Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w?
Lekkiego kogutka takiego ok 15 gr jeszcze podniesiesz tym Perchem
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2015 - 16:07
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie jakimi kogutami da sie operowac Inazuma Perch a jakimi Inazuma Zander czy dadza rade kogutom w ich gornym c.w?
Lekkiego kogutka takiego ok 15 gr jeszcze podniesiesz tym Perchem
Napisano 23 luty 2015 - 13:47
Jak by ktos chcial to mam inazume 198 korek cw 30 wymienie na taka sama do 22 gr ewentualnie sprzedam
Napisano 23 luty 2015 - 14:50
Dzieki za propozycje ale jest za krotka.Jak by ktos chcial to mam inazume 198 korek cw 30 wymienie na taka sama do 22 gr ewentualnie sprzedam
Napisano 23 luty 2015 - 15:25
Mało wiem o łowieniu sandaczy a jeszcze mniej o sprzęcie ale zapytam. Jak się mają te kijki do :
Da się ty w miarę komfortowo pociągnąć masę przynęty, jak w opisie? +/- parę gramów? Transmisja lepsza, porównywalna, czy słabiej, niż w Inazumie?
Mam tego TD ale w wersji 2,13m. Inazumę mam w wersji 22g. Zakres obsługiwanych przynęt jest zupełnie inny ale ogólne porównanie w mojej ocenie wygląda tak: akcja wędzisk podobna, transmisja na korzyść Mikado ze względu na uchwyt, TD staranniej wykonany i jest na lepszych komponentach. W TD ciężar wyrzutowy jest dobrze opisany, od 40gr robi się mało komfortowo - to oczywiście subiektywne zdanie. Inazumy można znacznie przeciążyć i jest ok.
Napisano 06 kwiecień 2015 - 13:04
Witam,
Kolego Pulsar akurat posiadam w.w. kijka od roku i mogę polecić. Lekki, cięty, a omawiane przez Ciebie rybki ogarnie bez problemu. Miałem na niego szczupola ok 65 cm i dał radę. Tylko trzeba uważać na piankę na foregripie gdyż przy dokręcaniu kręcioła podobno potrafi strzelić. Mi się nic takiego nie przydażyło. Ogólnie wędeczka fajna z przeznaczeniem głownie na okonia.
Witaj.Powiedz mi proszę czy to wklejka? Jakie przynety obsługuje fajnie Twój kijek?Waham się miedzy modelem do 10gram a do 13.Chciałbym łowić głównie na 2calowe gumki na główkach od 3-8gram oraz obrotówki nr 1 może małe 2 i nie wiem który wariant będzie lepszy.Czy możesz wypowiedzieć się w tej kwestii?Pozdrawiam.
Napisano 11 maj 2015 - 16:18
Do modelu Inazumy 1,98 22g jednoczęściowy polecacie bardziej Red arca 10300 czy 10400?
Napisano 11 maj 2015 - 16:20
Bez różnicy... Jaki nie weźmiesz będzie poprawnieDo modelu Inazumy 1,98 22g jednoczęściowy polecacie bardziej Red arca 10300 czy 10400?
Napisano 11 maj 2015 - 19:00
A jeśli mowa o czułości Inazumy, to kojarzy ktoś czy jest jakaś różnica przy 22 g między 198 cm a 214cm?
Napisano 12 maj 2015 - 21:20
Napisano 12 maj 2015 - 22:10
Też właśnie czekam na wersję 215 i 22g w korku. Znajomy który ma ten kijek mówi, że już gumę na 5-7 g główce dobrze czuć, a koguta 25-30 g też obsłuży
Napisano 13 maj 2015 - 15:06
Wczoraj przy dokrecaniu kołowrotka ukrecil mi się korek, ktoś ma pomysł jak to naprawić ewentualnie czym ten korek zastąpić? Myślałem o usunięciu tego korka z uchwytu i podmienić go czymś ale nie mam pomysłu czym. Górna część chciałem zostawić jakie propozycje co z tym zrobić? W serwisie chcą za to 50zl minimum
Problemu już nie ma, opisałem sytuację na profilu Mikado Facebook w jaki sposób nastąpiło uszkodzenie odezwał się do mnie menadżer ds marketingu I zaproponował wysłanie do nich wędki naprawia ta usterkę na ich koszt tak więc muszę zdecydowanie polecić Mikado i ich podejście do klienta
Użytkownik Michci0 edytował ten post 13 maj 2015 - 16:45
Napisano 13 maj 2015 - 15:14
Panowie od ilu gram można juz komfortowo wyczuć opad w inazumie do 22 g? Ja posiada wersje do 35 240 cm i zastanawia się czy jej nie zamienić na tą wlaśnie do 22. Moje łowienie to gumy i koguty max do 30g.
Po pierwsze Witaj na forum
Uczciwie mówiąc to tak 7g ołowiu i guma 3 cale....
Napisano 13 maj 2015 - 20:39
Też właśnie czekam na wersję 215 i 22g w korku. Znajomy który ma ten kijek mówi, że już gumę na 5-7 g główce dobrze czuć, a koguta 25-30 g też obsłuży
Robi wrażenie , oczywiście wyobraźnia znajomego .
Użytkownik marxxl5 edytował ten post 13 maj 2015 - 20:40
Napisano 13 maj 2015 - 21:42
Napisano 14 maj 2015 - 17:59
Przepraszam że się nie przywitalem ale nie wiem gdzie??? Wlasnie 35g czuć opad powyżej 10g a ja chcial bym polowic przynetami od 5 do 30g. Wiec bardzo chętnie bym się zamienil na ta do 22g.
Wyszukiwarka nie boli proszę tu możesz się przywitać http://jerkbait.pl/t...kbaitpl/page-61
Napisano 14 maj 2015 - 22:18
Napisano 14 maj 2015 - 22:25
To nie korek tylko okleina krokopodobna....Wczoraj przy dokrecaniu kołowrotka ukrecil mi się korek, ktoś ma pomysł jak to naprawić ewentualnie czym ten korek zastąpić? Myślałem o usunięciu tego korka z uchwytu i podmienić go czymś ale nie mam pomysłu czym. Górna część chciałem zostawić jakie propozycje co z tym zrobić? W serwisie chcą za to 50zl minimum
Problemu już nie ma, opisałem sytuację na profilu Mikado Facebook w jaki sposób nastąpiło uszkodzenie odezwał się do mnie menadżer ds marketingu I zaproponował wysłanie do nich wędki naprawia ta usterkę na ich koszt tak więc muszę zdecydowanie polecić Mikado i ich podejście do klienta
Napisano 25 maj 2015 - 20:37
Musze przyznac ze mikado mnie zaskoczylo
Wyzej pisalem jak to moj koreczek ulegl uszkodzeniu Dzis od mikado dostalem CALKIEM NOWA inazume Mimo iż nie miałem karty gwarancyjnej paragonu ani nic z tych rzeczy no podejscie do klienta na najwyzszym poziomie musze przyznac Zdecydowanie polecam
Nowa inazuma w przeciwieństwie do tej co mialem nie posiada zaczepu do przynet i jest opisana jako do 35gr a nie do 30 jak to bylo wczesniej.
Czy te wedki roznia się czyms jeszcze?
http://zapodaj.net/7...2821b1.jpg.html
http://zapodaj.net/a...b277f0.jpg.html
http://zapodaj.net/e...96c0f5.jpg.html
http://zapodaj.net/e...b3e692.jpg.html
Wszystko to zasluga menedzera ds. Marketingu w Mikado Adriana Adriana Modzelewskiego ktory to zaproponowal mi naprawe na ich koszt, co skutkowalo nowa wedeczka naprawde jestem zadowolony
Użytkownik Michci0 edytował ten post 25 maj 2015 - 21:58
Napisano 25 maj 2015 - 20:53
Musze przyznac ze mikado mnie zaskoczylo
Wyzej pisalem jak to moj koreczek ulegl uszkodzeniu Dzis od mikado dostalem CALKIEM NOWA inazume Mimo iż nie miałem karty gwarancyjnej paragonu ani nic z tych rzeczy no podejscie do klienta na najwyzszym poziomie musze przyznac Zdecydowanie polecam
Nowa inazuma w przeciwieństwie do tej co mialem nie posiada zaczepu do przynet i jest opisana jako do 35gr a nie do 30 jak to bylo wczesniej.
Czy te wedki roznia się czyms jeszcze?
No to rzeczywiście niezłe podejście do klienta....rzekłbym rzadko spotykane w dzisiejszych czasach Nic, tylko się cieszyć...
Napisano 26 maj 2015 - 16:33
Robi wrażenie , oczywiście wyobraźnia znajomego .
Kijek już przetestowany, przy 5 g szału nie ma, ale 7-8 g już jest ok, nic cięższym niż 22 g nie rzucałem. Ale przy 22 g jeszcze zapas był, oczywiście nie jest to już agresywny opad.
0 użytkowników, 19 gości, 0 anonimowych