Witam. Czy sa tu osoby posiadajace te kolowrotki z nowej serii kongera? chodzi mi dokladnie o taki kolowrotek
http://www.fotosik.p...fe06800663.html
Jest to ryobi arctica cf 4000
Jestem dosc mocno zawiedziony nim i chcialbym sie dowiedziec czy to ja jestem pojedynczym rpzypadkiem czy te kolowrotki to taki szrot?
jak widac na zdjeciu pierwszy problem to nawiniecie plecionki dla mnie masakra....
Drugi problem pojawil sie po ok 5 wypadach na ryby, nie za bardzo wiem jak to opisac, ale przejawia sie to stukaniem w korbce jak by byl luz na lozysku, lub gdzies w srodku nie wiem... przenoszace sa drgania na wedke przy obciazeniu kolowrotka (mam tu na mysli np 20gr gloweczka + guma i uciag wody) na sucho kolowrotek kreci ladnie... mozna tez wyczuc to gdy sie chce ciasniej nawinac plecionke.
kolowrotek na reklamacjje polecial drugi raz pierwszym razem naprawiali ponad meisiac (wymienili rolke na kablaku) problem nie ustapil. Natomiast kolowrotek juz w miare prosto nawija plecionke.
drugi raz oddalem kolowrotek do sklepu i nie wiem co dalej z nim bedzie, natomiast wiem ze te stukanie luzy czy co to jest pojawil sie tez na kolowrotku kolegi, wiec na pewno nie jest to tylko moj przypadek a moze wadliwa partia? lub te kolowrotki tak maja. Jezeli ktos posiada taki kolowrotek prosze o podzielenie sie informacjami.
Za kolowrotek dalem 315zl dla mnie to dosc duza kwota za kolowrotek i moim zdaniem powinien chodzic rowno, cicho i bez jakiś stukow. Starsze kolowrotki ktore mam chodza duzo lepiej (jednak nie nadaja sie do plecionki stad kupno tego ryobi)
Kolowrotek od kongera
Użytkownik Michci0 edytował ten post 12 marzec 2015 - 12:48