Dziś z rana miałem dylemat,okonie czy sandacze (szczupaki odpadały ze względu na piękna bezwietrzną pogodę).Zdecydowałem się jednak na okonie ze względu z moją ostatnią ok. 2 tygodniową abstynencję wędkarską.Okonie są jednak pewniejsze od zedów... Więc wstałem ok. 9.30,śniadanie,kawa no i w samochód.Po 20 minutach idę już brzegiem kanału i widzę jak na mojej (nie tylko) miejscówce zaczyna łowić dwóch znajomych Holendrów (jedyni jakich znam łowiący tu z brzegu).Zanim do nich doszedłem wypuścili już ze trzy ryby,a więc gryzą.Przywitanie,krótka rozmowa ,staję jakieś 15 dalej i zaczynam łowić.W przeciągu 20-30 min. mam 6 ryb,oni też ze cztery i nagle wszystko się urywa gdy wyciągam z torby aparat żeby zrobić jakieś fotki w wodzie.Na dodatek wszystkie nasze okonie są małe od ok.30 do 37-8cm. Łowimy dalej,ale nic się nie dzieje Holendrzy się zwijają ,a na ich miejsce przyjeżdżają moi polscy koledzy. Po jakiejś godzinie Holendrzy pojawiają się na drugim brzegu i od razu zaczynają ciągnąć ryby czasem holują obaj na raz,istny amok i do tego trafiają im się fajne,takie 40+,po kilku minutach ryby zaczynają się pojawiać w zasięgu mojego rzutu ,ale nadal niestety same małe (robię parę fotek)... Nagle wszystko się kończy,na szczęście u nich też(u mnie pięcioma,a oni łowią na pewno kilkanaście ryb w tym kilka czterdziestek).
IMG_0477.JPG 64,35 KB
246 Ilość pobrań
IMG_0482.JPG 48,2 KB
221 Ilość pobrań
IMG_0483.JPG 54 KB
204 Ilość pobrań
IMG_0478.JPG 33,23 KB
203 Ilość pobrań
Po około pół godziny chłopaki się zawijają ,a ja przechodzę kilkaset metrów dalej by sprawdzić jeszcze jedno miejsce. Parę rzutów puknięcie ,zacięcie i siedzi... w końcu coś fajniejszego. Po jakiejś minucie mogę sobie zrobić fotkę z pierwszym przyzwoitym okoniem w nowym roku...
oko1.jpg 102,24 KB
196 Ilość pobrań
Wodom Cześć,only C&R,sukcezzów w Nowym Roku i pozdro
Wobi
PS.sprzętowo blaas f nano 2,6m-10lb.,zauber,variwas 0,8pe i fuo 15lb.,przynęty perłowe gumy 7-8cm i wirujące ogonki. No i jeszcze jedno,jak pijemy jakiś alkohol na rybach to tylko pivo JDM
IMG_0476.JPG 88,36 KB
190 Ilość pobrań
Użytkownik Wobi edytował ten post 01 styczeń 2016 - 19:51