W przedszkolu syna zrobili konkurs na ozdoby choinkowe, to żeśmy z Konradkiem siedli do imadła
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 grudzień 2017 - 18:31
W przedszkolu syna zrobili konkurs na ozdoby choinkowe, to żeśmy z Konradkiem siedli do imadła
Napisano 04 grudzień 2017 - 18:35
Napisano 04 grudzień 2017 - 19:33
Michał - największa hurtowania much w PL :-)
Najpiękniejszych zapomniałeś dodać. Idealne wręcz na sanowe ryby.
Zna się na rzeczy.
@hi tower
Konradek pewnie wygra ten konkurs tą "baba Jagą".
Użytkownik trout master edytował ten post 04 grudzień 2017 - 19:34
Napisano 04 grudzień 2017 - 20:17
Super "baba Jaga", poważnym krętaczom też się zdarza ...
Napisano 05 grudzień 2017 - 00:04
Michał - największa hurtowania much w PL :-)
Krzysiek, jaka tam hurtownia? ;-)
W naszym warsztacie wykonujemy zlecenia klientów indywidualnych i sklepów i tylko zlecenia, nie mamy zapasów, co wyklucza nas jako hurtownię.
Baza jest w Polsce, natomiast odbiorców mamy rozlokowanych po całym świecie.
Aktualnie robimy dość duże zamówienie na potrzeby amerykańskiego sklepu i ściśle powiązanego z nim US Fly Fishing National Team.
Tak, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że przy okazji kolejnych zawodów wysokiej rangi, zawodnicy USA będą łowili właśnie naszymi muchami.
Użytkownik MichałZ edytował ten post 05 grudzień 2017 - 00:05
Napisano 05 grudzień 2017 - 00:07
Super "baba Jaga", poważnym krętaczom też się zdarza ...
hahaha miałem przyjemność poznać Sir Barrego, poważny to on nie jest ;-) zaręczam
Użytkownik MichałZ edytował ten post 05 grudzień 2017 - 00:26
Napisano 05 grudzień 2017 - 16:11
I jeszcze jeden zająć :-)
Napisano 05 grudzień 2017 - 18:30
A tu niedawno skrecona propozycja 2 oczka mniejsza niz wczesniej pokazywany "Kryzak".
W moim arsenale pstragowym to juz najmniejszy kaliber przynet, jakich uzywam.
Przewidziany jest do lowienia na niskich stanach wody, gdy przeswietlona woda sprzyja wszelkim refleksom i blyskom.
A ryby ustawiaja sie w grubych, zylastych nurtach i ponizej kaskadek i kamiennych progow.
Wtedy nieregularne prowadzenie i wiekszosc bran jest w takim tempie, ze ani pstrag nie moze zobaczyc ofiary, ani ofiara nie ma szansy uciec
Czysty odruch
Napisano 05 grudzień 2017 - 19:32
Guzu (pozdrawiam) o pstrągach, to i ja
Decyduje chyba wygląd "na mokro", i w związku z tym zamieszczam zdjęcie pstrągowego streamera po rzucie.
Jeśli było- sorry-stare oczy
Ten zestaw kolorów jest ok. a drobny flash w grzbiecie pozwala śledzić ruch streamera w wodzie, nawet gdy jest daleko.To istotne gdy łowimy daleko - włókienko widzi ryba, ale i łowiący gdy błyśnie w słońcu. Można ominąć kamień lub zwalone drzewo gdy widzimy naszą przynętę.
DSCN9972 (2).JPG 64,21 KB 13 Ilość pobrań
Napisano 05 grudzień 2017 - 19:41
No to jak na mokro - to na mokro.
Tu skoczna letnia mucha z fleshem i blyskami w szczekoobjeciach pod50taczka.
Rowniez serdecznie pozdrawiam Pawle
Użytkownik Guzu edytował ten post 05 grudzień 2017 - 19:42
Napisano 05 grudzień 2017 - 21:31
Skoro muszki w kontakcie z rybami...proponuję opcję "Stendhal"-czerwone i czarne
Tym razem oczka z łańcuszka-podwójne i lekko dociążające.
DSCN9994 - Kopia.JPG 118,92 KB 10 Ilość pobrań
Napisano 06 grudzień 2017 - 12:23
Napisano 06 grudzień 2017 - 14:18
Napisano 06 grudzień 2017 - 14:25
Zgodzę się z tobą, czegoś brakuje.Nimfa OK, zły haczyk.
Gdyby był ogonek to nie byłoby tak źle.
Napisano 07 grudzień 2017 - 01:08
A to moja
Napisano 07 grudzień 2017 - 11:31
Mnie też jakoś zainspirowała szkółka muchowa i wyszło mi takie coś . Jak trafię z tym kilka dni przed jętką majową , może być ciekawie. Na ta chwilę niedbale mi wyszło , ale pierwsze śliwki robaczywki.
Napisano 07 grudzień 2017 - 12:52
Bardzo łowne wzory, na przewijce z catgutu:
Napisano 07 grudzień 2017 - 13:19
Decyduje chyba wygląd "na mokro", i w związku z tym zamieszczam zdjęcie pstrągowego streamera po rzucie.
Jestem innego zdania. Wygląd na mokro, na dodatek z zaczeską włókien "do tyłu" to sprytny zabieg by dodać albo nawet nadać muchom "robaczliwości" nad wodą. Większość much będzie dobrze wyglądać na mokro. O skuteczności decyduje wygląd "po wodą" i tu może się okazać, że pięknie wyglądająca mucha "na mokro" straci nagle całą "robaczliwość", napuszy się i zacznie wyglądać jak szczotka.
Napisano 07 grudzień 2017 - 15:41
Random - Pawle!
Ostatnie zdjęcia, a szczególnie wersja na mokro
Napisano 07 grudzień 2017 - 16:03
Dzięki Pawle. A ja się zgadzam z Tobą, że decyduje wygląd na mokro.
Namoczenie muchy, nieważne czy obserwacja w szklance czy fota mokrej w imadle pozwala ocenić kolor i transparentoność
komponentów muszki po namoczeniu. Te potrafią się zmienić, a już catgut zyskuje robaczywość w sensie atrakcyjności wabika dla ryby,
właśnie po namoczeniu.
Przykład zmiany koloru:
Użytkownik randomrodmaker edytował ten post 07 grudzień 2017 - 16:04
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych