Woblery Rapala
#161 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2021 - 08:39
#162 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 19:01
Orientuje się ktoś czy Rapala Clacking Minnow jest dalej produkowany? Szukam doś mocno ale jedynie na ebay znalazłem jakieś resztki.
Fajny lowny wobler, na którego padło u mnie kilka metrowek, paręnaście szczupakow 90+,, świetnie tez się sprawdza na nocnych sandaczach.
Nawet kiedys okon 45cm sie skusil. Niestety wszystkie stracilem, a ciezko jest o nowe
#163 ONLINE
Napisano 28 styczeń 2021 - 22:08
#164 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2021 - 17:46
11cmA w jakiej wielkości RCM poszukujesz?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
#165 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2021 - 12:22
Mam tylko jedną sztukę, nigdy nic na niego nie złowiłem. Praca tego woblera nie przypadła mi do gustu stąd niezbyt często daję mu szansę. Nie znam też osób, które używają CM.
Jeśli u ciebie nie łowi, chętnie bym przygarnął, straciłem na jesieni i chciałbym uzupełnić. Jeśli chodzi o skuteczności, przydają się w wybranych warunkach. Fakt, nie wszędzie pracują. Pozdrawiam.
#166 ONLINE
Napisano 19 luty 2021 - 14:06
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
#167 OFFLINE
Napisano 19 luty 2021 - 20:23
A tak na boku, widzę że masz spory zapas, może masz coś na sprzedaż?
#168 OFFLINE
Napisano 09 luty 2022 - 23:05
Użytkownik mariusz79 edytował ten post 09 luty 2022 - 23:05
#169 OFFLINE
Napisano 12 luty 2022 - 14:17
14 dużo zniesie.
12 z metalowym sterem potrafiła popękać przy sterze.
W 14 tego nie ma
#170 OFFLINE
Napisano 12 luty 2022 - 21:14
#171 OFFLINE
Napisano 14 luty 2022 - 16:49
- MaleX, Biesan i gulf lubią to
#172 ONLINE
Napisano 14 luty 2022 - 16:52
Co by nie mówić, nie miałem żadnego przypadku żeby mi Rapala nie pracowała w wodzie czy żebym musiał coś ustawiać, poważnie. Czego nie mogę powiedzieć o innych markach, nawet tych renomowanych japońskich.
- popper, MaleX, Paweł Bugajski i 3 innych osób lubią to
#173 OFFLINE
Napisano 14 luty 2022 - 19:29
Ładnie chodzą, są piękne i mam też kilka ulubionych rapalek. Ciągle mnie męczy jedna myśl. Wiele ludzi chwali i używa shad rap, a u mnie jak do tej pory mimo wielu prób nie było żadnego brania. Gdzie może być rozwiązanie zagadki? Może ktoś podpowie?
- Paweł Bugajski lubi to
#174 OFFLINE
Napisano 14 luty 2022 - 21:38
#175 OFFLINE
Napisano 14 luty 2022 - 21:59
Ładnie chodzą, są piękne i mam też kilka ulubionych rapalek. Ciągle mnie męczy jedna myśl. Wiele ludzi chwali i używa shad rap, a u mnie jak do tej pory mimo wielu prób nie było żadnego brania. Gdzie może być rozwiązanie zagadki? Może ktoś podpowie?
Doskonały model, srebrny z ciemnym grzbietem , taki mały, chyba 6 cm idealny na pstrągi w głębokiej krótkiej szybkiej dziurze, Szybko nurkuje i bam!
Duże modele są dobre w wolnym trolu na szczuble. Też srebrne, trzeba dość wolno prowadzić i uważać na zielsko na sterze. Sprawdzamy w trolu co jakiś czas czy wobler czysty -im energiczniejsza praca tym trudniej zauważyć, że coś nieteges.
Moim ulubionym modelem Rapali jest 5 cm oryginal floating złoty z czarnym grzbietem na pstrągi. Optymalny takze do prowadzenia z pradem. Niekiedy, gdy szybko i głęboko no i zwaliska-zakładam na chwilę wspomnianego małego shada.
pozdro - Rapale to najlepsze woblery na swiecie.
- wujek, MaleX, gregox i 2 innych osób lubią to
#176 OFFLINE
Napisano 15 luty 2022 - 06:30
- Paweł Bugajski lubi to
#177 OFFLINE
Napisano 15 luty 2022 - 08:32
Doskonały model, srebrny z ciemnym grzbietem , taki mały, chyba 6 cm idealny na pstrągi w głębokiej krótkiej szybkiej dziurze, Szybko nurkuje i bam!
Duże modele są dobre w wolnym trolu na szczuble. Też srebrne, trzeba dość wolno prowadzić i uważać na zielsko na sterze. Sprawdzamy w trolu co jakiś czas czy wobler czysty -im energiczniejsza praca tym trudniej zauważyć, że coś nieteges.
Moim ulubionym modelem Rapali jest 5 cm oryginal floating złoty z czarnym grzbietem na pstrągi. Optymalny takze do prowadzenia z pradem. Niekiedy, gdy szybko i głęboko no i zwaliska-zakładam na chwilę wspomnianego małego shada.
pozdro - Rapale to najlepsze woblery na swiecie.
Złota piąteczka łowiła 30 lat temu i łowi nadal. Natłukłem na to mnóstwo kleni i pstrągów. Kiedyś w pudełku miałem dwa woblery złotą pięteczkę i złotą z pomarańczowym grzbietem, jak jeden nie łowił to łowił drugi. To były piękne czasy kiedy prawie nikt nie łowił kleni i były traktowane jak chwast.
Rok temu łowiłem na Wagu na Słowacji i po przerzuceniu kilkunastu woblerów w tym japonskich założyłem piątkę rapali w kolorze strzebli i złowiłem kilka ryb, bez tego woblera na rzekę się nie ruszam, mają coś w sobie.
- Friko, mario, MaleX i 4 innych osób lubią to
#178 ONLINE
Napisano 15 luty 2022 - 11:40
No i trzeba zauważyć, że po podwyżkach cen u konkurenscji (i nie mam tu na myśli bieżącej inflacji) Rapale zaczęły też nieźle prezentować się cenowo. A biorąc pod uwagę relację cena-jakość to już w ogóle.
- mario, popper, wujek i 2 innych osób lubią to
#179 OFFLINE
Napisano 16 luty 2022 - 00:42
Orginal 11 cm na letnie pstrągi z zarośniętej rzeki. Da się go poprowadzić kilka centymetrów pod powierzchnią, a do tego jest na tyle sporym kąskiem, że potrafi wystartować do niego spora ryba.
- para bellum lubi to
#180 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2023 - 15:38
Dzięki za wszelkie info.
Pzdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych