Fishing Art Blass M SLM7622-2
Witam,
Nie mogę znaleźć nic na temat tego blanku więc rozpocząłem nowy temat. Byłbym wdzięczny za informacje i opinie a poniżej opiszę o co mi chodzi ;-).
Przeznaczenie: spinning na szkierach z łódki, cel szczupak. Przynęty: obrotówki #4-5, wahadła Alga/Gnom 2-3, gumy 4-6', woblery 7-10cm i UWAGA możliwość komfortowego! łowienia jerkiem, na przykład Sliderem lub Fatso 10 tonącym (oba ważą bliżej 50g) przy czym raczej bym się skupiał na tych wcześniej wymienionych przynętach.
Dlaczego taki C.W. wybrałem a nie wyższy? Bo z większym C.W. blanki z tej serii są już dłuższe a poza tym nie przyda mi się za bardzo w Polsce.
Dla porównania mam kij zbudowany na blanku ST1024F-MHX, który opisany jest do 42g ale rzucanie nim 40 gramowego wabika jest mało komfortowe, więc jerki odpadają. Pozostałe wymienione przynęty raczej ogarnie. Moc MHX'a jest opisana jako 8-15lb a tego Blass'a z tematu jako 15-22lb stąd podejrzenie, że jest to kij, który podoła :-).
Także jeśli ktoś widział, macał, ma podobny, wyprodukował to albo jest w stanie zaproponować alternatywę to byłbym wdzięczny :-).
Pozdrawiam,
Kuba