Mam pytanie do kolegi MATIG bądź innych posiadaczy Lamax X10. Generalnie kamera wydaje się być mega, ale nasuwa mi się kilka pytań.
1. Jak z dostępnością dodatkowych baterii ? Można dokupić tak jak dla SJ? Na stronie dystrybutora w PL niestety nie widzę.
2. Mogłbyś sprawdzić czy w razie co kamera jest w stanie ładować baterie i nagrywać przy podłączonym powebanku ?
3. Czy akcesoria z SJ są kompatybilne (chodzi mi głównie o klipsy)
4. Czy pilot bluetooth (ktorego pewnie nie da się kupić osobno) można zamienić jakimś innym np. od SJcam ?
5. Czy Lamax x10 wspiera CarMode?
Cały czas sie waham między SJCAM SJ6 Legend (na plus sporo akcesoriów jest dostępnych- dodatkowy mikrofon, pilot BT, akumulatorki) a Lamax X10 (obraz żyleta, ale trzeba zapłacic 200 zł wiecej).
1. Jak narazie raczej chyba nie są dostępne, ale zawsze warto wysłać maila bezpośrednio do producenta. Ale ogólnie wydaje mi się że to kwestia czasu jak wejdą do sprzedaży.
2. Tak da radę nagrywać na podłączonym power banku.
3. Akcesoria/złączki/gwinty, są kompatybilne.
4. Raczej nie ma takiej możliwości.
5. Car mode? Tak w połowie wiem o co chodzi, ale raczej tak.
I nie porównuj sj 6 legend do lamaxa x10 taurus , to inna liga. sj6 legend można porównywać do sj5000x elite. A lamaxa x10 do gopro hero 5 black lub xiaomi yi 2. Poza tym dodatkowy mikrofon nie jest w podstawowym wyposażeniu kamerki sjcam. Trzeba go dokupić. Lepiej dopłacić te 200 zł, bo warto, a akcesoria są na bogatości. Tylko trzeba pamiętać by odłożyć najlepiej 180-200 zł extra na dobrą kartę pamięci. Bo jak do niskich rozdzielczości zwykła karta class 10 wystarczy to do nagrywania w 2k/60 fps lub 4k/30 fps najlepiej wyposażyć się w kartę pamięci z oznaczeniem class 10 UHS-I (U3) to co jest w nawiasie jest bardzo ważne.
A jak bardzo chcesz kamerkę z firmy sjcam, to czekaj na wejście do sprzedaży modelu sj7 star. SJ7 ma takie same bebechy jak lamax x10, i nagrywa praktycznie identycznie, co można też na youtube zobaczyć.
Użytkownik MATIG edytował ten post 29 styczeń 2017 - 17:53