Jako że zmieniam mojego nieśmiertelnego Marka 5 x Pro na coś prawdopodobnie większego i koniecznie z SV/SI , jedną z koncepcji jest oczywiście Sriker 7sv . Biorąc pod uwagę , że ów model jest dostępny praktycznie tylko z GT52 , a o różnicach między GT40 a GT52 napisano już mnóstwo , mam pytanko innej nieco natury . Mianowicie w moim Lowrance używałem praktycznie tylko częstotliwości 200 kHz z racji tego , że pływałem po płytkich wodach ( 1,3 - 2,5 m ) i ten wąski stożek zapewniał mi najbardziej klarowny w interpretacji obraz tego , co pod łodzią . Czy wąskie stożki Garmina w obrazowaniu 2D można w jakikolwiek sposób przełożyć i porównać do stożka generowanego przy 200 kHz przez Lowrance Mark 5 x Pro ? Czy te wąskie stożki GT52 będą rzeczywiście mega symboliczne w pokryciu dna przy tych niewielkich głębokościach w porównaniu do Lowrance ? Jak się ma obrazowanie 2D z GT52 na tle GT20 dostępnego w Strikerze 5 dv ? Czy ma ktoś takie doświadczenia ? W sumie wiele osób przesiadało się z 5" Marków czy Elitek i o ile większe ekrany i SV/DV są bezwzględnym krokiem naprzód , to jak wygląda obrazowanie 2D z GT52 w porównaniu do poprzednich urządzeń ? Ciekawi mnie również , czy w praktyce rzeczywiście jesteśmy w stanie ogarnąć taką średnią dniówkę ( ok. 8 godzin ) na 9 Ah non stop i czy nadal są problemy z zapamiętywaniem niektórych ustawień po wyłączeniu urządzenia ? I czy obraz sv generowany przez echo spełnia wasze oczekiwania ?
Sorrki za natłok pytań , ale im więcej dopytuję telefonicznie i na priv różnych użytkowników i dystrybutorów , tym mniej wiem .