czasami trafi się cwaniak - Problem z @MIKOSZ
Napisano 30 lipiec 2010 - 11:57
Zastanawiałem się jakby tu wprowadzić weryfikację użytkowników, ale nic mi nie przychodzi do głowy, bo zaraz kupa przepisów o ochronie danych osobowych itp, itd.
Niestety takie sytuacje będą się zdarzały bo forum jest ogólnodostępne. I dotyczy to nie tylko takich transakcji, jestem np. przekonany że wiele osób ma tu konto tylko po to żeby się dowiedzieć gdzie kto co połowił a dalej to już wiadomo jaki jest schemat działania.
Napisano 30 lipiec 2010 - 14:13
Jak wspomnial Friko posiadasz ku temu odpowiednie dowody, wiec nie powinno byc duzego problemu.
Waldku.Po zalatwieniu sprawy rowniez prosba z mojej strony o poinformowaniu nas w tym watku o finale. Trzeba bowiem dac widoczny przyklad, ze na tym portalu złodziejstwo, oszustwo czy cwaniactwo nie jest i nie bedzie tolerowane.
A internet nie jest taki anonimowy jakby sie moglo niektorym wydawac...
Gumo
Napisano 30 lipiec 2010 - 14:44
pozdr Piotrek
Napisano 30 lipiec 2010 - 15:10
Masz maile jako dowody, zgłoś sprawę na policję lub prokuraturę. To nie czasy, że osoba za ekranem komputera może czuć się bezkarnie.
Jeżeli dysponujesz dodatkowo fotkami multika przed wysyłką (gdzie widać jego stan) to byłoby dobrze
A najlepsze rozwiązanie mogę ci podać na priv

Napisano 31 lipiec 2010 - 12:10
Sprawa jest prosta. Gościu jest po prostu głupim złodziejem.
Zgłoś to na prokuraturę.
Mój brat miał bardzo podobne zdarzenie z gościem z allegro.
Jest już wyrok.
Gościu otrzymał zawiasy i oczywiście kwotę do spłaty.
Powodzenia
Napisano 31 lipiec 2010 - 21:01
Dlatego jeżeli to jakiś gówniarz, to dzielnicowy powinien załatwić sprawę, a zaoszczędzisz Popper dużo czasu i nerwów.
Napisano 03 sierpień 2010 - 19:33
Skąd się w ludziach bierze tyle cwaniactwa i pazerności . Sam też zostałem co nieco oszukany na innym forum ale jestem dobrej myśli , że sprawa dobiegnie szczęśliwego finału .
Jak to jest małoletni cwaniaczek to pewnie myśli , że oni są nietykalni i wszystko im wolno .
Napisano 03 sierpień 2010 - 20:34

Napisano 15 sierpień 2010 - 14:02
Napisano 16 sierpień 2010 - 21:30
Zbierz najpierw odpowiednie dokumenty dotyczące multika smsy pocztę mailową gg itp.
Dla policji to czysty wynik.
Masz jego dane adresowe bo przecież mulitik doszedł.
Oni ustalą sobie IP jego kompa ściągną wszystkie Wasze rozmowy i przyskrzynią go moment.
Nie ma co działać na własną rękę lub nie daj Boże go straszyć czymkolwiek...
Po prostu wszystko co wiesz w tej oto sprawie wyjaśnij na policji.
Napisano 18 sierpień 2010 - 13:34
Napisano 18 sierpień 2010 - 20:27
Napisano 19 sierpień 2010 - 10:37
Napisano 10 wrzesień 2010 - 16:44
Nieeee, to juz przegięcie... słownika języka polskiego brakuje. Ja bym juz dawno zrobił nalot na chate

Napisano 10 wrzesień 2010 - 18:38
Napisano 10 wrzesień 2010 - 20:48
Napisano 10 wrzesień 2010 - 20:58
Kwestia, jak nakładana jest blokada(ban) na konto. Z reguły jest na IP, z którego się rejestrował, choć niekoniecznie. Poza tym może mieć zmienne IP i wtedy nie pozostaje nic innego, jak kasować kolejne jego konta, o ile chce mu się mnożyć profile.Czy @Mikosz a Mikosz to jedna i ta sama osoba, bo jeżeli tak to dalej funkcjonuje na tym forum pisząc jakieś zapytania na temat wędek?
Swoją drogą- ma koleś tupet- wiadomo przecież, że modzi mają dostęp do IP userów....
Napisano 10 wrzesień 2010 - 21:59
Oooj Guzu błąd. Duży błąd. Trzeba było wiedzę wykorzystać zamiast zamykać temat.
?
Napisano 10 wrzesień 2010 - 22:15
Nie zamknąłeś tematu to oczywiste. Mój błąd.
Napisano 13 wrzesień 2010 - 02:27
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14198&am p;am p;prevloaded=1&&start=20
Nieeee, to juz przegięcie... słownika języka polskiego brakuje. Ja bym juz dawno zrobił nalot na chate. :F
Krzysiek, masz rację, polskim językiem można pięknie obrzucić obelgami, ale aż oniemiałem. Zapytać o blank, jakby nigdy nic, w swoim starym temacie. Ani rozumu, ani wstydu, krzty przyzwoitości. Nie miałbym odrobiny wyrozumiałości dla takiego typa. Szczerze życzę, aby miał koleś poważne kłopoty, które go być może czegoś nauczą. Ewentualny wyrok dla rodzica - jeśli oskarżony jest nieletni - to dla niektórych może być nikła kara..
Kolega @Popper zdaje się odpoczywa teraz, od tego syfu również, ale może ktoś wie (i może! powiedzieć) jak sprawa stoi?
Pozdrawiam
Grzesiek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych