Drodzy koledy będąc dzisiaj w sklepie wędkarskim natrafiłe na powyższe modele. Wpadły mi w oko. Zgodnie z opise sa naprawde lekkie i sztywne i z tego co widac z dużym zapasem mocy. Czy Któryś z kolegów łowi na te wędki?? Chętnie poczytam opinie bo rozgladam się za czymś jednoczęściowym. Z góry dziękuje za wszystkie opinie.
Posiadam 198cm jednoczęściówkę do 30g, wykończoną w korku- ta wersja w piance ma nieco dłuższy reargrip.
Wędka jest szybka, o akcji szczytowej. Nie ma problemów z podbiciem 25g ołowiu+3cale guma. Więcej nie próbowałem, choć ww. obciążenie nie wydawało się graniczne, ale na to przyjdzie czas- wczoraj wędka była ze mną pierwszy raz nad wodą
Kijek bardzo czuły, świetnie leży w ręce, a uchwyt Fuji SKSS bardzo dobrze trzyma kołowrotek. Pod obciążeniem kij wyraźnie pracuje szczytem, pod większym ciężarem pracuje głębiej, ale w dolniku pozostaje naprawdę duży zapas mocy(na hamulcu zakręconym "na beton" blisko 70cm szczupak nurkujący pod ponton nie miał nic do powiedzenia- dolnik pozostał niewzruszony
)
Po pierwszym kontakcie kijek robi bardzo dobre wrażenie. Wg mnie to naprawdę ciekawa opcja na łódkowe jigowanie, ale nie tylko- dobrze radzi sobie z twichbaitami, slider 7 to też dla niego nie wyzwanie.
Pozdrawiam
Kamil