Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Seryjny kij sandacz-boleń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
170 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   Karpiu95

Karpiu95

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 912 postów
  • LokalizacjaTurek/Warszawa
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Karpiński

Napisano 18 styczeń 2018 - 14:31

Jedyną rybę jaką na niego złowiłem to był klenik około 25cm i kijek już ładnie zapracował

#142 OFFLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 19 styczeń 2018 - 09:47

Odnośnie wspomnianego wcześniej TD 2,95 m 10-28 gram Lowil tym ktos bolenie na typowe boleniowe przecinaki ? Czy kij raczej pod sandacza? Z seryjnych kijow wydaje sie chyba jednym z ciekawszych rozwiązań

#143 OFFLINE   J-O-K-E-R

J-O-K-E-R

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Tomek

Napisano 20 styczeń 2018 - 16:29

Mam tego Team Dragon 2,95 10-28 ze starszej serii, Kupiłem nowy 2 miesiące temu. Łowiłem raz, żeby sprawdzić jak się zachowuje z przynętami. Zdecydowanie bardziej boleń na ciężko niż sandacz z podbicia. Woblerowy sandacz na opasce już bardziej. Fajny kij. Bardzo lekki, wyjątkowo szybki, ale pod obciążeniem stopniowo pracuje. Nie jest to laga do podszarpywania 20 gram z dna.
TD.jpg
td.png

#144 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4658 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 20 styczeń 2018 - 18:57

Mam tego Team Dragon 2,95 10-28 ze starszej serii, Kupiłem nowy 2 miesiące temu. Łowiłem raz, żeby sprawdzić jak się zachowuje z przynętami. Zdecydowanie bardziej boleń na ciężko niż sandacz z podbicia. Woblerowy sandacz na opasce już bardziej. Fajny kij. Bardzo lekki, wyjątkowo szybki, ale pod obciążeniem stopniowo pracuje. Nie jest to laga do podszarpywania 20 gram z dna.

Czy kij jest szybki to bym dyskutował, na pewno dużo mocy w dole, a biorąc pod uwagę c.w. to raczej m może mfast, ale dla mnie m, ponadto to wyjątkowo subiektywne odczucia. Zgodzę się, że bardziej na bolenia. Na sandały to od smoka seria cxt albo guide select.

• J-O-K-E-R lubi to

#145 OFFLINE   J-O-K-E-R

J-O-K-E-R

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Tomek

Napisano 20 styczeń 2018 - 23:43

Może źle się wyraziłem. Spośród moich 4 kijków rzecznych przeznaczonych do woblerów, wirówek i generalnie karpiowatych drapieżników ten TD jest najszybszy.

Szybsze i sztywniejsze to już inna kategoria, inne przeznaczenie i drugi kąt szafy. Mam tam wspomnianego Crossforce 2,70 do 28 gr (przywołana seria CXT) i to jest faktycznie wędka bardziej do jigowania z brzegu. Lubię ją. Najbardziej za czułość.

#146 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1972 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 04 grudzień 2019 - 13:22

Odkopuję troszeczkę temat i precyzuję pytanie:

SANDACZ, BOLEŃ

Wisła - brzeg, łódź

woblery

Szukam kijka, który obskoczy przynęty j.w.

#147 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 04 grudzień 2019 - 13:35

Zobacz sobie Major Craft'a CRK 902L

Choć może być problem z jego dostępnością, za to jest jego nowszy model CRX 902L. Osobiście jednak tego nie miałem okazji oglądać, musiałbyś pytać Marcysia, widzę że miał go na stanie.

http://jerkbait.pl/t...dpost&p=2552184

#148 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 04 grudzień 2019 - 14:47

Robert,napisz wiecej parametròw.
Zerknij na wędki Nomura, model Aichi.

Pzdr
Mariusz

#149 OFFLINE   Robert Crocker

Robert Crocker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1972 postów
  • LokalizacjaNYC
  • Imię:Bobby
  • Nazwisko:Crocker

Napisano 04 grudzień 2019 - 14:49

Nie ma więcej parametrów. To pierwsza przymiarka do takiego łowienia. Czasami spędzam weekend nad Wisłą i stąd taka wizja.

#150 OFFLINE   jacaa

jacaa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 19 maj 2021 - 13:06

Witam 

Chciałbym prosić o  rade odnośnie kija na Wiślane sandacze i bolki z brzegu. Pytanie powtarzające się na forum pewnie setki razy jednak byłem nastawiony na avida 96mhf ale wycofali jego produkcje i mam problem nad wybraniem czegoś cos obsłuży w nocy woblery sandaczowe od tych 9- 10 cm jak i gumę około 12cm na max główce 30g może czasami ciężką wahadłówką no i oczywiście wobki boleniowe, miło by było jak by długość była ponad 270. Miałem na oku Dialune 6-32 2.74 lub wersje nie co mocniejszą 10-45 290, wdzięczny bym był za podsunięcie czegoś ciekawego i w granicach tego max 1500, miałem w planach podpiąć starego dobrego slammera 360.

• malcz lubi to

#151 OFFLINE   zMazur

zMazur

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 173 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 19 maj 2021 - 13:24

może tutaj coś będzie ciekawego?

#152 OFFLINE   Woytec

Woytec

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 21 maj 2021 - 21:38

Odkopuję troszeczkę temat i precyzuję pytanie:

SANDACZ, BOLEŃ

Wisła - brzeg, łódź

woblery

Szukam kijka, który obskoczy przynęty j.w.

Z własnego doświadczenia mogę polecić Shmiano Dialuna, baardzo fajny seryjniak, lekki, czuły, rzuty są długie i celne, no i ma moc. 

• popper lubi to

#153 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9553 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 22 maj 2021 - 14:39

Z własnego doświadczenia mogę polecić Shmiano Dialuna, baardzo fajny seryjniak, lekki, czuły, rzuty są długie i celne, no i ma moc. 

Również bym wskazał na Dialunę. Mam wersję 2,6m do 28g i wydaje się być bardzo dobrą propozycją.

• golsyl lubi to

#154 OFFLINE   zander58

zander58

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 139 postów
  • Lokalizacjatychy

Napisano 24 maj 2021 - 15:26

przetestowałem ostatnio shimano luminas masz kilka wersji . ja mam 274cm i cw . 6- 25 real do 33 gr.świetny na sandacze , szybki kij i ma power przynęty lecą bardzo daleko i celnie

#155 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 24 maj 2021 - 16:05

Witam 

Chciałbym prosić o  rade odnośnie kija na Wiślane sandacze i bolki z brzegu. Pytanie powtarzające się na forum pewnie setki razy jednak byłem nastawiony na avida 96mhf ale wycofali jego produkcje i mam problem nad wybraniem czegoś cos obsłuży w nocy woblery sandaczowe od tych 9- 10 cm jak i gumę około 12cm na max główce 30g może czasami ciężką wahadłówką no i oczywiście wobki boleniowe, miło by było jak by długość była ponad 270. Miałem na oku Dialune 6-32 2.74 lub wersje nie co mocniejszą 10-45 290, wdzięczny bym był za podsunięcie czegoś ciekawego i w granicach tego max 1500, miałem w planach podpiąć starego dobrego slammera 360.

Budżet zacny, można poszaleć...

#156 OFFLINE   jacaa

jacaa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 17 czerwiec 2021 - 10:38

Panowie a co powiecie na 

Savage Gear Custom Coastal spin 10' 305cm 12-40gr

miałem w ręku wersje trochę delikatniejsza i dawało rade łowić zarówno bolki na wobki jak i rzucić wobkiem typowo sandaczowy, pozwalał na obsługę nie zbyt ciężkich gum. Czy ktoś ma dokładnie ten model i coś o nim powie?

#157 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 18 czerwiec 2021 - 14:58

Custom coastal 7-23g też ogarnie to co potrzeba dosyc mocny i fajnie rzuca jeżeli niełowisz ciężko to spokojnie ogarnie do tych 15gram w komforcie.Czuły wystarczajaco i lekki .

#158 OFFLINE   MatB

MatB

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 328 postów
  • LokalizacjaZgierz
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Balcerzak

Napisano 18 czerwiec 2021 - 15:06

Custom costal do 23 gr jest super uniwersalny. Na cięższy kij polecam Daiwa Freams (pierwszą serię) 290 5-35g. Znośnie macha dołem a górą te 35 gr realne i można cisnąć jak potrzeba.

No i jest leciutki jak piórko.

#159 OFFLINE   jacaa

jacaa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 18 czerwiec 2021 - 17:16

Miałem w ręku właśnie wersję do 23g jedyne co to wiem że może mieć problem przy takim typowym sandaczowaniu czyli guma 12cm plus jakąś główka koło 20g

#160 OFFLINE   jacaa

jacaa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 18 czerwiec 2021 - 17:18

Jeśli się zdecyduję na ten model to zdam swoją opinię po paru wizytach nad wodą

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych