Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wyprawa u Pawła Kołodziejczyka Garbus-Fishing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   hozel79

hozel79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 144 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 23 styczeń 2015 - 20:22

Witam, w tym sezonie chciałbym skorzystać z oferty Pawła Kołodziejczyka Garbus-Fishing. Czy ktoś może mi napisać na jakie koszty muszę się przygotować. Głównie chodzi mi jaki jest  koszt jednego dnia spędzonego na łódce z Pawłem. Czy w ofercie jest również nocleg czy muszę sobie szukać we własnym zakresie. Bardzo proszę o wypowiedz osób które korzystały z usług Pawła. Z góry dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam. 

#2 OFFLINE   @Wojti

@Wojti

trolling for pike

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1820 postów
  • LokalizacjaGdynia/Rumia
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Kuczkowski

Napisano 23 styczeń 2015 - 20:24

a nie możesz do niego zadzwonić? mam przesłać Ci jego nr tel?

Użytkownik @Wojti edytował ten post 23 styczeń 2015 - 20:24

• popper lubi to

#3 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 23 styczeń 2015 - 20:52

Na jego stronce masz zakładkę "kontakt", a tam zarówno nr telefonu, jak i możliwość wiadomości pisemnej.
A po skorzystaniu z jego usług możesz podzielić się z forumowiczami, jak owocna była wyprawa.

Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 23 styczeń 2015 - 21:10

#4 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:07

swojego czasu interesowalem sie tym i dzwonhle i mi powiedzial 350 zl za caly dzien wiec sie zastanowilem i nie ujmujac mu jego z pewnosci duzych umiejetnosci wydaje mi sie ze dzien wedkowania powiedzmy 8-10 h nie jest chyba tej kwoty warte do tego przejazd nocleg wyzywienie malo chyba oplacalne jak na moj gust:) uwazam ze w kazdym kole i na kazdej wodzie jest jakis spec ktory by polowil w ramach uprzejmosci za przyslowiowy psi grosz ale to tylko moje zdanie:)

#5 OFFLINE   hozel79

hozel79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 144 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:22

Widziałem stronę internetową i wiem że jest tam podany kontakt ale przed telefonem do Pawła chciałem zorientować się jak to wygląda z punktu widzenia użytkownika takiej usługi.

#6 ONLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1496 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:26

@hozel79 ...priv

#7 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:42

rower26, on 23 Jan 2015 - 20:26, said:

@hozel79 ...priv

A nie lepiej na forum podzielić się opinią?
  • @Wojti i krystiano1981r lubią to

#8 ONLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1496 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:49

Kamil Z., on 23 Jan 2015 - 20:42, said:

A nie lepiej na forum podzielić się opinią?

Sorki @Kamil Z.,  ale nie. To co napisałem do @hozel79 na priv, zdecydowanie nie nadaje się na publiczne forum.

Użytkownik rower26 edytował ten post 23 styczeń 2015 - 21:50

#9 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3244 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 23 styczeń 2015 - 21:55

sandacznalekko, on 23 Jan 2015 - 20:07, said:

<...>uwazam ze w kazdym kole i na kazdej wodzie jest jakis spec ktory by polowil w ramach uprzejmosci za przyslowiowy psi grosz ale to tylko moje zdanie:)

za psi grosz, masz psią usługę...

• patu i staszek lubią to

#10 OFFLINE   @Wojti

@Wojti

trolling for pike

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1820 postów
  • LokalizacjaGdynia/Rumia
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Kuczkowski

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:04

Wyprawa z przewodnikami w PL kosztuje nawet 500zł za dzień, miałem przyjemność łowić z Mateuszem i uważam, że warto skorzystać.

Kwoty 200-350zł to minimalne stawka za usługi zawodowego przewodnika. Dla tych co uważają, że to za dużo odsyłam do zagranicznych cen.

Tak jak każdy towar ma swoja cenę tak i za pewne usługi trzeba płacić. Z  tego co wiem to i ksiądz się za pieniądze modli.

• psulek lubi to

#11 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:17

rower26, on 23 Jan 2015 - 20:49, said:

Sorki @Kamil Z., ale nie. To co napisałem do @hozel79 na priv, zdecydowanie nie nadaje się na publiczne forum.

Jeśli to opinia, choćby negatywna, to czy nie warto ostrzec innych? I w odwrotnej sytuacji, kiedy za te pieniądze otrzymałeś usługę full service i pobiłeś wszytkie życiówki, to chyba warto opisać to na forum?

#12 OFFLINE   PiotrL70

PiotrL70

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 690 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:P.L

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:21

Panowie a co to znaczy zawodowy przewodnik ???? :o

#13 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:24

piter, on 23 Jan 2015 - 21:21, said:

Panowie a co to znaczy zawodowy przewodnik ???? :o

A co to znaczy zawodowy hydraulik? ;)

Ktoś wykonując taką, czy inną pracę/świadcząc usługi etc. bierze za to pieniądze, co stanowi źródło jego utrzymania.

#14 ONLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1496 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:34

Kamil Z., on 23 Jan 2015 - 21:17, said:

Jeśli to opinia, choćby negatywna, to czy nie warto ostrzec innych? I w odwrotnej sytuacji, kiedy za te pieniądze otrzymałeś usługę full service i pobiłeś wszytkie życiówki, to chyba warto opisać to na forum?

Miałem okazję pływać dwa dni z tym człowiekiem (dlaczego dwa ?, bo zapłaciłem wcześniej i raczej kasy by nie oddał). Moja opinia jest bardzo negatywna. Korzystałem również z usług przewodnika za granicą (Szwecja) oraz jednokrotnie w Polsce. Mam porównanie. Jeśli ktoś chciałby roztrząsać to na priv.

#15 OFFLINE   PiotrL70

PiotrL70

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 690 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:P.L

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:39

Kamil Z., on 23 Jan 2015 - 21:24, said:

A co to znaczy zawodowy hydraulik? ;)

Ktoś wykonując taką, czy inną pracę/świadcząc usługi etc. bierze za to pieniądze, co stanowi źródło jego utrzymani

Zawodowy Hydraulik to raczej ma papiery albo powinien miec a przwewodnik wedkarski ??? wiem ze na wyspach maja paipiery na takie dzialnosci  i sa po Kursach jak to u nas wyglada????

#16 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 23 styczeń 2015 - 22:44

Widziałem u nas, na jakimś AWFie(Szczecin? Jest tam ta uczelnia? ) "kurs instruktorów wędkarstwa". Choć było to ładnych kilka lat temu i kolejnych edycji tegoż kursu nie widziałem... a chyba bym się zapisał z samej pasji. Może do pracy z młodzieżą kiedyś? Tak jak i ukończony kurs instruktorski z PZKosz, którego nie dane mi było nigdy wykorzystać ;)

Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 24 styczeń 2015 - 19:40

• umarlypoeta lubi to

#17 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 24 styczeń 2015 - 00:21

W Szczecinie AWFu nie ma. Jest jedynie wydział kultury fizycznej i promocji zdrowia na Uniwersytecie Szczecińskim :) swoją drogą nigdy nie słyszałem o takim kursie ...

#18 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów

Napisano 24 styczeń 2015 - 00:27

Może Gdańsk/Gdynia? Gdzieś na Północy kraju w każdym bądź razie. U mnie na AWF Wrocław tego nie było. A szkoda, bo nawet bym na zajęcia dodatkowe chodził i pracę domową chętnie odrabiał ;)

#19 OFFLINE   Drago

Drago

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 postów

Napisano 24 styczeń 2015 - 01:02

Korzystałem z wielu przewodników wędkarskich w wielu częściach globu. W tej perspektywie kluczowe dla mnie w ocenie i wyborze byłyby:

1. Znajomość łowiska i umiejętność wskazania jak i gdzie.

2. Jak obiecuje "metrowe sandacze i szczupaki" to włącza się natychmiast czerwona lampka.

2. Organizacja wyprawy (wyposażenie łodzi, ewentualnie ekstrasy jak jedzenie i picie, wielu daje swoje wędki i przynęty)

3. Najważniejsze i kluczowe według większości osób z którymi rozmawiałem. Profesjonalny przewodnik nigdy, ale to nigdy nie łowi jak jest przewodnikiem, a jest cieniem klienta. Na tym polega jego praca. Wrzuca przynętę do wody jedynie by pokazać jak ją poprowadzić w danych warunkach i doradzić jak łowić. Słyszałem to już od wielu naprawdę profesjonalnych przewodników zagranicznych, a także ich klientów. Jest to podobna złota zasada odróżniająca prof od amatorów. Ja z własnej praktyki mogę to tylko potwierdzić, bo przewodnik mówiący "O kurw.....sandacz wziął, jak to się stało" to ;-)

4. Cena - kwestia bardzo umowna. Przewodnicy z masakrycznym wg mnie rozeznaniem łowisk i łodziami za kilkadziesiąt tys. USD oraz silnikami 150-250hp (np. zawodniczy Ranger bass boat, kilkoma tysiącami przynęt na łodzi i świeżym sprzętem pachnącym JDM i snackami oraz drinkami bez % to koszt ok 400 USD max 500 USD za całą łódź (przynajmniej dwie osoby łowiące) na jednych z najlepszych miejscówek bassowych na świecie na cały dzień od wschodu do zmierzchu. Bez problemu też można dużo taniej. Łódź pełnomorska i łowienie dużych tuńczyków też w eldorado to ok. 1000 USD/dzień z tym, że na łodzi to spokojnie 6 osób jako gości łowiących w ekstremalnie komfortowych warunkach. Wszystko kwesta dogadania i wynegocjowania warunków. Kurortów nie opisuję bo tam ceny są osobne i niekoniecznie przyjazne. Jak ktoś potrzebuje namiary to bardzo chętnie pomogę. Każdy to może porównać z cenami u nas i oferowanymi warunkami.

• Guzu i staszek lubią to

#20 OFFLINE   Jano

Jano

mode raptor

• Moderatorzy
  • 3244 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 24 styczeń 2015 - 07:43

piter, on 23 Jan 2015 - 21:39, said:

Zawodowy Hydraulik to raczej ma papiery albo powinien miec a przwewodnik wedkarski ??? wiem ze na wyspach maja paipiery na takie dzialnosci  i sa po Kursach jak to u nas wyglada????

A czy aby deregulacja zawodów w naszym kraju nie idzie w przeciwną stronę?!

http://deregulacjazawodow.pl/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych