ten model(kamisori) , ale na szczupaka.

Te krótkie do 28g,35g jak dla mnie zbyt pałowate -zaznaczam do mojego zastosowania z łódki.

Pomacałam przez chwilę ten do 22g-zdecydowanie bardziej miękki szczyt od poprzednich-(choć nie było to porównanie w jednym sklepie i czasie).

Odpuściłem temat krótkiego kamisori na łódkę.

Dość przypadkowo wpadła okazja dotknąć ten 260 do 28g-ugięcie pełniejsze,już nie pała,ale już długi dolnik trochę za łokieć.Gdyby nie to mógłby być dla mnie taki  uniwersał brzegowo/łodkowy.

I teraz istotna rzecz znalazłem sklep gdzie mieli 260 i 270-ten 270 ma dolnik krótszy od 260-z przyłożenia na bank ładne kilka cm,czyli efektywna długość od stopki będzie kilkanście cm więcej w 270.Nie mogłem porównać akcji  bo zamykali, ale dla mnie to będzie teraz nr 1 do zastąpienia mojego 3m brzegowca, 

#702 OFFLINE   Dim3n

Dim3n

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaDęblin
  • Imię:Damian

Napisano 15 czerwiec 2016 - 13:31

Mógł by ktoś pokazać Kamisori Zander 0-22 jak się gnie itp ?? 

#703 OFFLINE   b_biba

b_biba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Bartek

Napisano 17 czerwiec 2016 - 09:01

Proszę bardzo.Mikado Zander 229, 22g

Załączone pliki

• Szymon82 i Dim3n lubią to

#704 OFFLINE   Amazingy

Amazingy

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 17 czerwiec 2016 - 13:41

Może, ktoś lepiej opisze tego 2,7m 35g. Jak akcja i pod jakim obciążeniem najlepiej się łowi (min-max).

#705 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:37

Ktory Mikado jednoczesciowy na Szczecińskie miedzyodrzanskie łowiska z łódki polecacie?

#706 OFFLINE   matpgt

matpgt

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów

Napisano 02 lipiec 2016 - 18:21

Dziś miałem okazje pomacać kije mikado i mam następujące wnioski:

kamisori perch 2.20 do 12 gram - nie wiem kto opisywał ten kij ale trochę minął się z rzeczywistością, ten kij to typowa sandaczówka o czułej szczytówce z realnym ciężarem wyrzutu do 25-30 gram

Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21 tutaj bajka dla mnie idealny budżetowy kij na bolenia

pozdr

matpgt

#707 OFFLINE   GregorS

GregorS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Grzegorz

Napisano 02 lipiec 2016 - 18:38

kamisori perch 2.20 do 12 gram

Witam, mam ten kij od wiosny. Kilka razy miałem go na rybkach, faktycznie 12 g to chyba trochę za mało dla tego kija. Lata wszystko od 5 do 25 g bez zająknięcia. Łowiłem klenie i okonie, szczupaki. Taki uniwersał na łódkę i brzeg. Na sandaczach miałem ale nic jeszcze na niego nie złowiłem. Ogólnie bardzo fajny kij ubrany w fuji, za te pieniądze chyba warto.

#708 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód
  • Imię:Sławek

Napisano 02 lipiec 2016 - 20:56

Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21 tutaj bajka dla mnie idealny budżetowy kij na bolenia

pozdr
matpgt

A macałeś krótsze z tej serii? Specializet trout 2,40 mnie kusi ale zgodnie z nazwą na kropki. Toto ma taki długi dolnik jak wygląda na zdjęciach?

No i ponawiam pytanie - ktoś miał w ręce nowe travele Hirameki?

#709 OFFLINE   matpgt

matpgt

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów

Napisano 02 lipiec 2016 - 21:11

Witam, mam ten kij od wiosny. Kilka razy miałem go na rybkach, faktycznie 12 g to chyba trochę za mało dla tego kija. Lata wszystko od 5 do 25 g bez zająknięcia. Łowiłem klenie i okonie, szczupaki. Taki uniwersał na łódkę i brzeg. Na sandaczach miałem ale nic jeszcze na niego nie złowiłem. Ogólnie bardzo fajny kij ubrany w fuji, za te pieniądze chyba warto.

I nie spadają Ci te okonie a klenie nie odbijają się przy braniu? łowisz plecionką czy żyłką? Ja byłem napalony na ten kijek ale gdy wziąłem do ręki to okazało się że to zupełnie inna wędka niż ta której potrzebuje. Szczerze to na początku myślałem że w ręce mam kamisori zander;) wykonanie mega ok jak za niecałe 300 zł. Jak dla mnie za małe przelotki na szczycie ale to celowy zabieg

Oglądałem tylko Mikado Specialized Trout Spinn 2.60 5-21, innych z tej serii nie było. Generalnie kijek ładuje się głęboko przy zarzucie i szybko po nim gaśnie a rybki nie będą się odbijać na plecionce, wykonanie też ok

#710 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód

Napisano 02 lipiec 2016 - 23:28

Dzięki, to już coś - jakkolwiek 2,60 to na moje potrzeby za długi na kropki. Mikado robi fajne kije w śmiesznych cenach tylko konpletnie źle je opisuje.

#711 OFFLINE   marcin186

marcin186

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 545 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Marcin

Napisano 03 lipiec 2016 - 14:27

Większość badyli od mikado ma zaniżony opis cw.Faktem jest też,że robią naprawdę dobre budżetowe kije.

#712 OFFLINE   Osin

Osin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów
  • LokalizacjaWołomin
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 lipiec 2016 - 18:11

Z tym zaniżaniem to nie przesadzajcie. Mam kamisori zander 22g 214cm i główki 25 g to już za dużo do agresywnego prowadzenia 20 g plus 4 cale easy
Shiner to tak akurat. Moc jak st croix m,swoją drogą wybrałem go zamiast st croix i nie żałuję :)
  • Dim3n lubi to

#713 OFFLINE   BamboTM

BamboTM

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaChrzanów
  • Imię:Tomek

Napisano 11 lipiec 2016 - 00:00

Witam,

od pewnego czasu szukam budżetowego kija do UL i zastanawiam się nad Mikado Lexus Sapphire 260 kij opisany do 13g chodź sprzedawca w sklepie twierdzi że dużo mniej i tu nasuwa się moje pytanie czy kij obsłuży przynęty już od 1g miałby służyć oczywiście do połowu okoni oraz prób z białorybem.... 

Jakie macie opinie na temat tego kija???

#714 OFFLINE   nitro

nitro

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Pascal
  • Nazwisko:G

Napisano 03 sierpień 2016 - 20:54

Co do Sicario. Kijek rewelacyjny jeżeli chodzi o przekazywanie brań na blank. Czuć najmniejsze skubnięcie.

Jednak wytrzymałość tych patyków jest marna. Łącznie pękły mi 3 szczytówki. Raz przed reklamacją, raz po, no i trzeci raz u szwagra w wędce.

Co śmiesze za drugim razem pękły w odstępie niecałej godziny...

Po raz kolejny, i mam nadzieję ostatni poleciały na reklamację.

994e310fb5f3.jpg

Z mikado mam jeszcze specialized Dropshot, oraz Trout spin. Oba godne uwagi.

Użytkownik nitro edytował ten post 03 sierpień 2016 - 21:00

• coma lubi to

#715 OFFLINE   etherni

etherni

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1848 postów
  • LokalizacjaWschód

Napisano 03 sierpień 2016 - 22:11

Ponawiam więc pytanie o dolnik w trout spin. Na zdjeciach to wygląda wręcz groteskowo , jakby miał z pół metra?

#716 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 04 sierpień 2016 - 09:32

Ponawiam więc pytanie o dolnik w trout spin. Na zdjeciach to wygląda wręcz groteskowo , jakby miał z pół metra?

36,5cm od środka stopki kołowrotka. Sięga za łokieć niestety.

Trout 240cm.

Użytkownik Marcyś edytował ten post 04 sierpień 2016 - 09:37

#717 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 04 sierpień 2016 - 09:39

@nitro

To miales jakiegos pecha z tym Sicario. Sam uzywam jednosklada i znam kilka osob ktore używają dwuskladow. Jak na razie bez problemow. Moze jakis blad transportowy? Niby to wysokomodułowy węgiel a z tym trzeba juz ostrozniej.

Fakt faktem wedeczka mega czuła.

#718 OFFLINE   kochamryby

kochamryby

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Bogdan
  • Nazwisko:Makuszyński

Napisano 04 sierpień 2016 - 10:21

Ja z Mikado chwalę sobie black stone l spin 2,10m 3, do spinningu idealna, przystępna cenowo i dobrze leży w ręce ;)

#719 OFFLINE   nitro

nitro

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Pascal
  • Nazwisko:G

Napisano 04 sierpień 2016 - 19:30

@nitro

To miales jakiegos pecha z tym Sicario. Sam uzywam jednosklada i znam kilka osob ktore używają dwuskladow. Jak na razie bez problemow. Moze jakis blad transportowy?

Błąd transportowy? Wątpię. Wyjąłem z tuby dopiero nad wodą, to samo szwagier. Sam dużo opinii słyszałem po znajomych, że mocne kijki, i relatywnie mało reklamacji jest.

Może wada partii? Oba kije kupione w tym samym sklepie, zapewne z jednej dostawy.

Pożyjemy zobaczymy, do czasu zwrotu pomęczę dropshota.

#720 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 04 sierpień 2016 - 23:40

Rzeczywiscie mogliscie trafic wade fabryczna w jednej serii. Takie rzeczy sie zdarzają. Oby uznali reklamacje.
Acha i trzeba uważać na tą twardą wkladke którą dodają do pokrowca która rzekomo ma chronic szczytowke. Słyszałem ze bardzo duzo uszkodzeń jest w czasie jej nakladania na wedke ktora juz siedzi w pokrowcu. Haczy o przelotki i jesli ktos nie wyczuje to klops. Najlepiej od razu ją wywalić zeby nie kusilo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych