Wydawało mi się, że już wszystko co głupie i możliwe do wprowadzenia jakiś okręg wprowadził, tymczasem okręg Rzeszów wymyślił coś nowego, na wszystkich wodach PZW Rzeszów obowiązuje od 2016 zakaz brodzenia, a przynajmniej tak możemy dowiedzieć się z pozwolenia w które za 250zł okręg wyposaża swoich wędkarzy
PZW Okręg Rzeszów - zakaz brodzenia, zerwane porozumienia
#1 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 22:53
#2 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:02
Poważnie ... to chyba jakieś nieporozumienie !? Możesz wrzucić skan, może jest jakieś uzasadnienie ... ?
#3 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:05
qrw..... chyba ich wszystkich Bóg obuścił !! Wszędzie strefa ciszy, zakaz brodzenia i co jeszcze wymyślą ludzie. Za chwile będzie można tylko łowić na spławik. Ehh szkoda słów.
#4 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:08
Jutro wrzucę skan, na dziś zacytuje ze strony nr 2, czwarty punkt na tej stronie:
"ZASADY OGÓLNE DOTYCZĄCE POŁOWU RYB NA WSZYSTKICH WODACH OKRĘGU
-zakaz brodzenia i kąpieli poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska"
#5 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:12
Coś im się ...... w główkach ...... nie tego. No chyba, że jest coś istotnego, o czym nie wiemy.
- Apioo lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:15
Ogólnie pół mojego łowienia na wodach okręgu to brodzenie w rzece, jakoś żałuję, że dałem im moje pieniądze. Postaram się dowiedzieć w okręgu czy to nie jakaś pomyłka.
Użytkownik Apioo edytował ten post 30 styczeń 2016 - 23:16
- pawlikowski lubi to
#7 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:25
W minionym roku mój ZO wprowadził zakaz brodzenia w zbiornikach zamkniętych. Powodem był wyjątkowo niski stan wody. Na większości zbiorników można było przedeptać całą wodę w spodniobutach.
Jestem zdecydowanie za. Szybka reakcja na zmienne warunki to plus dla zarządzających. Deptanie tarlisk, wydłubywanie ryb z jedynego dołka, itp. Trzeba temu zapobiegać.
Może Okręg w Rzeszowie zauważył ten problem na swoich wodach?
- godski, Lepton i Little Wing lubią to
#8 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:28
Jestem wstanie zrozumieć na zbiornikach, ale na rzekach Wisłok, Wisłoka, San?
#9 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:42
- Apioo lubi to
#10 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2016 - 23:42
Chwila ,chwila panowie,to nie jest zakaz brodzenia ,a tylko zakaz bredzenia na brak ryb,tak mnie uświadomił kolega z PZW,tylko wkradła się jakaś literowka
#11 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 07:24
To jakiś absurd co oni jeszcze wymyślą ? co roku to gorzej ,trzeba będzie przenieś się na prywatne akweny i będzie spokój .
#12 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 08:03
z zapisu wynika wg mnie, że można brodzić w obrębie kąpielisk
swego czasu był w okręgu Skierniewickim całkowity zakaz łowienia ze środków pływających,
Użytkownik wuran edytował ten post 31 styczeń 2016 - 08:08
#13 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 08:04
Takie jaja potrafią wymyślić nasze mądre głowy związkowe ciekawe co to ma na celu bezpieczeństwo ? Być może w ubiegłym sezonie setki ludzi potopiły się brodząc
#14 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 08:38
Ale gniot. Rozumiem jeszcze gdyby zakaz brodzenia dotyczył tarlisk w jakimś wyznaczonym okresie i miejsach ale pełny całoroczny zakaz na wszystkich wodach to kompletne nieporozumienie.
- hlehle i Apioo lubią to
#15 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 09:19
Jeśli to jest zakaz całoroczny i na wszystkich wodach, to chyba nie widziałem bardzie debilnego przepisu
#16 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 09:27
Nie długo szanowne władze wprowadzą zakaz wędkowania i podniosą składki,w PZW jest to możliwe
#17 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 10:18
W ogóle pytanie, takie czy okręg ma prawo zabronić brodzenia na rzekach?
#18 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 10:33
No to panowie popłynęli Być może jest to jakiś błąd Pani Kasi. Szef dyktował, miało być zakaz brodzenia w określonych strefach, warunkach , dniach albo godzinach, a biedna przepracowana sekretarka nie dosłyszała
Dla mnie to idiotyzm. Gdyby na mojej wodzie wprowadzili taki zakaz, na pewno bym nie opłacił składki. Większość czasu łowię brodząc, i nie widzę w tym nic złego. ie niszczę żadnych elementów ekosystemu, a i na środek jeziora nie idę piechotą... Pozostaje całować po rączkach prezesa, że pomostów nie pozamykał a łodzi nie kazał zlicytować na cele PZW.
#19 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 10:43
W ogóle pytanie, takie czy okręg ma prawo zabronić brodzenia na rzekach?
ma prawo, jego woda i jego zasady łowienia.
#20 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2016 - 11:10
Nadal jest ten zakaz i dodali jeszcze zakaz wywozki zanęt/przynęt....z zapisu wynika wg mnie, że można brodzić w obrębie kąpielisk
swego czasu był w okręgu Skierniewickim całkowity zakaz łowienia ze środków pływających,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych