Czy ktoś się wybiera lub mieszka blisko? Interesowała by mnie informacja na temat aktualnego poziomu wody w jeziorze Wybieram się w terminie 1 - 2 lub 3 maja.
Jezioro - Łowisko Dziwiszewo k. Giżycka
#1 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2015 - 11:46
#2 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2015 - 21:21
- Sławek.Sobolewski i platynowłosy lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 07:06
Sławku ale przecież tam nie ma ryb wszystkie podobno wyjedzone
#4 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 20:21
Witam Panowie
Zanim ryby z tej wody będą wyjedzone, upłyną lata świetlne.
Zadba o to i MAG Jarek i jego Mistrzyni...(kuchni ma się rozumieć). Robi taaaaakie jedzonko, że nawet o rybie z jeziora nie pomyślisz
Byłem, widziałem, potwierdzam słowa Waldiego.
@Sławek...jedź i ciesz się, żeś tam jest.
Pozdrawiam
Alek
- Sławek.Sobolewski i Bexa lubią to
#5 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 20:27
Jadę, jadę, oby pogoda była bez piorunów, reszta mniej istotna
- platynowłosy lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 20:36
To łowisko w stylu Wersmini, dobrze rozumiem?
#7 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 20:40
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "styl wersminii" ale jeśli chodzi o charakter wody to zupełnie inne.
#8 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 20:56
Panowie
Co to znaczy w stylu Wersminii?
To zupełnie inny charakter wody. To raz. A dwa, to o łowisku decyduje jego właściciel.
A Właściciel Dziewiszewa potrafi dbać i dba o swoją wodę. I ma efekty. I to jakie.
Pozdrawiam
Alek
- NARA lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 21:29
Jeśli masz na myśli, że płatne, to tak.
Ale jest bardziej kameralne i o wiele lepsze warunki pobytu (pensjonat, jedzenie, inne atrakcje).
A jak połowisz i prześlesz foty do właściciela, to umieści Cię na "Hall of Fame" Dziwiszewa .
Nowa strona właśnie powstaje.
#10 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 23:12
#11 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 07:43
Miałem na myśli to, że: prywatna woda, swoje zasady, C&R, wysoka (jak na polskie warunki) opłata.
Ale z tego co widziałem, to C&R to tam raczej nie ma...
A jeśli chodzi o charakter wody - moglibyście Panowie krótko porównać?
Na Dziwiszewie, rzecz jasna, nie byłem, na Wersmini też. A przyznam, że ciągnie mnie przy jakiejś okazji w tamte strony. Poza tym, mam dwóch znajomych, którzy chętnie połowią a nie mają karty wędkarskiej. No i myślałem właśnie o kierunku warmińsko-mazurskim
Użytkownik wojciiech edytował ten post 29 kwiecień 2015 - 07:49
#12 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 09:12
Miałem na myśli to, że: prywatna woda, swoje zasady, C&R, wysoka (jak na polskie warunki) opłata.
Ale z tego co widziałem, to C&R to tam raczej nie ma...
A jeśli chodzi o charakter wody - moglibyście Panowie krótko porównać?
Na Dziwiszewie, rzecz jasna, nie byłem, na Wersmini też. A przyznam, że ciągnie mnie przy jakiejś okazji w tamte strony. Poza tym, mam dwóch znajomych, którzy chętnie połowią a nie mają karty wędkarskiej. No i myślałem właśnie o kierunku warmińsko-mazurskim
Woda prywatna ok. 20ha + fajny pensjonat na weekendowe oderwanie się od rzeczywistości dnia codziennego Opłaty, czy wysokie? Powiedziałbym że w normie. Wędkowanie 30zł dziennie, łódź 25zł za dzień, ale w odróżnieniu od większości prywatnych jezior gdzie właściciel jest nastawiony głównie na zysk z wynajmu sprzętu pływającego tutaj można zwodować swoją jednostkę, pompon, łódkę belly etc. Charakter wody: Max głebokość 2m, ale średnia w okolicy 1m, idealna woda na wiosenne i tylko wiosenne jerkowanie, w pod koniec maja roślinność jest już na tyle rozwinięta że mocno utrudnia łowienie. W czerwcu o łowieniu można zapomnieć. Sporo szczupaka, białej ryby (lina).
W związku z tym, że woda jest dość mała zachęcam do wypuszczania złowionych ryb, takich miejsc jest już co raz mniej i powinniśmy mieć tą świadomość...
#13 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:06
Pobyt jednej osoby w pokoju 2-osobowym 120 PLN/doba + 35zł obiadokolacja +wędkowanie 30zł + łódź 25zł = czyli pakiet premium z cenie 210zł doba.
#14 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:13
Pobyt jednej osoby w pokoju 2-osobowym 120 PLN/doba + 35zł obiadokolacja +wędkowanie 30zł + łódź 25zł = czyli pakiet premium z cenie 210zł doba.
240,00 zł za pokój bez wyżywienia to bardzo drogo. Pozostałe opłaty w porządku. Może coś pokiełbasiłeś i jest 120,00 zł za pokój?
Chyba że tam luksusy typu sauna, klima i gorące panienki w cenie .
#15 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:25
Tak 100%, 120zł za pokój dwu osobowy (pobyt jednej osoby) w przypadku dwóch wychodzi po 75zł.
Cen się nie komentuje, dla mnie za wysokie progi
#16 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:26
240,00 zł za pokój bez wyżywienia to bardzo drogo. Pozostałe opłaty w porządku. Może coś pokiełbasiłeś i jest 120,00 zł za pokój?
Chyba że tam luksusy typu sauna, klima i gorące panienki w cenie .
Ceny ze śniadaniem.
I osoba w pokoju 120 pln/doba. II osoby w pokoju 85pln/doba od osoby czyli 170zł za pokój za dobę przy 2 osobach. Jak się jedzie samemu to wszędzie jest drogo. 85zł za dobę przy 2 osobach i 75zł przy 3 lub 4 osobach to nie jest aż tak drogo.
Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 29 kwiecień 2015 - 14:27
#17 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:27
To nie ma tragedii.
#18 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:31
Samo śniadanie w takich pensjonatach +/- kilkanaście zł więc przy 3 -4 osobach wychodzi nocleg po 50zł/doba. To są normalne pieniądze moim zdaniem.
#19 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:35
Możesz podać linka do nich? Może z Suwałk podjadę w weekend jak łódki będą.
#20 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2015 - 14:39
www.dziwiszewo.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych