Pstrągów w łódzkim szukam (m.in. rzeka Brzuśnia)
#1 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2010 - 20:19
Liczę na waszą pomoc w znalezieniu w okolicy (ok 100km od Łodzi) rzeki, rzeczki w której pływają pstrągi.
Pierwszy namiar jaki otrzymałem to rzeczka Brzuśnia..
Gwoli wyjaśnienia, nie szukam nowych łowisk a kropki nie interesują mnie kulinarnie.. na codzień związałem się z Kwisą i Bobrem a ten wyjazd to nadzwyczajna sytuacja ponieważ zostałem zmuszony do wyjazdu na 3 dni do Łodzi.. jednak mam wybór; trzy dni wysłuchiwania rewelacji przyjaciółek żony lub.. 3 dni z wędką (samotnie)
#2 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2010 - 20:43
- BodzioPT lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2010 - 20:59
Z tego co juz wyczytałem to są w okolicy Łodzi rzeki górskie ale kropki są w nich rzadkością.. no i część wygląda jak kanał burzowy..
#4 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2010 - 18:58
Kolego mieszkam nad Brzuśnią jak chcesz jakiejś rady służę pomocą
#5 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 22:45
Witam, z racji że zbliża się pierwszy stycznia, planuje zacząć przygodę ze pstrągami.
Najbliższa rzeczka o której słyszałem że są tam pstragi to Brzuśnia, czy może jest ktoś kto orientuje się czy jest sens tam się wybrać? Chodzi mi o to czy faktycznie jest tam szansa na zlowienie jakiegokolwiek pstrążka.
#6 OFFLINE
Napisano wczoraj, 15:23
- Krzysiek Rogalski, golenia i bob74 lubią to
#7 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:41
Uwierz mi taką wyprawę będziesz pamiętał do końca życia. Potem kolej na forum i skrobnij kilka zdań jak było i wgle... 🙂
#8 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:58
#9 OFFLINE
Napisano wczoraj, 21:38
Tylko może nie na pstrągi w okresie ochronnym
Kolega Pike217 napisał, że zbliża się pierwszy stycznia, czyli można sądzić, że zna okres ochronny pstrąga
- strary, korol i tzienkiewicz lubią to
#10 OFFLINE
Napisano dziś, 11:02
#11 OFFLINE
Napisano dziś, 12:09
Kolego Pike, gdybyś bardziej na południe się wybierał, to coś tam podpowiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
2 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
-
Mysha, Wesol