Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Seryjny kij sandacz-boleń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
170 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 28 luty 2016 - 16:19

Za 450 - 500 używke znajdziesz. Avida też miałem w rękach i przepaści nie zauważyłem :)

Zależy , ja macałem te nowe WildRivery i do Avidów to im trochę jednak brakuje.Szybkość AVS jest wyższa zdecydowanie.Oczywiście fajne kijki, raz widziałem na aledrogo za 450 zł w stanie super.

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 28 luty 2016 - 16:24

#62 OFFLINE   Łukasz 24

Łukasz 24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 126 postów
  • Lokalizacjaz nad Wisły
  • Imię:Łukasz

Napisano 28 luty 2016 - 16:28

Witam..ja bym zastanowił się nad robinsonem diaflexem 2.85 10-40 gram woblery 8 gramowe ładuje już bardzo ładnie a i mocy na zacięcie mu nie brakuje..

#63 OFFLINE   asp

asp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 410 postów
  • LokalizacjaW-wa Bielany
  • Imię:Bartek

Napisano 28 luty 2016 - 16:35

Tica Fario 260 10.5-28g. Myślę, że warto poszukać. Powinien spełnić Twoje oczekiwania.

#64 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 28 luty 2016 - 17:17

Daiwa InfinityQ Jiggerspin 2,7m cw. 8-35g.

Konger WC Clasic 2,7m cw. 10-35g.

PS. Jak czytam twoje posty to odnoszę wrażenie, że chcesz łowić metrowe sandacze kleniowym kijem. Pytanie - tylko po co?

#65 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 28 luty 2016 - 18:25

Daiwa InfinityQ Jiggerspin 2,7m cw. 8-35g.
Konger WC Clasic 2,7m cw. 10-35g.
PS. Jak czytam twoje posty to odnoszę wrażenie, że chcesz łowić metrowe sandacze kleniowym kijem. Pytanie - tylko po co?

Nic z rych rzeczy. Pisze po prostu czego btm mniej wiecej oczekiwal. Zastanawiam sie jedynie czy kij 28g ogarnie tak dosc lekkie wobki. Jezeli chodzi o wymiary tych sandaczy to o metrowych tylko moge snic.

#66 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 28 luty 2016 - 18:52

Nie wiem po co szukasz patyka 28g czy wiecej pod woblery 6-12g? Zdecydowanie lepszym wyborem bedzie patyk do 18-21g. Ustalmy jedno, kijem uncjowym nie rzucisz komfortowo woblerami 6cm 6g, kijem 15-18g nie rzucisz komfortowo woblerami boleniowym 12cm 22-24g. Cos musisz wybrać.

Skoro lowisz na woblery 6-12g to szukaj patyka, który obsłuży taki zakres.

Link który wkleiłem był do Dragona HM80 Elektra Dream 275cm 3,5-18g, który wg mnie by Ci odpowiadał. Niestety w ogłoszeniu nie było ceny i zapewne temat wyładował w koszu. Możliwe, ze niedługo pojawi sie ponownie, jak sprzedający doczyta regulamin.

Użytkownik Żbiku edytował ten post 28 luty 2016 - 18:53

#67 OFFLINE   grisha

grisha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:po ojcu

Napisano 28 luty 2016 - 19:25

Polecam obejrzeć i "pomacać" TD 295 10-28 :) Fajna, lekka wędka, która dobrze pociśnie woblerem opaskowym w przedziale o którym wspominasz. oraz obsłuży też i gumisie na główce do 15 g. Miałem ten patyk przez ponad 2 lata i gdyby nie pewne fanaberie to do dzisiaj by robił u mnie za "rzeczny uniwersał" ;) 

#68 OFFLINE   asp

asp

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 410 postów
  • LokalizacjaW-wa Bielany
  • Imię:Bartek

Napisano 28 luty 2016 - 19:33

Polecam obejrzeć i "pomacać" TD 295 10-28 :) Fajna, lekka wędka, która dobrze pociśnie woblerem opaskowym w przedziale o którym wspominasz. oraz obsłuży też i gumisie na główce do 15 g. Miałem ten patyk przez ponad 2 lata i gdyby nie pewne fanaberie to do dzisiaj by robił u mnie za "rzeczny uniwersał" ;)

Kij rzeczywiście potrafi pomóc w dalekosiężnym posłaniu przynęty i zbiera jak bardzo dużo pochlebnych opinii. Z tym, że trzeba obnosić się z nim jak z jajkiem. Lubi niestety pękać.

#69 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 28 luty 2016 - 19:48

Nie wiem po co szukasz patyka 28g czy wiecej pod woblery 6-12g? Zdecydowanie lepszym wyborem bedzie patyk do 18-21g. Ustalmy jedno, kijem uncjowym nie rzucisz komfortowo woblerami 6cm 6g, kijem 15-18g nie rzucisz komfortowo woblerami boleniowym 12cm 22-24g. Cos musisz wybrać.

Skoro lowisz na woblery 6-12g to szukaj patyka, który obsłuży taki zakres.

Link który wkleiłem był do Dragona HM80 Elektra Dream 275cm 3,5-18g, który wg mnie by Ci odpowiadał. Niestety w ogłoszeniu nie było ceny i zapewne temat wyładował w koszu. Możliwe, ze niedługo pojawi sie ponownie, jak sprzedający doczyta regulamin.

Ale ja wlasnie szukam kija o ktorym piszesz czyli kolo 21 gram ale zeby byl w dole mocny do zaciecia sandacza. Kazdy poleca kij do 28 gram i dlatego jest o tym wzmianka. Pisalem ze jest wlasnie problem z mocnym i zarazem dobrze sie ladujacym kijem do 21 gram wsxystkie sklepy w moim regionie takich kijow nie maja. Ja sie nie upieram na te 28 gram tylko ze wiekszosc twierdzi ze 21 g to za malo i dlatego caly problem

#70 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 28 luty 2016 - 20:22

21g za mało do woblerow 6-12g? Poszukaj sobie Avida do 21g, 9' albo dłuższy i po sprawie.

A jak chcesz bardziej ekonomicznie to poszukaj w dobrym stanie Cormorana Powergrip CM 270cm 2-15g (realnie 5-20 lub nawet ciut wiecej)

Użytkownik Żbiku edytował ten post 28 luty 2016 - 20:23

#71 OFFLINE   qmichalq

qmichalq

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 534 postów
  • LokalizacjaŚwiecie
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Tuszyński

Napisano 28 luty 2016 - 22:28

Mozesz tez pomacac dragona hm 69 thrill powinien sie nadac
  • Jar1808 lubi to

#72 OFFLINE   Simon123

Simon123

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Szymański

Napisano 28 luty 2016 - 22:56

Mozesz tez pomacac dragona hm 69 thrill powinien sie nadac

thrill już nie produkują więc ciężko mu będzie pomacać teraz jest pike 290cm do 28g i contakt 275 do 30g

#73 OFFLINE   tomas24

tomas24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 157 postów
  • LokalizacjaWarmia
  • Imię:Tomasz

Napisano 28 luty 2016 - 23:30

Nie chcę być niegrzeczny ale od lipca 2015 ( pierwszy post w tym temacie) jeszcze nie znalazłeś lub nie zdecydowałeś się na jakąś wędeczkę ? To kiedy zamierzasz łowić  rybki ? w 2017 ?

• Wojtek B., asp i sajdol1 lubią to

#74 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 29 luty 2016 - 00:49

Nie chcę być niegrzeczny ale od lipca 2015 ( pierwszy post w tym temacie) jeszcze nie znalazłeś lub nie zdecydowałeś się na jakąś wędeczkę ? To kiedy zamierzasz łowić  rybki ? w 2017 ?

Łowi pewnie inne  ;) 

#75 OFFLINE   Łukasz W

Łukasz W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 531 postów
  • LokalizacjaCzechowice - Dziedzice

Napisano 29 luty 2016 - 08:04

Kup Team Dragona jak radzi kolega Artech :)
  • romeo7 lubi to

#76 OFFLINE   GoLoManoLo

GoLoManoLo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 897 postów
  • LokalizacjaDziki Wschód ;)

Napisano 29 luty 2016 - 11:31

Polecę Konger Paladin CX Speed Devil 2.7 5-21. Ja trafiłem używkę w dobrych pieniądzach więc wziąłem z ciekawości. Teraz to mój ulubiony uniwersał.

#77 OFFLINE   Mr.Happy

Mr.Happy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 764 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 29 luty 2016 - 11:56

Przede wszystkim łowienie sandaczy na woblery to całkiem inna bajka niż na gumy. Nie musisz mieć dolnika jak szczotka żeby go zaciąć. Bardzo dużo tak łowię i jak dotąd najlepszym kijem do tej metody jaki miałem to wędka na blanku lamiglas xsh 1142m. Akcja średnia, rzuca daleko rapale original 5, 7, 9 cm, żadna ryba nie spadła, wszystkie poprawnie zapięte i bez większego zacinania. Łowię na cienką plecionkę. Nie bierz do tych woblerów wędki 1oz bo będzie pewnie za mocna.
  • Sławek77 i rasalom lubią to

#78 OFFLINE   smasher

smasher

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów
  • LokalizacjaRegensburg/Bawaria

Napisano 29 luty 2016 - 17:00

Shimano Speedmaster AX 2,70m 10-30g używam go na wieczorowe Bolenie (Gloog Hermes, Dorado Tender RH8+RH10) i nocne Sandacze(Gloog Nike).

Łowie nim 4 lata i bym go na żaden inny nie zamienił.

#79 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 29 luty 2016 - 17:10

Sam chciałem polecić właśnie powyższego Speedmastera, bo jest ogłoszenie na naszej giełdzie za 280zł + wysyłka. Nie wiem jednak jak z dolnym komfortowym zakresem rzutowym w tym kiju. Nie miałem go w ręku i nie wiem czy te 6-7g rzuci przyzwoicie.

#80 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 29 luty 2016 - 20:09

Jezeli  nie znalazłem tego czego szukam to co miałem kupic? Dlatego poszukuje nadal. Wątek sie fajnie rozwija i na pewno postaram sie wszytskie kije zlokalizowac w pobliskich sklepach i je wziac w reke. Mam nadzieje ze ten watek nadal sie bedzie rozwijał i padnie tu jeszcze kilka propozycji bo zapewne nie ja jeden szukam takiego kija a nie kazdego stac lub nie kazdy chce wydac kupe kasy na kij z pracowni i mam nadzieje ze nie tylko ja skorzystam z tego tematu ale i wielu innych uzytkowników. Dlatego kazdego kto moze cos nowego wniesc prosze o zabranie glosu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych