Ten kij to absolutny sztos na okonie, zarówno pod kątem wykonania, jak i pracy. Czuć tu półkę premium. Kij zachodniej firmy o takich paramterach to spokojnie 1500-2000zł. Przynętami muchowymi z główką wolframową 3mm rzuca kilkanaście metrów (rzecz jasna na cienkiej plecionce). Czeburaszka 0,85g, haczyk #6 i jakakolwiek gumka 2,5cm to już bajka. Szybki, cięty, "elektryczny" wręcz kij mimo, że to wklejanka. Branie widać na szczytówce, jak i błyskawicznie czuć na ręce nawet na pasiakach 10cm. Płynnie przechodzi w pełne ugięcie. Bardzo dobrze trzyma rybę.- o ile mnie pamięć nie myli nie zaliczyłem ani jednego spadku. Nie testowałem jeszcze na paszokach i przynętach np. z Libry. Jak stestuję, to opiszę swoje wrażenia. Póki co był na okoniach, a mi uśmiech nie schodził z twarzy, bo każda rybka na tym kijaszku niezmiernie cieszyła.
Jednak kupiłem i potwierdzam. Genialna wędka, za 700-800 zł naprawdę jest to dobra cena. Nawet ten kij do 7 g, mimo, że znacznie od kija do 4 g sztywniejszy, to przy przygięciu na sucho ładnie pracuje cały blank. Super konstrukcja. Niestety... przyszedł mi do głowy pomysł wymiany mojego kija sandaczowego na sky dreama w monoblanku...
Użytkownik Areck edytował ten post 02 kwiecień 2023 - 12:50