Poczytaj specyfikację Helixów, zwróć uwagę na zasięg SI na poszczególnych częstotliwościach. Generalnie im niższa częstotliwość, tym większy zasięg widzenia SI. Poza tym te piękne zdjęcia w sieci pochodzą z łowisk płytkich.......
W realu moim zdaniem ważniejsza jest rozdzielczość ekranu i tutaj najlepiej w relacji cena/jakość wypadają 5 cali - bo tani i 10 bo ma tę samą rozdzielczość co 12 cali, a jest sporo tańszy od niej.
Mega mają też CHI:RP, co ponoć poprawia jakość odczytów i szybsze procki, co jak @Paprykarz napisał trzeba by sprawdzić, a nie ma jak . Generalnie, jeżeli masz $ to weź MEGA jako bardziej perspektywiczny i w razie co łatwiejszy do odsprzedaży..
Szkoda, że nie udało się przeprowadzić konfrontacji ech w boju, może jak będzie więcej ich wśród userów w podobnych lokalizacjach - uda się coś takiego zrobić.
Ja planowałem MEGA, ale mój mikroświat zawalił mi się na głowę - jestem z Pomorza, a tam 11.08 przeszła wichura ze speedem dochodzącym lokalnie do 200 km/h no i walczę o swój dom, bo jest co robić do zimy.....