Mateusz.
Kijek poskładany w 2009 jeśli dobrze kojarzę więc starsza seria. Drugi, fabryczny, stoi na zapasie ale porównując, też raczej z tych starszych.
Qrcze. A jednak są kijki na dożywocie?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 wrzesień 2015 - 07:20
Mateusz.
Kijek poskładany w 2009 jeśli dobrze kojarzę więc starsza seria. Drugi, fabryczny, stoi na zapasie ale porównując, też raczej z tych starszych.
Qrcze. A jednak są kijki na dożywocie?
Napisano 12 wrzesień 2015 - 09:27
Waldek gdyby 6 lat oznaczało dożywocie to mielibyśmy niezłą jatkę dookoła...
Oczywiście aluzję rozumiem
6 lat przy obecnym zalewie wszelkiej "nowości" i "wspaniałości" to brzmi na prawdę mocno
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 12 wrzesień 2015 - 09:28
Napisano 12 wrzesień 2015 - 11:45
Napisano 12 wrzesień 2015 - 12:28
Tak też myślałem Waldek,- dlatego napisałem że aluzję zrozumiałem
Takie kije się trzyma i już, bez względu na ich nazwę, miliony modułów - czy ich brak, czerpiąc radość za każdym razem z łowienia nimi...
Ba - często jest też tak, że kij taki obrasta wspomnieniami z holu pięknych ryb, szczęśliwych chwil i tzw zaufania do niego co powoduje, że nawet jak coś w jakimś momencie pasuje bardziej to nawet nie kołata się myśl o wymianie tylko o ewentualnym uzupełnieniu...
I chyba wiem co mówię bo mam to samo ze szklakami czy innymi kompozytami węglowo-szkalnymi, które są u mnie od.... no od końca ubiegłego wieku i tych modeli co mi pasowały i nadal pasują nigdy nie brałem pod uwagę przy tzw wymianach na coś tam.... To co pasuje zostaje a to co mierzi wychodzi,- proste i bez ideologii aczkolwiek nie trendy
I choć to temat na całkiem inny wątek muszę powiedzieć, że z tzw hippergalaktyczne nowości, których trochę przerzucam zostały w okresie ostatnich trzech lat tylko trzy wędki a kolejne trzy jeszcze aplikują do tej pozycji w tzw szafie....
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 12 wrzesień 2015 - 12:35
Napisano 12 wrzesień 2015 - 13:21
Pytałem o ten blank myśląc , że coś przeoczyłem tzn FC w ofercie ma na czerwono czyli niedostepny . Długo czekałem bo pan Irek dał mi nadzieję , że blanki pojawią się w sprzedaży ale niestety nie ma i nie wiadomo kiedy będą . O starej serii nie miałem pojęcia , że były takie modele . Miałem BR do 21 g i chyba 2.35 , uniwersalność i piekna praca pod obciążeniem . Ja wolę kije bardziej specjalistyczne do metody , którą łowię . Szukam więc starej serii , już ogłoszenie wisi w dziale K , może uda mi się kupić . Jeżeli nie to pozostaje nadzieja , że jadnak kiedyś CD wyprodukuje BR-kę o tych parametrach
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych