Na początku chcę napisać że to żadna reklama, ktoś się pytał ja znam odpowiedzi więc odpowiadam
Ja robiłem testy z ta wędką na filmikach, i łowiłem cały sezon na ten model, i zaznaczę jeszcze że wszyscy moi koledzy wędkarze którzy mieli to wędzisko w łapie już takie samo maja u siebie:) według mnie warto, kijek bardzo filigranowy 80gr wagi , bardzo cienki blank, jednocześnie pod przynęta zachowuje swoją sztywność,i określić go można jako fast pod przynęta, dopiero pod ryba dostaję pełnego ugięcia, bardzo ładnie przekazuje brania, komponenty do budowy fuji , rozbierałem jeden kijek z ciekawości , pod uchwytami tuleje poliuretanowe, jest tam jakiś taki niby rezonans ale dopóki nie rozebrałem to myślałem ze to coś więcej, raczej nic nie daje, rękojeści z fajnej mocnej korkogumy, bardzo trwałe, pierścionki anodowane. Wykonanie poprawne.
Tu jeszcze filmik jak siada na niego okoń 40 cm na jaskółkę na główce 8gr w pełni widać prace tego kijka.
https://www.youtube....bed/0bvOXVjngVA
Kijek pięknie ładuje się podczas wyrzutu , i można go przeciążyć, nie zachęcam ale ja rzucałem nawet 15gr + guma, oczywiście do tego kijek nie jest stworzony ale jak ktoś się uprze:) mnie na taki zestaw na tym kijku siadł szczupak 97 cm i dałem radę go z brzegu wyholować, tez gdzieś jest filmik ale nie będę robił reklamy, a po za tym siadł w nocy i mało widać z pracy kija.
Jeszcze kwestia czy warto w takiej cenie, według mnie warto w 100% cena co podał kolega ze strony producenta nic nie mówi, koszty przesyłki podwajają cenę kija, z tego co teraz się orientuje, koszty wychodzą za kij z przesyłką około 340 zł doliczyć cło + jakiś zarobek jak ktoś ma w planie wychodzi podobna cena w okolicach 450 zł.