Witam, w tym sezonie chciałbym skorzystać z oferty Pawła Kołodziejczyka Garbus-Fishing. Czy ktoś może mi napisać na jakie koszty muszę się przygotować. Głównie chodzi mi jaki jest koszt jednego dnia spędzonego na łódce z Pawłem. Czy w ofercie jest również nocleg czy muszę sobie szukać we własnym zakresie. Bardzo proszę o wypowiedz osób które korzystały z usług Pawła. Z góry dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam.

Wyprawa u Pawła Kołodziejczyka Garbus-Fishing
Napisano 23 styczeń 2015 - 20:22
Napisano 23 styczeń 2015 - 20:24
a nie możesz do niego zadzwonić? mam przesłać Ci jego nr tel?
Użytkownik @Wojti edytował ten post 23 styczeń 2015 - 20:24
- popper lubi to
Napisano 23 styczeń 2015 - 20:52
A po skorzystaniu z jego usług możesz podzielić się z forumowiczami, jak owocna była wyprawa.
Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 23 styczeń 2015 - 21:10
Napisano 23 styczeń 2015 - 21:07
Napisano 23 styczeń 2015 - 21:22
Widziałem stronę internetową i wiem że jest tam podany kontakt ale przed telefonem do Pawła chciałem zorientować się jak to wygląda z punktu widzenia użytkownika takiej usługi.
Napisano 23 styczeń 2015 - 21:26
@hozel79 ...priv
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:04
Wyprawa z przewodnikami w PL kosztuje nawet 500zł za dzień, miałem przyjemność łowić z Mateuszem i uważam, że warto skorzystać.
Kwoty 200-350zł to minimalne stawka za usługi zawodowego przewodnika. Dla tych co uważają, że to za dużo odsyłam do zagranicznych cen.
Tak jak każdy towar ma swoja cenę tak i za pewne usługi trzeba płacić. Z tego co wiem to i ksiądz się za pieniądze modli.
- psulek lubi to
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:17
rower26, on 23 Jan 2015 - 20:49, said:
Jeśli to opinia, choćby negatywna, to czy nie warto ostrzec innych? I w odwrotnej sytuacji, kiedy za te pieniądze otrzymałeś usługę full service i pobiłeś wszytkie życiówki, to chyba warto opisać to na forum?Sorki @Kamil Z., ale nie. To co napisałem do @hozel79 na priv, zdecydowanie nie nadaje się na publiczne forum.
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:21
Panowie a co to znaczy zawodowy przewodnik ????
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:34
Kamil Z., on 23 Jan 2015 - 21:17, said:
Jeśli to opinia, choćby negatywna, to czy nie warto ostrzec innych? I w odwrotnej sytuacji, kiedy za te pieniądze otrzymałeś usługę full service i pobiłeś wszytkie życiówki, to chyba warto opisać to na forum?
Miałem okazję pływać dwa dni z tym człowiekiem (dlaczego dwa ?, bo zapłaciłem wcześniej i raczej kasy by nie oddał). Moja opinia jest bardzo negatywna. Korzystałem również z usług przewodnika za granicą (Szwecja) oraz jednokrotnie w Polsce. Mam porównanie. Jeśli ktoś chciałby roztrząsać to na priv.
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:39
Kamil Z., on 23 Jan 2015 - 21:24, said:
A co to znaczy zawodowy hydraulik?
Ktoś wykonując taką, czy inną pracę/świadcząc usługi etc. bierze za to pieniądze, co stanowi źródło jego utrzymani
Zawodowy Hydraulik to raczej ma papiery albo powinien miec a przwewodnik wedkarski ??? wiem ze na wyspach maja paipiery na takie dzialnosci i sa po Kursach jak to u nas wyglada????
Napisano 23 styczeń 2015 - 22:44

Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 24 styczeń 2015 - 19:40
- umarlypoeta lubi to
Napisano 24 styczeń 2015 - 00:21
W Szczecinie AWFu nie ma. Jest jedynie wydział kultury fizycznej i promocji zdrowia na Uniwersytecie Szczecińskim swoją drogą nigdy nie słyszałem o takim kursie ...
Napisano 24 styczeń 2015 - 00:27

Napisano 24 styczeń 2015 - 01:02
Korzystałem z wielu przewodników wędkarskich w wielu częściach globu. W tej perspektywie kluczowe dla mnie w ocenie i wyborze byłyby:
1. Znajomość łowiska i umiejętność wskazania jak i gdzie.
2. Jak obiecuje "metrowe sandacze i szczupaki" to włącza się natychmiast czerwona lampka.
2. Organizacja wyprawy (wyposażenie łodzi, ewentualnie ekstrasy jak jedzenie i picie, wielu daje swoje wędki i przynęty)
3. Najważniejsze i kluczowe według większości osób z którymi rozmawiałem. Profesjonalny przewodnik nigdy, ale to nigdy nie łowi jak jest przewodnikiem, a jest cieniem klienta. Na tym polega jego praca. Wrzuca przynętę do wody jedynie by pokazać jak ją poprowadzić w danych warunkach i doradzić jak łowić. Słyszałem to już od wielu naprawdę profesjonalnych przewodników zagranicznych, a także ich klientów. Jest to podobna złota zasada odróżniająca prof od amatorów. Ja z własnej praktyki mogę to tylko potwierdzić, bo przewodnik mówiący "O kurw.....sandacz wziął, jak to się stało" to ;-)
4. Cena - kwestia bardzo umowna. Przewodnicy z masakrycznym wg mnie rozeznaniem łowisk i łodziami za kilkadziesiąt tys. USD oraz silnikami 150-250hp (np. zawodniczy Ranger bass boat, kilkoma tysiącami przynęt na łodzi i świeżym sprzętem pachnącym JDM i snackami oraz drinkami bez % to koszt ok 400 USD max 500 USD za całą łódź (przynajmniej dwie osoby łowiące) na jednych z najlepszych miejscówek bassowych na świecie na cały dzień od wschodu do zmierzchu. Bez problemu też można dużo taniej. Łódź pełnomorska i łowienie dużych tuńczyków też w eldorado to ok. 1000 USD/dzień z tym, że na łodzi to spokojnie 6 osób jako gości łowiących w ekstremalnie komfortowych warunkach. Wszystko kwesta dogadania i wynegocjowania warunków. Kurortów nie opisuję bo tam ceny są osobne i niekoniecznie przyjazne. Jak ktoś potrzebuje namiary to bardzo chętnie pomogę. Każdy to może porównać z cenami u nas i oferowanymi warunkami.
- Guzu i staszek lubią to
Napisano 24 styczeń 2015 - 07:43
piter, on 23 Jan 2015 - 21:39, said:
Zawodowy Hydraulik to raczej ma papiery albo powinien miec a przwewodnik wedkarski ??? wiem ze na wyspach maja paipiery na takie dzialnosci i sa po Kursach jak to u nas wyglada????
A czy aby deregulacja zawodów w naszym kraju nie idzie w przeciwną stronę?!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych