Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Mikado

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1905 odpowiedzi w tym temacie

#721 OFFLINE   Bednar14

Bednar14

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Bednarek

Napisano 13 sierpień 2016 - 14:47

Też posiadam sicario i na szczytówkę na pewno trzeba uważać bo jest bardzo smukła i delikatna ale mi na szczęście nic nie pęka ;) Wędka ogólnie zajebist* :D Przesiadłem się z sakury shinji neo 213/0,5-7g na mikado sicario 223/1-7g i mikado choć tańsze jest o wiele lepsze od sakury przynajmniej moim zdaniem. Kijek lekki i bardzo szybki, uchwyt wygodny i krótki dolnik który nawet łokcia nie sięga. Przynęty latają dość daleko a przy plecionce 0,06 czucie przynęty naprawdę dobre ale cw wędki oczywiście źle opisane. Wydaje mi się, że odpowiedniejszy byłyby opis 3-10g. Wędkę dostałem w plastikowej tubie ochronnej. A co do rybek to okoń 30 cm pięknie gnie już kija, małe sandacze pod wymiarowe nie spadają a w dolniku widać spory zapas mocy. Myślę, że wędka naprawdę może być hitem ;)

#722 OFFLINE   nitro

nitro

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Pascal
  • Nazwisko:G

Napisano 16 sierpień 2016 - 20:57

4 Kij Sicario 223 połamany Znów szczytówka,tym razem pomiędzy 2-3 przelotką. Po konsultacji ze sklepem okazało się, że cała seria została/nie wycofana.

Podobno występuje wada produkcyjna, mianowicie zbyt mocno nawinięty oplot wokół rdzenia węglowego. Powoduje to zbyt mocny ścisk, co w efekcie prowadzi do złamania.

Szukam teraz alternatywy dla tego kijka, w tych samych pieniądzach ~360zł.

Zastanawiam się nad LRF, lub black savage 2-7g. 

Może ktoś coś polecić? Jeżeli nie w temacie, to proszę na pw.

Użytkownik nitro edytował ten post 16 sierpień 2016 - 20:59

• grey lubi to

#723 OFFLINE   Maciek.

Maciek.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1018 postów

Napisano 22 sierpień 2016 - 20:51

LRF to makaron, black savage 2-7 med-fast, sicario jak dla mnie to fast, także jeśli z podobną akcją to zobacz np. dam effzett perch special 2,30 1-6 gr.

#724 OFFLINE   Bednar14

Bednar14

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Bednarek

Napisano 23 sierpień 2016 - 21:12

Tak się zraziłeś że nie chcesz kolejnego? Zamów z innego sklepu ja mam od Majkiego i jest git. A co do LRF to rzeczywiście mięciutki jest, black savage szybkością sicario nie dorównuje. Dam którego kolega wyżej poleca fajny ale mi uchwyt nie pasuje, jakiś nie wygodny moim zdaniem.

#725 OFFLINE   Maciek.

Maciek.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1018 postów

Napisano 23 sierpień 2016 - 21:31

Z fastów jest jeszcze Gad Gancho 702LLF 213 cm 3-8lb opisany 1,5-8gr, ale z tego co ustaliłem w realu cw to 4-12 gr - sam się do niego przymierzam.

#726 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2339 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 23 sierpień 2016 - 22:52

Nie to , żebym strasznie promował markę , ale White Bird / Blue Bird od Favorite takie do 7 gram i w klasie cenowej +/- 200 zł fajnie się zapowiadają . Ostatnio na okoniowej wyprawie miałem w łapkach przez chwilę Blue Birda od kolegi . I krzywdy nie ma  :) . Szybkie są jak na ten cw , ale dalej typowo okoniowe UL .

#727 OFFLINE   nitro

nitro

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Pascal
  • Nazwisko:G

Napisano 24 sierpień 2016 - 12:35

Tak się zraziłeś że nie chcesz kolejnego? Zamów z innego sklepu ja mam od Majkiego i jest git. A co do LRF to rzeczywiście mięciutki jest, black savage szybkością sicario nie dorównuje. Dam którego kolega wyżej poleca fajny ale mi uchwyt nie pasuje, jakiś nie wygodny moim zdaniem.

Kupiłbym może , gdyby były gdzieś jeszcze dostępne lokalnie. 

Czekam właśnie na kuriera, który mi Black savage przywiezie. To jeszcze dziś skocze sobie nim porzucać, i sobie porównam.

#728 OFFLINE   Astrofelis

Astrofelis

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 25 sierpień 2016 - 05:31

Z fastów jest jeszcze Gad Gancho 702LLF 213 cm 3-8lb opisany 1,5-8gr, ale z tego co ustaliłem w realu cw to 4-12 gr - sam się do niego przymierzam.

to źle ustaliłeś, mam ta wędkę i opad czuć od 3g + kajtek, moim zdaniem max dający jeszcze komfort podbicia to 8g + kajtek. Owszem rzucałem 10g + kajtek ale to jest bardziej "bujanie" niz podbicie.

#729 OFFLINE   Maciek.

Maciek.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1018 postów

Napisano 25 sierpień 2016 - 07:43

Mialem na myśli wagę całości przynęty. Keitech waży ze 2 gramy, także u Ciebie wychodzi 5-10, a u kogoś innego 4-12 - to są subiektywne tematy. Dzięki za Twoje info. Możesz napisać z jaką główką max da radę podbić kopyto relaxa 5 cm?

#730 OFFLINE   Astrofelis

Astrofelis

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 25 sierpień 2016 - 12:56

easy shiner 5 cm wazy 1g więc 4-9  ;-)

Nie używam gum relaxa sorry, tylko twistery i kajtki 5-7 cm.

Z tego co widzę kopyto relaxa wazy 3 gramy, z ta różnica ze twister i keitech pracują oszczędnie a kopyto zamiata ogonem. 

#731 OFFLINE   KrólRyb

KrólRyb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 85 postów
  • LokalizacjaPrzemyśl
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Zadarecki

Napisano 08 wrzesień 2016 - 09:28

Czy ktoś sprawdzał może Kamisori,czy jest pozbrojona po kręgosłupie?Miałem kiedyś inazumę i przelotki były zamocowane całkiem przypadkowo,tzn nie były ani po miękkiej,ani po twardej stronie.Przezbrojenie dało efekt w postaci dalszych rzutów i w moim odczuciu można było jeszcze cięższą główkę powiesić.
  • boguslaw lubi to

#732 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 08 wrzesień 2016 - 09:55

Przecież mykado jest nieomylne.

#733 OFFLINE   KrólRyb

KrólRyb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 85 postów
  • LokalizacjaPrzemyśl

Napisano 08 wrzesień 2016 - 11:37

To chyba pomyliło się raz i na mnie trafiło.

#734 OFFLINE   gringo

gringo

Indiana

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 608 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Grzegorz

Napisano 08 wrzesień 2016 - 11:43

Mariusz, chyba samemu musisz to sprawdzić w sklepie. Według mnie może być dużo przypadkowości w zbrojeniu tych kijków. Kwestia, że ktoś napisze, że ma kija uzbrojonego po miękkiej stronie, nic Ci nie da, bo inny kij z tej samej serii będzie juz inaczej uzbrojony.

Użytkownik gringo edytował ten post 08 wrzesień 2016 - 11:44

#735 OFFLINE   pyotreq

pyotreq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Długa Szlachecka

Napisano 08 wrzesień 2016 - 13:23

Mam kamisori perch 220 do 12 gramów.

Złego słowa nie dam powiedzieć poza faktem, ze uchwyt strasznie nie wygodny, ale to bardziej wynika z przyzwyczajenia chyba.

Nigdy nie byłem w fabryce ani nie widziałem procesu produkcyjnego, ale wydaje mi się, że przy produkcji takich wędek seryjnych to w zasadzie jedyne co ma znaczenie to poprawność montażu i ew. jakieś widoczne wady.

To jak jest uzbrojona ma znikome znaczenie bo i dla kogoś kto kupuje wędkę w takiej cenie nie ma. Zapewne też 99% nabywców nie wie nawet jak powinno być prawidłowo (obym się mylił) i szczerze mówiąc nie chce sobie w tej klasie takimi pierdołami głowy zawracać (przynajmniej ja)

Najlepiej tak jak napisał gringo podjechać do sklepu i pomacać, wtedy wszystkie wady dobrze widać.

• KrólRyb lubi to

#736 OFFLINE   KrólRyb

KrólRyb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 85 postów
  • LokalizacjaPrzemyśl

Napisano 08 wrzesień 2016 - 13:28

Chyba tak,ale u mnie w Przemyślu cena będzie wysoka.Inazumę bardzo dobrze wspominam,jeżeli Kamisori będzie podobna to nawet mogę przezbroić, rodbuildera mam pod ręką.
  • Radek_Z lubi to

#737 OFFLINE   KrólRyb

KrólRyb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 85 postów
  • LokalizacjaPrzemyśl

Napisano 08 wrzesień 2016 - 13:40

Pyotreq,masz rację przy tej cenie to nie ma co wymagać,ale po przezbrojeniu wspomniana inazuma to był inny kij.Robocizna nie kosztowała dużo a z tego blanku wyciągnąłem więcej.

#738 OFFLINE   pyotreq

pyotreq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Długa Szlachecka

Napisano 08 wrzesień 2016 - 13:48

Zawsze można zaryzykować i po wizycie w sklepie zamówić "zdalnie" o ile cena w sklepie to więcej niż towar + przesyłka. Można też zrobić to czego ludzie się boją, mianowicie się potargować używając sensownych argumentów czyli nie portali aukcyjnych z wysyłką z Bangladeszu, ale właśnie sklepów stacjonarnych.

Jemu też chyba zależy żeby sprzedać, a ustalając cenę taką a nie inną na bank bada rynek. To jest w końcu element pracy dobrego sprzedawcy, że wie co się dzieje na "innych" rynkach.

po przezbrojeniu wspomniana inazuma to był inny kij.

Kamisori założę się ze po przezbrojeniu też będzie innym kijem. Każdy kij w tej klasie po przezbrojeniu/oskrobaniu/itd. będzie innym kijem.

No i dobrze, niech rodbuilderzy mają też z czego żyć.

Użytkownik pyotreq edytował ten post 08 wrzesień 2016 - 13:51

#739 ONLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 08 wrzesień 2016 - 15:43

Na Kamisori 229 do 22 g ( realne 25 + 4'' ) wyjąłem już kilka szczupaczków i okonków jako przyłów . W tej cenie kij jest po prostu rewelacyjny . Dla mnie nic mu więcej nie potrzeba , przed momentem sprawdziłem ten kręgosłup.Autorytetem tutaj jestem marnym , ale wydaje mi się , że jest uzbrojony tak ... prawie po kręgosłupie - czyli forumowi fachmani z pewnością zrobią to lepiej .W tym konkretnie przypadku uważam, że szkoda zachodu . Miałem moment MB842 MHX , obsługiwał podobny zakres przynęt , nie tęsknie za nim po przesiadce na tanie Mikado.

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 08 wrzesień 2016 - 15:46

• jack66 i pyotreq lubią to

#740 OFFLINE   Zenon275

Zenon275

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 53 postów
  • LokalizacjaPrzasnysz
  • Imię:Hubert

Napisano 20 wrzesień 2016 - 14:47

Cześć,

Znudził mi się mój obecny kij szczupako-sandaczo, a Mikado Sicario MId Jig w oko mi wpadło.

Nie mam gdzie kijka pomacać :( Jaśli ktoś miał z nim do czynienia i jest w stanie powiedzieć coś więcej,

niż niezbyt wylewny opis z katalogu to będę wdzięczny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 15

0 użytkowników, 15 gości, 0 anonimowych