Cześć
Jestem jakiś czas na Jerkbait i przyszedł chyba moment aby zaprezentować to co mnie trzyma przy zdrowych zmysłach
W 80% jestem "muchowy" lecz pozostałe 20% należy jeszcze do spina Generalnie więc "siedzę w piórkach" i pochodnych. Oto parę rzeczy :
Różne rodzaje jigów dedykowane pod spina, mające imitować wszelakie organizmy wodne zajadane przez nasze rybki. Nie ukrywam że inspiracją do zrobienia takich przynęt były dzieła kolegi @nowwwak - wzory niedoścignione
Z potrzeby chwili i łowiska powstały muchowobki. Jako że Warta nie należy do rzek najczystrzych i wielokrotnie przy łowach na mokrą muchę miałem taką oto sytuację, że wielokrotnie prezentowana mokra mucha na przelewach nie była zauważana przez stacjonujące tam klenio-jazie. Natomiast 2-3 przeciągnięcie woblerkiem dawało kontakt z rybą. Do muchowych purystów nie należę więc postanowiłem trochę pokombinować
Jedne z pierwszych muchowobków pod muchówkę - okazały się na tyle skuteczne że doczekały się wersji spinningowych
Na razie tyle żeby nie zanudzać Postaram się raz po raz pokazywać co tam będzie zchodzić z imadała.