Ups pomyłka
Użytkownik Tresor edytował ten post 10 marzec 2021 - 11:02
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 marzec 2021 - 11:00
Ups pomyłka
Użytkownik Tresor edytował ten post 10 marzec 2021 - 11:02
Napisano 13 marzec 2021 - 20:55
Koledzy obejrzyjcie swoje pontony jak trzymacie w komórce , garażu zanim naszykujecie się na ryby . SĄ JUŻ POGRYZIONE na FB są już pierwsi zrozpaczeni dziury tak duże i w takim miejscu że tylko na łatki się nadają
Napisano 13 marzec 2021 - 21:28
ja powiesiłem torbę z pontonem na belce na strychu ok metra nad podłogą... jakoś nie widzę opcji żeby myszy tam się dostały... do kompletu jest jeszcze kot:)
Napisano 14 marzec 2021 - 09:02
Napisano 14 marzec 2021 - 11:11
Jak widać wałek nie do wszystkich dotarł i potem lament , raz że nie małe pieniądze wydane , ciułane ciułane to i teraz kłopot z kupnem . Uważam że od czasu do czasu trzeba nagłośnić bo świeżaków przybywa i nie mają świadomości jakie zagrożenie czyha na Ich pontony . Nie ma się co wkurzać na takie info . .
Napisano 14 marzec 2021 - 11:49
Napisano 14 marzec 2021 - 13:39
Tylko Ci współczuje , u mnie w miesicie tego nie ma , ale widzisz wezmę to pod uwagę jak pojadę na tydzień nad jezioro , kostki nawet ze 3 uwieszę bo są tanie ale ustrzeże mnie to przed takim gadem .
Napisano 14 marzec 2021 - 14:36
Napisano 14 marzec 2021 - 15:18
Napisano 14 marzec 2021 - 15:29
Co prawda nie w temacie pontonów.
Miałem podobny problem z kunami. Są marki aut które wygłuszenia robią z takich surowców wtórnych z domieszkami czegoś ,że kuny traktują je jak " przysmak" . Sprawdza się spray na kuny który zostawia lepiącą się powłokę o jakimś zapachu odstraszającym kuny. Sprawdziłem i mam spokój.
Napisano 14 marzec 2021 - 16:55
Mam forda więc wiem:-)
Napisano 14 marzec 2021 - 16:55
Ale mnie wystraszyliście. Nie wytrzymałem i poszedłem do garażu oglądać torbę z pontonem. Nie zauważyłem żadnej dziurki. Jaka ulga
Napisano 14 marzec 2021 - 19:43
U mnie po ogrodzie chodzi kuna ,czy jedna i ta sama nie wiem. W nocy naświetlacz z czujką czasami się zapala i jak nie śpię to do okna podchodzę i kilka razy zauważyłem jak przy garażu przy ścianie przechodziła. Ledwo co chwyciłem klamkę okna i już sprinta dała. Odchody typowo od kuny czsami widzę mimo ,że po ogrodzie lata pies i robi to tu to tam. Sąsiadowi cztery lata temu w nowym Volvo przegryzła przewody. Druga historia to taka ,że na dachu garażu miałem trafionego gołębia przy kominie a że był śnieg to nie wchodziłem aby się nie wypie....ć i plan był taki ,że jak śnieg się rozpuści to pójdę po trupa. Śnieg znikł i gołąb znikł a za parę dni sąsiad mi mówi ,że u siebie spod dachówki przy rynnie wyciągnął martwego gołębia.
Postawiłem żywołapkę i nici z polowania nie chce wejść po jajeczko. Gdzie indziej jak położę jak najbardziej nie pogardzi.
A w przewodach to ponoś jakiejś mączki dodają i kuny głupieją.
Napisano 14 marzec 2021 - 22:52
A w przewodach to ponoś jakiejś mączki dodają i kuny głupieją.
Koki dodają
Napisano 15 marzec 2021 - 12:26
Napisano 15 marzec 2021 - 14:13
forda nie ruszyła.
Ja mam Forda Transita, to mogę spać spokojnie? Kostki mam założone. Cytrynowe chyba.
Subaru na tydzień zostawiłem na parkingu przy lotnisku w Gdańsku. Zeżarły mi te piękne bestie dwie osłony przegubów, ale te wewnętrze od strony skrzyni biegów. Miałem szczęście, że po powrocie do domu miałem robiony przegląd techniczny i diagnosta zwrócił mi na to uwagę.
Podobno na ciepło smakuje im guma najbardziej, dlatego te przy skrzyni im widocznie najbardziej przypadły do gustu Za 400zł zafundowałem im posiłek
Napisano 15 marzec 2021 - 15:41
O sprayu słyszałem ,że można kupić. Powie mi ktoś o jakich kostkach rozmawiamy ? Bo są dwa rodzaje. Do zawieszenia w muszli i są takie ,które wrzucamy do zbiornika i zabarwioną wodą spłukujemy.
Napisano 15 marzec 2021 - 16:11
Użytkownik Tresor edytował ten post 15 marzec 2021 - 16:13
Napisano 15 marzec 2021 - 19:37
Zwykla kostka do klopa. Im mocniej śmierdzi tym lepiej.
Żeby nie odbiegać od wątku po topieniu zdechł mi światła w przyczepie. Potrzebuję jakies tanie Ledy z trójkątem i podświetleniem tablicy. Ma ktoś coś sprawdzonego? Przyczepa nie będzie już topiona.
Z tymi tanimi ledami może być problem ,że mogą nie mieć homologacji. Zwróć uwagę przed zakupem.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 15 marzec 2021 - 19:38
Napisano 15 marzec 2021 - 22:45
Zwykla kostka do klopa. Im mocniej śmierdzi tym lepiej.
Żeby nie odbiegać od wątku po topieniu zdechł mi światła w przyczepie. Potrzebuję jakies tanie Ledy z trójkątem i podświetleniem tablicy. Ma ktoś coś sprawdzonego? Przyczepa nie będzie już topiona.
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
Łukasz może byś do Suskiego skrobnął albo podpatrzył jakie ma . U mnie nic się nie dzieje a zawsze topię światła . Niestety przyczepę mam gdzie indziej i nie mam teraz jak zerknąć
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych