Nie doszukałem się takiego tematu, więc zakładam
Nowa życiówka, złowiona na spinning na wobler produkcji @WOBI
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 grudzień 2015 - 20:40
Popularny
Nie doszukałem się takiego tematu, więc zakładam
Nowa życiówka, złowiona na spinning na wobler produkcji @WOBI
Napisano 29 grudzień 2015 - 20:44
Tak po rozmiarze rybki, jakby capnęła wędkarza za nogę to byłby po @hlehle .
Pogratulować tajka .
Napisano 29 grudzień 2015 - 22:35
Brawo Danielek !
Gratulacje.
Masz dluzszego tajmienia czy szczupaka ?
Napisano 30 grudzień 2015 - 16:33
Napisano 30 grudzień 2015 - 16:48
Zazdroszczę i szczere gratulacje !
Napisano 30 grudzień 2015 - 20:40
Okoliczności łowienia i sama ryba piękne ale waleczność mega pedalska ,szczupak ma więcej ikry w czasie walki niż Tajmień .
Napisano 30 grudzień 2015 - 21:57
Zielony, on 29 Dec 2015 - 19:48, said:
Fantastyczna ryba!
Gratuluję!
Ciekaw jestem ile taki stwór ma długości?
132 cm
xwaldi, on 29 Dec 2015 - 20:24, said:
Piękna bestia. Jeśli można spytać, gdzie złowiona?
Rosja, Kraj Chabarowski.
Guzu, on 29 Dec 2015 - 21:35, said:
Brawo Danielek !
Gratulacje.
Masz dluzszego tajmienia czy szczupaka ?
Tajmienia.
Szczupaki niestety kilka cm krótsze.
tomi78, on 30 Dec 2015 - 19:40, said:
Okoliczności łowienia i sama ryba piękne ale waleczność mega pedalska ,szczupak ma więcej ikry w czasie walki niż Tajmień .
Może nie mega.
Wydaje mi się, że porównywalna do szczupaków, tylko że jak się słyszy legendy o waleczności tajmieni i głowacic, to później jest rozczarowanie. No chyba , że ktoś łowi na UL
Napisano 31 grudzień 2015 - 02:36
Ha, w takim razie I ja sie troszkie poprzechwalam , to takze moja zyciowka, padla na muszkie.
IMAG0528 (2688 x 1512).jpg 79,62 KB
26 Ilość pobrań
Napisano 31 grudzień 2015 - 14:27
Wschodnia Mongolia/Mandzuria, dlugosc 1.37cm, muszka Talarowka- 10cm ryzy streamer. Na dodatek cyklem ja 2 dni przed moimi urodzinami , lepszego prezentu to nie moglem dostac.
Napisano 31 grudzień 2015 - 17:41
Może i nie są mega waleczne,ale cholernie fotogeniczne,Gratulacje Danielu,Archie. Mam nadzieje że w najbliższych latach będzie mi dane ruszyć na wschód w ślad za moimi wobkami i sprawdzić jak taki potwór młynkuje na kiju.
Napisano 31 grudzień 2015 - 17:50
Tajmienia nigdy nie złowiłem. Czasem jak oglądam relacje Bayan Goł to marzę o tym by mieć chociaż szansę spróbować złowić tą magiczną rybę. Głowacic złowiłem troszkę i stale obawiam się o ich los. Rzecz oczywiście w tym żeby ich nie zabijano. W Lutym ich nie łowię bo wtedy te ryby są na chwilę przed tarłem i uważam, że powinno się je w tym czasie zostawić w spokoju. Mam taką jedną znajomą rybę 124cm. Oczywiścia złowiona na muszkę
Napisano 31 grudzień 2015 - 18:15
Zielony, on 31 Dec 2015 - 16:50, said:
Tajmienia nigdy nie złowiłem. Czasem jak oglądam relacje Bayan Goł to marzę o tym by mieć chociaż szansę spróbować złowić tą magiczną rybę. Głowacic złowiłem troszkę i stale obawiam się o ich los. Rzecz oczywiście w tym żeby ich nie zabijano. W Lutym ich nie łowię bo wtedy te ryby są na chwilę przed tarłem i uważam, że powinno się je w tym czasie zostawić w spokoju. Mam taką jedną znajomą rybę 124cm. Oczywiścia złowiona na muszkę
Głowacica i tajmień to praktycznie to samo.
Fachowcy nie muszą daleko jeździć żeby zmierzyć się z tymi predatorami. Zazdroszczę Ci umiejętności
Napisano 31 grudzień 2015 - 19:04
prawda o głowacicy jest smutna wystarczy namierzyć rybę co znając temat zajmuje 2-3 dni i podać jej przynęte pod pysk.
Kiedyś to było z 13 lat temu pojechałem zielony na Głowe. Wcześniej poczytałem trochę i co ... w 8 dni pobytu złowiłem 3 ryby największa 99 cm a jedną miałem na kijku ale abu c4 sie poddało...
kolega w znanym miejscowym miejscu namierzył głowe 4 lata temu całą noc słuchał jak polowała, po świcie wstał obszedł miejsce w góre w dół, na powrocie rybę wyjął równe 10 kg.
4 dni pózniej opowiadali jak wedkarz wyjął rybe z 15 kg ( wiadomo przesadzili ) rybe zabrał.
Wiecej na tym odcinku kolega nie słyszał polującej głowy....
Napisano 31 grudzień 2015 - 19:22
Ano niestety gdyby ludzie wypuszczali głowy była by jakaś realna szansa na sukcesy w PL,a tak to są tylko muchowe OSy i pojedyncze ryby które je niopatrznie opuszczą i najczęściej od razu dostają w łeb....
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych