@Alexspin powiedz mi czy tym sicario do 7 gram komfortowo podbije główki 5 gram + 2 cale ES oraz idac do gory 10 gram + 3 cale ES ?
Poniżej masz odpowiedzi.Poczytaj i wyciągnij wnioski.
Tutaj masz kilka słów na temat Sicario.
Miałem 2,07. Poszedł do ludzi, zupełnie mi nie leżał. Zdecydowanie lepiej mi pasuje KONGER Ultris Micron 232/0,5-6.
Mam takowe sicario - komfort jest tak do max 7-8g + ES 3" powyżej tego robi się spolegliwy, do 5g + ES3" idealny.
Ostatnio trafiła mi w ręce spinning mikado sicario 223 1-7g....miałem już go rok temu w ręku na targach Rybomanii i od razu wiedziałem, że to wędka dla mnie (ale dobry kolega i jego rada- daj se spokój masz już inne)...minął rok a ona cały czas w głowie...ostatnio w końcu plan zrealizowany...wędka odkupiona od wędkarza za połowę ceny (pewnie jest gdzieś tu na forum)...już na targach wiedziałem, że CW jest zaniżone i że pasuje mi tu bardziej 3-9 gram...i nie myliłem się...po dziesięciu wypadach i wielu okoniach w rozmiarze 16-35cm mogę śmiało stwierdzić, że komfort łowienia zaczyna się od 4 gram a kończy się na 9gr , choć okonie łowiłem na 3 gramowej główce z 7 cm jaskółką a także 10 gr czeburaszką i 5 cm pypkiem na co ostatnio także wyjechał sandacz z żerańskiego... wędka jest niezwykle elektryczna...założyłem do niej cienkie plecionki varivasa light game ale to nie to i wygrał nanofil 0,08 także odkupiony od tego kolegi razem z kołowrotkiem abu revo sx20...bym powiedział zestaw idealny ale każdy ma swoje gusta i guściki...wędką można ładnie podbić nawet tą 10gr czeburachę z jaskółką 7cm...pracuje sama część szczytowa...wędka nie jest lejką ale po braniu ładnie przechodzi w parabolę i bardzo mało okoni schodzi...czuć przy tym ogromny zapas mocy...elektryczna bo delikatne skubnięcia czuć nawet przy dużym wietrze ale wiem że to też zasługa nanofilu bo już na varivasie tak dobrze nie było...także wędka ta nie jest do mikroprzynęt tylko do agresywnego podbijania przynęt 5-7cm na główkach 4-9gr. Miałem inazumę i też była elektryczna ale okonie po puknięciu odbijały się...na sicario kontynuują akcję i ładnie "wchodzą"...mówimy tu o łowieniu z łódki na głębokościach 7-9metra i nie wertykalnie pod łódką tylko z dalekich rzutów...z brzegu ostatnio na kanale też mi pasowała ale stałem na wysokiej betonce...