Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Uniwersalne wędzisko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 Guest_tarpio_*

Guest_tarpio_*
  • Guests

Napisano 02 listopad 2015 - 21:43

Obecnie moim uniwersałem jest Fenwick GS70M-MF-2 7-21g

#42 OFFLINE   kuczko

kuczko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 53 postów
  • LokalizacjaŚmigiel
  • Imię:Damian

Napisano 02 listopad 2015 - 21:57

Mogę ci polecić z własnego doświadczenia Robinson cortez light spin 2,7 7-25g. U mnie sprawdził się nawet na sandałka na lekko.

Na alledrogo widziałem ostatnio używkę w bardzo dobrym stanie za jakieś 150 pln

#43 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 02 listopad 2015 - 22:29

To ja jeszcze dorzucę do znudzenia Power Loop Spinning 270 10-40g,tylko znajdźcie gdziekolwiek ten kij :D .

• azhek i Janusz1966 lubią to

#44 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4456 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 02 listopad 2015 - 22:38

To ja jeszcze dorzucę do znudzenia Power Loop Spinning 270 10-40g,tylko znajdźcie gdziekolwiek ten kij :D .

http://www.berlin.de...tail/379796109/
  • CM Punk i Janusz1966 lubią to

#45 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 03 listopad 2015 - 06:08

No to muszę przyznać,że rynek obrodził ;) .

• Janusz1966 lubi to

#46 OFFLINE   Janusz1966

Janusz1966

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:K

Napisano 11 listopad 2015 - 21:14

Witam

Power loop jest dla mnie wędką może nie super uniwersalną, ciężar wyrzutu na blanku 10-40g to pomyłka delikatnie mówiąc. Moim zdaniem zakres przynęt to od dołu paproszek na główce 0,5g obrotówka Meps long "00" do powiedzmy guma na 8-10g, wobler przy drobnej pracy do 8 max 10cm i powiedzmy obrotówka "4". Powyżej to już mordęga choć da się rzucić znacznie większym ciężarem. 

Jednakże gdybym był zmuszony pojechać nad nieznaną wodę i mógłbym zabrać tylko jeden kij prawdopodobnie wziął bym właśnie Power loopa :)

Mój Power loop wyjął więcej delikatnie ( za skórkę ) zaczepionych ryb różnej wielkości od kilka deko do kilka kilo niż wszystkie pozostałe wędki które posiadam bądź posiadałem razem wzięte :-) 

Posiadam Power loop 270 i Twin power 300. Obie są już pełnoletnie i na pewno się z nimi nie rozstanę - po prostu łowienie nimi sprawia mi ogromną frajdę i przyjemność.

• CM Punk lubi to

#47 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 11 listopad 2015 - 22:42

Witam

Power loop jest dla mnie wędką może nie super uniwersalną, ciężar wyrzutu na blanku 10-40g to pomyłka delikatnie mówiąc. Moim zdaniem zakres przynęt to od dołu paproszek na główce 0,5g obrotówka Meps long "00" do powiedzmy guma na 8-10g, wobler przy drobnej pracy do 8 max 10cm i powiedzmy obrotówka "4". Powyżej to już mordęga choć da się rzucić znacznie większym ciężarem. 

Jednakże gdybym był zmuszony pojechać nad nieznaną wodę i mógłbym zabrać tylko jeden kij prawdopodobnie wziął bym właśnie Power loopa :)

Mój Power loop wyjął więcej delikatnie ( za skórkę ) zaczepionych ryb różnej wielkości od kilka deko do kilka kilo niż wszystkie pozostałe wędki które posiadam bądź posiadałem razem wzięte :-) 

Posiadam Power loop 270 i Twin power 300. Obie są już pełnoletnie i na pewno się z nimi nie rozstanę - po prostu łowienie nimi sprawia mi ogromną frajdę i przyjemność.

Januszu,ale mówisz o kiju Power Loop Zander z ruchomymi pierścieniami uchwytu kołowrotka,czy Power Loop Spinning z klasycznym uchwytem?

Bo to dwa zupełnie inne wędziska i na PL Spinning to potęga w stosunku do wersji Zander,którą mam (miałem) i rzeczywiście,to delikatny kij,choć szczupak 70 cm wyjeżdża dość szybko.

Użytkownik CM Punk edytował ten post 11 listopad 2015 - 22:42

#48 OFFLINE   Janusz1966

Janusz1966

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:K

Napisano 12 listopad 2015 - 07:25

Tak masz rację obydwa Power loop i Twin power mam z przesuwanymi-ruchpmymi uchwytami. Uwielbiam takie uchwyty, może nie ma takiego kontaktu - przenoszenia drgań ale za to wędka idealnie leży w ręku. Przynajmniej w moim przypadku. Co do wytrzymałości to moim zdaniem świadczy o niej czas użytkowania ok 20 lat. Wstyd się przyznać ale na miom Power loopie największą rybą był karp ok 8 kg na paproszka na żyłce o ile panietam 0,14.

Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka

#49 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 12 listopad 2015 - 08:51

No to PL Spinning byłby świetnym uzupełnieniem wersji Zander,ja mam sentyment do tego kija,a mam zamiar załatwić sobie drugi taki kij plus jeszcze coś z Diaflasha,tylko źródełko gotówki musi trysnąć,bo na razie susza :( .

Użytkownik CM Punk edytował ten post 12 listopad 2015 - 08:51

#50 OFFLINE   kuba67810

kuba67810

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów

Napisano 13 listopad 2015 - 14:04

uniwersał to według mnie kij od 5-25g  240m ta sie tym połowić wszystko w każdej wodzie.

#51 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9553 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 13 listopad 2015 - 18:14

Ostatnio, za uniwersalny robi mi BR 2,52m, 12lb, do 18g.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych